Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od carov2 »

sasha015 napisao:Pazi ovako,da je donirao 30.000 evra lokalnoj bolnici,da renoviraju krilo,10 000 evra lokalnoj skoli i da mu "ture" 2 table sa zahvalnicom na ulaz,da za zivota ,a i posle lokalci citaju koji je badza "opravio" bolnicu i skolu,to bi bila prava stvar.Ostalo bi mu 10.000 za dobar bend.Pola zvezda granda da mu peva.
Jel platila porez Ceca.Jes,k....mog.A mene ce da jebe inspektor za glupost.
Ali jbg,BOG je svakom udelio nesto.Nekom pamet,nekom lovu,nekom zdravlje.Nekom da se muci,nekom ne...
Realno,seljacka smo drzava.Nismo za bolje.Narodnjaci i vrckanje nam je u korenu.
Zato cepaj do zore....
Ovaj čovek jeste donirao novac svom selu, znam da je crkvi u svom selu pre desetak godina donirao 10 000e. I jesu turili tablu. Slika
Uglavnom, pored svega što ste ovde spomenuli, stoji i ono: "Svako troši svoj novac onako kako on želi".

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

starac vujadin napisao: 30 Jul 2019, 22:32 Svaka nacija, država i staleži imaju svoje glupe načine da troše novac, pa i mi nismo nikakav poseban izuzetak, štaviše. Koliko je glupo baciti pare za Cecu toliko je glupo platiti Justin Biebera da otpeva dve pesme za milion dolara ili da Rijana uključi božićne ukrase u tržnom centru u Londonu za 8 miliona dolara. Bilo je toga, biće i dalje. Lepo je videti da se ljudi vesele i da hoće da potroše na veselje. Neko ima mere, neko nema.
A bar ti starče znaš o kome je tema jer da ima nešto pameti, takvi ljudi bi bili davno tamo gde im je mesto a to je zapećak društva.
jbt i kad smo bili klinci, bio je onaj aktuelan vic o prvoj dami kad je zaustavi saobraćajac...

nego sad i Ceci treba da nalazimo opravdanje što je ljudi vole, sad je moderno u medijima da se aboliraju svi ti krimosi iz 90ih.

Masovna društvena abolicija...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Znam o čemu je tema i o tome pišem, a ti nemoj da držiš moralne lekcije jer ovde nemaš mnogo ljudi koji slušaju i vole Cecu, niti bi ti je ti oterao na dužu robiju nego mnogi od nas. Ako si nezadovoljan s ovom zemljom ima boljih načina da se boriš da ti bude bolje nego da moralisanja ljudima koji slično misle. To nije mnogo teško, nije ni hrabro, a i bez poente je. Ljudi imaju potrebu da se provesele, rade to za svoje pare, nikoga ne primoravaju na bilo šta i bolje bi bilo da imamo tolerancije prema tome jer će tako prihvatiti neke druge vrednosti koje su recimo tebi bliže i prihvatljivije. To neće ići ako svako sedi na svom brdu i pljucka sa litice. Kakva god da je, bolje i ta Ceca nego Rasta, a ide se na gore...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

E pa nije... iz prostog razloga što je taj Rasta bar lepo rekao da želi da radi ono što voli i da bude bogat :mrgreen: a i koliko znam, za razliku od onih koje zadnjih godina masovno aboliraju u medijima, nikog nije zavio u crno.
Ta Ceca je simbol jednog vremena koga treba masovno da se odreknemo ili da pognemo glave i ćutke smrdimo a ne da se veselimo uz njene pesme, nemoj za*ebavati...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

"e, pa nije"...pusti inat, nećeš daleko s njim stići. Rekoh ti - nemoj ovde da morališeš, na pogrešnom si mestu. Ako hoćeš, onda odeš na lice mesta, pa njima pokušaš da im preoblikuješ ukus i moralna stanovišta. Bilo bi interesantno videti kako bi to išlo.
Da ne pričam više, jer je tema slavlje i čovek koji je to organizovao.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

starac vujadin napisao: 30 Jul 2019, 22:32 Svaka nacija, država i staleži imaju svoje glupe načine da troše novac, pa i mi nismo nikakav poseban izuzetak, štaviše. Koliko je glupo baciti pare za Cecu toliko je glupo platiti Justin Biebera da otpeva dve pesme za milion dolara ili da Rijana uključi božićne ukrase u tržnom centru u Londonu za 8 miliona dolara. Bilo je toga, biće i dalje. Lepo je videti da se ljudi vesele i da hoće da potroše na veselje. Neko ima mere, neko nema.

Glupo jeste i jedno i drugo ali su Justin i Rijana 99% platili porez na to što su plaćeni.

Realno gledano, ovih 50k su ilegalno zarađeni. Cela "estrada" tako već godinama funkcioniše.

Ali, kao što već jednom napisah u SRB postoji nekoliko nijansi za sve-koje manje ili više aminujemo bez problema.

Vidim svi spominju Arkana, što se toga tiče mislim da je glupo njoj zamerati zbog stvari koje je on radio.
Pri tome zaboravljamo njen slučaj i nanogici...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Jedan interesantnan kraći tekst koji može da se primeni na Srbiju i sve veći jaz između siromašnih i bogatih, što ja sve više i više primećujem.. https://www.aier.org/article/what-preci ... inequality

Jedan interesantnan tvit za koji ja mislim da je suština problema (opisan u serijalu Ratova Zvezda :))

Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

superboss napisao: 31 Jul 2019, 06:57

Glupo jeste i jedno i drugo ali su Justin i Rijana 99% platili porez na to što su plaćeni.

