TheWickerMan napisao: 13 Avg 2019, 22:05
Sigurna investicija, a u međuvremenu odličan vikend auto.
Baš cool auto, ali da bi bio investicija mora u garažu, a ista bi (bar u Minhenu) koštala 600-700€ godišnje. Za vikend auto pa opet nerealno skupa registracija da bi se provozao ponekad. Jedino da se par puta u godini provoza na žute tablice, ali opet....garaža je problem.
Auto u D osudjen na propast, nažalost. Jedino ako ga neko spasi i odveze u južnije krajeve.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Sezonske tablice su rešenje. Ako sam dobro razumeo, kod sezonskih tablica se porez plaća u kompletu a osiguranje ide na 6 meseci. Garaža jbg, mora negde da se plati ako hoće da se uživa. I garaža ne mora da bude u gradu, kod mene ovde ima po selima na 10-12 km udaljenosti da se nađe za 30-40 evra mesečno. Pošto u KVu plaćam garažu 20 evra mesečno, nije mnogo ovde ta cifra.
I porez i osiguranje se plaćaju samo za onaj broj meseci koji su označeni na tablici. Opet je to sve priličan izdatak da bi se auto vozio par vikenda u godini. Alternativa je kupiti ga i koristiti kao dailydriver, ali ajdsad, opet nekako šteta. (kao npr. moja supruga koja pali 4 dana u nedelji V8 sa 298ks i vozi se 3,5km do posla i nazad )
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
starac vujadin napisao: 14 Avg 2019, 09:46
Garaža u Minhenu 600-700 eur godišnje ili mesečno? Ako je prvo onda je jeftinije nego u Beogradu.
Godišnje, neka srednja cena. Ima naselja gde je i 150€ mesečno, verovatno ima i skupljih.
Mi plaćamo 40€,što je prilično povoljna varijanta, ako se uzme u obzir gde stanujemo.(München Hadern)
Ljuba Moljac
TheWickerMan napisao: 14 Avg 2019, 09:21
Sezonske tablice su rešenje. Ako sam dobro razumeo, kod sezonskih tablica se porez plaća u kompletu a osiguranje ide na 6 meseci. Garaža jbg, mora negde da se plati ako hoće da se uživa. I garaža ne mora da bude u gradu, kod mene ovde ima po selima na 10-12 km udaljenosti da se nađe za 30-40 evra mesečno. Pošto u KVu plaćam garažu 20 evra mesečno, nije mnogo ovde ta cifra.
OnePlus 6T
O jbt, u NS ne možeš nigde naći garažu za te pare.
Da li govorimo o podzemnim garažama, ili baš garaža s vratima, kao kod kuće?
kod mene u kraju limene garaze izdaju za 20-30e mesecno, realno garaze su sranje moze samo auto da stane knap i to je, ni bicikla pored ne moze se ugura, sta ce mi takva garaza kad jos neke stvari ne mogu da smestim
Nikaragva, ovo što sam našao su bile garaže u okviru kuća, normalna vrata i sve. 40-50 evra je garažno mesto u gradu/okolnim gradovima kad uzimaš stan pa ako hoćeš i parking mesto u podzemnoj garaži ili ispred zgrade..
Mare, pa takva je i meni garaža gde mi je Alfa, bukvalno ona stane, jedva otvorim vrata da bih izašao, pozadi i napred imam po 20 cm prostora i to je to. Bukvalno ništa ne može sa stane, čak ni set guma/felni.
jebes takve garaze, ono jeste da ti cuva kola od sunca, nevremena i sl. ali ipak to za mene nije garaza, ja ni moju u kuci ne koristim za kola sem u nuzdi kad ce neko nevreme ili kad mi treba kanal, planirao sam da dogradim jednu ljucki garazu duz kuce gde bi komotno stala 2 auta ali i da moze da se radi oko njih, izvadio dozvole, krenuo nesto malo sa radom a onda mi neke stvari poremetile planove pa je sad stopirano do daljnjeg a bas mi je neophodna takva garaza posebno kad ima 4-5 auta pa nemam gde sve da ih parkiram.
Skoro poce neko nevreme ja imam 4 auta u dvoristu a samo jedan pod nastresnicom, garaza zauzeta nekim lomom, ajde moj auto cu i da zrtvujem ali ove za prodaju ne mogu, jebena situacija bese ali srecom prodje samo sa jakom kišom.
Meni i jeste poenta da sakrijem auto od kiše, jer se ionako vozi jednom u 3 meseca. U dvorištu nemam mesta, Pug, Kec i svaki dan burazer sa Fokusom, još da stoji Alfa, ne bi nikako imalo mesta. Ovako, Njujork siti i ovce na broju.
ne volim bube uopste, mada u ovako nekoj varijanti bi mogla da dodje u obzir, cene necu da komentarisem jer su bolesne, za ove pare pravi porse se kupuje a ne porsche wannabe