Ne brže od života!
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Ne brže od života!
Nevezano za ovaj slučaj:
Nikada mi nisu bili jasni oni koji se na magistralu uključuju puznom brzinom, kao u avliju da skreću.
Dodatno, još luđi su oni koji se uključe kao babe, zaustave celu kolonu, a zatim se isključe 300m dalje...
T-T
Nikada mi nisu bili jasni oni koji se na magistralu uključuju puznom brzinom, kao u avliju da skreću.
Dodatno, još luđi su oni koji se uključe kao babe, zaustave celu kolonu, a zatim se isključe 300m dalje...
T-T
Napisati ču nešto, što se vam možda neče svideti i ponavljam da ne leti na nikog lično ali prolazi mi kroz glavu zadnje vreme, mislim da je osim bahatosti u Srbiji velik problem neznanje, jednostavno ljudi ne znaju da voze, mozda jos posebno nekih iz omanjih gradova ili sela, kojima je jedini duzi put u Grčku i to je to, ostalo tu po lokalu malo, vidi se ponakad i iz pitanja nekih članova ovde i pisanja, da nekima nisu jasni osnovni pojmovi. čak se naprimer i u novinama koristi termin srednja traka na AP, koja pobogu srednja traka, ima samo zaustavna, vozna i traka za preticanje, kakva srednja traka.
Sad me popljuvajte, ali vise bi volio da iznesete svoje misljenje, jer ne mora da je moje pravilno, nadam se da nije.
Sad me popljuvajte, ali vise bi volio da iznesete svoje misljenje, jer ne mora da je moje pravilno, nadam se da nije.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Sto brate da te popljujemo, pa ti si nas, dobar si decko, mi te gotivimo. 

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Da li je srednja ili vozna traka, migavac, zmigavac ili pokazivac pravca nebitno je ako se zna sustina. Kod nas je saobracajna kultura veci problem od neznanja.
Sent from my MI 9
Sent from my MI 9
Cekaj bre majstore, covek se ukljucio na glavni put i vozio vec njime nekih 50m i ovaj ga spucao odpozadi, u cemu je tacno krivica tu dacije sto i on nije jurcao 170 ili vise kako ovaj ne bi mogao da ga sustigne odpozadi.starac vujadin napisao:Kao i u slučaju onog BMW i Suzukija u Strahinića bana ne postoji jedna krivica u kojoj svi imaju udela, pa svako dobije svoju "krišku" krivice. Veštačenje će utvrditi da li je vozač Dacie izašao propisno. Za razliku od one raskrsnice u Strahinića bana koju znam kao svoj džep, ovo uključenje ne poznajem, pa se ne bih usudio da procenjujem ispravnost uključenja Dacie. Svakako je napravio pogrešnu procenu.Vidi ti ne mozes da ocekujes da ce neko leteti 170 na putu gde je predvidjeno 80 recimo, prosto ne mozes takav auto ni da vidis i ovde ne moze da se prica o krivici dacije. Da su ovi iz BMW vozili max dozvoljenom brzinom na tom delu puta i da je dacija izletela tu mozemo da kazemo da je dacija kriva jer je morao dobro da pogleda i proceni brzinu, podsecam te da je bila noc 1 sat nakon ponoci u tim uslovima i pri tolikoj brzini ne mozes da ocenis koliko brzo ide nesto sto kako bih ti rekao ne vidis u celini sem farova nocu ne mozes videti ceo auto pa samim tim ni oceniti brzinu jer jako smetaju farovi. Dakle, dacia 0% krivice, bmw 100%
Sve i da je vozač vozio 1700 na sat, mao 9 promila alkohola, nije imao dozvolu, itd, ako je drugo vozilo napravilo prekršaj i ono snosi krivicu. Na tome se zasniva pravo. Da je suprotno sve bi bilo arbitrarno kako se kome ćefne.
Jesi li ti video snimak ili pises onako napamet?
Pa i to je deo "znanja", osim ako mislis na bahatost, pomenuo sam i da je to velik problem...ne znam koliko se u Srbiji edukuju ljudi u vezi sa prometom i sigurnom voznjom, znam da se i u SLO mnogo premalo, ovde je isti problem, koji vecim kaznama, boljom infrastrukturom i boljim avtima nekako gase, zato nema toliko mrtvih, ali neznanje, nekultura i slicno je itakako prisutno i meni to smeta. Prelazim mnogo km godisnje i svasta vidim, svakako polovina vozaca ne zasluzuje da ima vozacku, i to sam malo rekao.Sloba napisao: 09 Avg 2019, 21:43 Da li je srednja ili vozna traka, migavac, zmigavac ili pokazivac pravca nebitno je ako se zna sustina. Kod nas je saobracajna kultura veci problem od neznanja.
Sent from my MI 9
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
ne sumnjam da je video farove u daljini, ali nije niko u stanju da oceni je l ti farovi idu 50-100 ili 170 kmh.
Za izletanje ispred vozila verovatno postoji prekršaj, ali ovaj nije izleteo 30m ispred vozila, nego 200 metara ispred vozila za koje je smatrao da ne ide 170 kmh, jer je nemoguće proceniti.
Za izletanje ispred vozila verovatno postoji prekršaj, ali ovaj nije izleteo 30m ispred vozila, nego 200 metara ispred vozila za koje je smatrao da ne ide 170 kmh, jer je nemoguće proceniti.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
@antidot
a ko je postavio snimak?
Nisi ti baŠ razumeo šta sam napisao.
a ko je postavio snimak?

