Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od nikaragva »

Kakve veze ima jesu li lanci montirani na letnje ili zimske gume?
Da li to pravi ikakvu razliku?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I eto uštede! Bolje rizikovati pa voziti sa letnjim gumama i kad padne sneg, pa ako ti i dva puta uhvate i platiš kaznu po 3.000 dinara, opet si uštedeo nego da kupiš zimske gume.

Čuj, 3.000 dinara. Ako su već dozvolili vožnju na letnjim gumama kad nema padavina, onda te koji će zloupotrebiti ovo i voziti i po snegu sa letnjim gumama, računajući da ih neće zaustaviti i kazniti, treba kazniti sa bar 5 puta većim iznosom. Da mu se ne isplati da kalkuliše.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

trojanac napisao:
Čuj, 3.000 dinara. Ako su već dozvolili vožnju na letnjim gumama kad nema padavina, onda te koji će zloupotrebiti ovo i voziti i po snegu sa letnjim gumama, računajući da ih neće zaustaviti i kazniti, treba kazniti sa bar 5 puta većim iznosom. Da mu se ne isplati da kalkuliše.

Pa cak i 10x da te kazne za sezonu (sto je nemoguce) se isplati vise nego da se kupuju gume.

Naravno izuzimam bezbednosni faktor kao primarni za kupovinu zimskih guma.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@trojanac
Ako tako gledas, bolje je i da vozi sa novim letnjim gumama, nego sa zimskim starim 7 godina, kakve gomila njih sada kupuje... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

nikaragva napisao:Pa pise poostriti sankcije za veoma nebezbedno, a smanjiti za administrativne prekrsaje (sta je to?).
Recimo 3 meseca zabrane, 5 bodova i 15-30 hiljada za isteklu dozvolu vise od 6 meseci...
A produzenje je cisto administrativna procedura u vecini slucajeva.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

SPROVOĐENJE ZOBS-a ILI HAJDUCI U ŠUMI

Danas na putu ka makednonskoj granici imeđu Predajana i Džepa sam doživeo nesvakidašnje iskustvo.
Elem na pomenutoj deonici ima jedan dosta dug pravac kroz šumu. Negde na sredini tog pravca se nalazi dosta veliki "parking". Upravo su na tom parkingu pripadnici saobraćajne poicije od Niša do makedonske granice organizovali radničke sportske igre, a glavna disciplina je bila ometanje saobraćaja sa akcentom na maltretiranju vozača.

Dakle idem ja za Vranje i negde oko Predajana blica mi šleper. Lepo od njega. I dalje ima drugarstva na drumu. Par minuta kasnije, pripremljen na zasedu, vozeći po PS-u stižem na mesto dešavanja gore opisanog hepeninga i ne mogu da verujem šta vidim, a vidim zatvorenu magistralu i na njoj 15-ak pripadnika saobraćajne policije kako intenzivno dreče u zelenim prslucima. Pravac ka granici je bio preprečen čunjevima i nekim znakom, a vozila se usmeravaju preko "parkinga". Sačekam ja strpljivo da dođem na red, stajem gde mi je pokazano, otvaram prozor i čujem pitanje "gospodine da li ste nešto pili" i vidim ruku sa alkometrom koja kreće ka mom prozoru. Objasnim dotičnom florescentom hajduku da je 10h sabajle, da vozim iz Beograda i da sve i da sam hteo da cirkam ne znam kad bih stigao. Svata on svu glupost svog pitanja, a i vidi pred sobom ozbiljnog čoveka koji je krenuo da radi pa je batalio alkotestiranje i pustio me da produžim za Vranje.

Tri sata kasnije, dakle oko 13h opet ja na istoj deonici ali u suprotnom smeru, prilazim hajdučkom skupu i prvo što vidim jednog od njih koji mašući rukom gore dole signalizira da usporim. Stajem ja, a ispred mene kolona. Da ubrzam priču, posle dvadesetak minuta stignem ja na red i opet isto pitanje "gospodine da li ste nešto pili". Objasnim dotičnom da naravno nisam, da sam već prošao tuda, da znam da su tu i da, šta god on mislio, ipak nisam tolika budala. Na to dobijem odgovor od kog sam prsao od smeha. Kaže on meni "možda si seo u kafić" :kezo: . Uglavnom završim ja i s njim i otperjam put Beograda.

Evo kako je to izgledalo. Kadar nije najsrećniji, ali se poenta vidi.
Slika

Genijalci su blokirali glavni međunarodni putni pravac kroz Srbiju da bi radnim danom pre podne alkotestirali vozače. :glavomuzid: Rezultat toga je da su svima uzeli dvadesetak minuta života što je idiotski, ali manje strašno od činjenice da su svi koji su prošli punkt vozili ko nenormalni jer im je bilo jasno da su svi saobraćajci koji su danas na dužnosti koncentrisani na jednom mestu i da radara neće biti ni za lek.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ovo nije bilo samo tu, vec kroz celu Srbiju...

Drugara su zaustavili na Zrenjanincu, mene izmedju Nisa i Pirota, caleta kod Vrsca, drugog drugara na putu prema Sapcu, ne znam u kom selu, i trajalo je ceo dan...

Sto je najgore, kombi koji me je obisao krivinu pre blokade je ocigledno bio cirke, posto su ga izvukli sa strane..

S tim sto niko od nas nije cekao duze od par minuta... A par kilometara kasnije je bio i radar... Samo me je kamiondzija spasao, posto sam vozio 110 na pravcu gde je 80 ogranicenje, a oni bili u zbunju posle krivine...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I kum se danas vraćao sa službenog puta, ista priča. Neka, neka, ja apsolutno podržavam, a voleo bih da čujem rezultate jer su sigurno nahvatali brdo pijanih.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Mene mogu da zaustavljaju zbog alkohola milion puta i neće me uhvatiti tako da mi kontrola ne smeta. Smeta mi što su blokirali pola države. Bolje da su poslali 20 civilnih vozila na auto-put da malo vide šta se sve radi ili da su stavili po radar na svakih 10 km.

Nego možda sam ja neobavešten ili je stvarno novo, ali sad imaju neke alkometre koji se ne prislanjaju na usta ego se duva sa distance od par cm. Propade kontra maltretiranje "stavi nov karton na moje oči"
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

ja procitao "kurton" pa mi nije bilo jasno da si ti to napisao :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Ma auto-put je najmanji problem.... Presretace vec imamo i pun mi ih je.......
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

paja napisao: Nego možda sam ja neobavešten ili je stvarno novo, ali sad imaju neke alkometre koji se ne prislanjaju na usta ego se duva sa distance od par cm. Propade kontra maltretiranje "stavi nov karton na moje oči"

Nije novo, imaju ih vec godinu dana.
Taj samo pokazuje prisutnost alkohola ako postoji pa ako predjes prvi nivo, ides na drugi gde cuclas onaj klasicni :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Danas je bilo previše potencijalnih ubica na auto putu. Onih što iskoče u levu traku na pet metara pred tebe sa vrtoglavih 95km/h, a ti koči dok ne spališ pločice.

A za kartonče sam obožavao da zakeram. Najveći gušt mi je bio ako mora da ide do patrolnih kola po novi. Njihove face u tim trenucima su neprocenjivo iskustvo. :D

EDIT
@ Nuk
Vidi se da izlazim u poslednje vreme. :kezo:
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mladost ludost :)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:rofl: :rofl: :rofl:
Kakva budaletina.
Odgovori