Realno gledano, ovih 50k su ilegalno zarađeni. Cela "estrada" tako već godinama funkcioniše.

Ali, kao što već jednom napisah u SRB postoji nekoliko nijansi za sve-koje manje ili više aminujemo bez problema.

Vidim svi spominju Arkana, što se toga tiče mislim da je glupo njoj zamerati zbog stvari koje je on radio.
Pri tome zaboravljamo njen slučaj i nanogici...
Nije to samo zato što je Arkan radio, radila je i ona razne stvari za koje treba da bude u zatvoru....evo nebitnim redom - posredno je priznala u jednom iskazu je da je znala da zemunski klan ima nameru da ubije Đinđića, zatim u njenoj kući je tokom pretresa nađeno nelegalno i zabranjeno oružje, trgovala je ukradenim dragocenostima i preprodavala je igrače bez plaćanja poreza. Sve je to dokazano i za sve to treba da ide u zatvor, a ne da se izvuče sa nanogicom za jednu od tih stvari.
No, ona sada nije u zatvoru, slobodna je i prolazi dobro u svakoj vlasti, što je posebna tema. Niko ne može da zabrani narodu da se veseli uz njene pesme i taj stav da bi neko trebalo da se stidi što se veseli uz njene pesme je prizeman i bez efekta. To se drugačije radi. Ne samo da ne funkcioiše kod nas, nego ne funkcioniše nigde. Frenk Sinatra je legenda i ceo svet ga smatra cool tipom, a on je u životu radio otprilike sve što i Ceca (u najmanju ruku) i nikom ne pada na pamet da spaljuje njegove ploče.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pišete o ženi kojoj ministri dolaze na slavu. Državni projekat je u pitanju.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Starče, aj da ti prepišem - tema je "Zašto je Srbija tu gde jeste"

Ceca Frenk Sinatra
Dacic raspevani ministar

al nek se ljudi vesele...

Ispade da je organizator veselja u stvari "učinio" sugrađanima da vide tako jednu veličinu kao što je Ceca :mrgreen:

carov2 napisao: 30 Jul 2019, 18:34
Bila je dobra proslava...vredelo je biti i videti.
Ceca me je u početku malo razočarala, kontakt sa publikom joj je bio NULA...nije ni "dobro veče" rekla, već odmah počela sa pevanjem.
Posle je već bilo bolje, pozdravila je sve prisutne, posebno domaćine, izgovorila im je ime i prezime i tu je bio kraj.
Sat vremena pevanja + da ti Ceca izgovori ime = 50 000e
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

za 50.000e može dosta dece iz sirotišta da se iškoluje
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ji 4Tze napisao: 31 Jul 2019, 10:44 Starče, aj da ti prepišem - tema je "Zašto je Srbija tu gde jeste"

Ceca Frenk Sinatra
Dacic raspevani ministar

al nek se ljudi vesele...

Ispade da je organizator veselja u stvari "učinio" sugrađanima da vide tako jednu veličinu kao što je Ceca :mrgreen:

carov2 napisao: 30 Jul 2019, 18:34
Bila je dobra proslava...vredelo je biti i videti.
Ceca me je u početku malo razočarala, kontakt sa publikom joj je bio NULA...nije ni "dobro veče" rekla, već odmah počela sa pevanjem.
Posle je već bilo bolje, pozdravila je sve prisutne, posebno domaćine, izgovorila im je ime i prezime i tu je bio kraj.
Sat vremena pevanja + da ti Ceca izgovori ime = 50 000e
Ti se malo gubiš u ovoj temi i svemu daješ neki suviše bitan i tragičan smisao i sve gledaš iz svoje vizure. Vlasnik je učionio pre svega sebi i svojim prijateljima veselje. Jebi ga, izgleda da mu se to više sviđa nego da sluša sam Vagnera u sobi, tužan i besan zbog toga što je Srbija tu gde jeste. Opusti se malo i živi život. Pozdrav.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

jaksa napisao:za 50.000e može dosta dece iz sirotišta da se iškoluje
Svako svoje pare trosi onako kako zeli.
Mogao si sigurno i ti za 50e da pomognes nekome tak o sto bi se odrekao nekog svog meraka.

I taj stav je jako pogresan, a vidim da je dosta cest: "za te pare je mogao znas koliko bolesne dece da pomogne..."
Koliko su bolesne dece pomogli oni koji to pitaju? Svako srazmerno mogucnostima naravno. Svako moze da uskrati sebi neko zadovoljstvo i da sa razlikom pomogne nekom, umesto 3.0 motora da se uzme 2.0, umesto skupog restorana da se jede u kafani, umesto telefona od 300e sa se uzme onaj od 250e itd itd.
Ko od onih koji tu pricu furaju to i radi?

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Kakav pasivno agresivni odgovor :)

Elem, ko god potroši 50k za Cecu, budaletina je a na primer, za te pare može da iškoluje ili nahrani gomilu dece.
Nek svako radi s parama šta hoće a ja mislim o njima kako mislim.
Odgovori