- passenger
Evo lik u BMW na story one grupe. Voze magistralom 200 kmh i nazdravljaju pivom vozač i suvozač
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pa to, mislio sam na saobracajnu kulturu u najbukvalnijem smislu, ne u opstem i formalnom. Dakle, nekultura je problem - bahatost, samozivost, inat, bezorazluk. Takodje, i razna ludila. Nije moguce da je produkt neznanja voziti 200 km/h po gradu, voziti ekipu u gepeku, potezati se na semaforima, piti i smrkati za volanom.maniaxxx napisao:Pa i to je deo "znanja", osim ako mislis na bahatost, pomenuo sam i da je to velik problem...ne znam koliko se u Srbiji edukuju ljudi u vezi sa prometom i sigurnom voznjom, znam da se i u SLO mnogo premalo, ovde je isti problem, koji vecim kaznama, boljom infrastrukturom i boljim avtima nekako gase, zato nema toliko mrtvih, ali neznanje, nekultura i slicno je itakako prisutno i meni to smeta. Prelazim mnogo km godisnje i svasta vidim, svakako polovina vozaca ne zasluzuje da ima vozacku, i to sam malo rekao.Sloba napisao: 09 Avg 2019, 21:43 Da li je srednja ili vozna traka, migavac, zmigavac ili pokazivac pravca nebitno je ako se zna sustina. Kod nas je saobracajna kultura veci problem od neznanja.
Sent from my MI 9
Sent from my MI 9
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Da, slažem se sa passengerom, ako je išao tako brzo vrv je bio 200,300m udaljen u trenutku ukljucivanja. Šta će čovek u dačiji, jbg. ajmo reći sudbina..
Svi smo vozači ovde i znamo dobro koliko bahatosti ima na putevima, a naročito na lokalnim...To je naš problem i nerešiv je. Pusti zakone, radare, kamere i čuda. Ljudi će vozit po propisima dok ne prodju tog radara ili kameru i onda po starom... Ne može cela zemlja da se pokriva kamerama, i saobraćajcima da patroliraju non stop...
Svi smo vozači ovde i znamo dobro koliko bahatosti ima na putevima, a naročito na lokalnim...To je naš problem i nerešiv je. Pusti zakone, radare, kamere i čuda. Ljudi će vozit po propisima dok ne prodju tog radara ili kameru i onda po starom... Ne može cela zemlja da se pokriva kamerama, i saobraćajcima da patroliraju non stop...
To što si napisao je cisti rezultat bahatosti i propasti drustva kao takog, ali najteze je to smanjiti, takve nece umiriti kazna jer je verovatno nece nikad ni platiti, nikakva poduka njima ne dolazi do mozga, stvarno ne znam kako takve skloniti sa ulica. Evo i kod nas pre dva dana 17 godisnjak ( stari poznanik policije naravno) slateo sa kolima u kucu, povredene tri osobe, na sreču niko nije umreo. Evo šta takvom uraditi? Vozacku mu ne mogu oduzeti jer je nema, i da je ima vozio bi bez nje....mozda jedino zatvor skloni takve budale sa puteva..
Vlasnik kamere.starac vujadin napisao:@antidot
a ko je postavio snimak?![]()
Ooo vrlo jesam.
- passenger
snimak postavili izvesni Marko i Milan, poslali Kuriru
https://www.kurir.rs/crna-hronika/33004 ... edia/24889

https://www.kurir.rs/crna-hronika/33004 ... edia/24889