Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
Komšija imao tirkizno plavi Midi Moris. Bio mnogo dobar auto. Msm da je imao hidro-pneumatsko ogibljenje
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nemojte Midi Moris..to je izmišljotina nekog koji je pravio onaj prospekt u IMV. To je Austin 1100 i 1300.
Ogibljenje je bilo interesantno. Englezi su gurali taj sistem Hydrolastic i kasnije Hydrogas, gde je ovaj drugi ličio na ogibljenje kao kdo Citroena, ali znatno prostije i bez hidro pumpe. Važan i prepoznatljiv deo tog ogibljenja kod Hydrolastic sistema su bile gumene opruge.
Ogibljenje je bilo interesantno. Englezi su gurali taj sistem Hydrolastic i kasnije Hydrogas, gde je ovaj drugi ličio na ogibljenje kao kdo Citroena, ali znatno prostije i bez hidro pumpe. Važan i prepoznatljiv deo tog ogibljenja kod Hydrolastic sistema su bile gumene opruge.
i ja prvi put cujem izraz Midi, nigde zvanicno se tako ne zove....kazu da je dobro lezao taj auto, a i nije cudo obzirom da je nizak i prilicno sirok
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Odličan je to bio auto...i imao je puno prostora.
Ćale je svog negde prevrnuo, izleteo, ne znam šta se desilo, navodno pukla guma. Bio je beli 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Jel to taj sto je mogao da se spusti skroz do zemlje? Citao sam negde da je navodno neki bg advokat namerno parkirao gde ne treba i da nisu mogli paukom da ga nose.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Ne, to je mogla biti "ajkula" (DS) ili CX eventualno.
Ovaj je samo grdan i nista vise
Ovaj je samo grdan i nista vise

Ami 8 bio daleko češći i lepši.
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Dvojica komšija u mojoj zgradi su imali Ami 8, oba žuta. To je trulilo nenormalno. Svaki dan im primetim novu rupu 
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Ne, Ami je bio isto što i ova Dijana sa mog avatara, samo sa drugom karoserijom.shandu90 napisao: 29 Avg 2019, 17:23 Jel to taj sto je mogao da se spusti skroz do zemlje? Citao sam negde da je navodno neki bg advokat namerno parkirao gde ne treba i da nisu mogli paukom da ga nose.

I ova Dijana sa avatara je za vreme svog veka (kupljena nova 1980, prodata 1990. i ubrzo havarisana) krpljena bezbroj puta. Loši su bili i šasija i karoserija. Ali verujem da je za to najviše kriv jugoslovenski lim (proizvodnja Cimos - Kopar), a da su francuske bile mnogo bolje.bozza1979 napisao: 29 Avg 2019, 21:14 Dvojica komšija u mojoj zgradi su imali Ami 8, oba žuta. To je trulilo nenormalno. Svaki dan im primetim novu rupu![]()
Ђенерал Јанковић
Imali smo i mi takvu Dianu, u istoj toj tada neobjašnjivo popularnoj boji. Trulex.
Zanimljiv detalj je da je pumpa za tečnost za pranje šoferke bila mehanička, nogom se aktivirala (ako se ja dobro sećam, bio sam tad još sasma mali...)
Zanimljiv detalj je da je pumpa za tečnost za pranje šoferke bila mehanička, nogom se aktivirala (ako se ja dobro sećam, bio sam tad još sasma mali...)
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Na mojoj bubi 1200J je prikačena na ventil od rezervnog točka
i aktivira se pumpanjem točkića pored istog za uključenje pozicije i oborenih svetala.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Imala keva Dijanu, kupila novu 1978. iz Slovenije, i odmah za Grčku na more. Niz brdo pred Solunom kaže keva zakucala kazaljka na 140
kao
klinac sam se dosta vozio pa posle je ujak imao i plavu koju sam malo vozio ali sećam se da je jako čudna za vožnju, u odnosu na Keca kojeg sam tad "krao". Ta narandžasta je prodata i do skoro ju je lik vozio.
Još jedan podatak, svetložuti Fića iz '78, kupljen nov, prodat u Rašku 1987. godine, vozio se do 2013. godine.
OnePlus 6T

klinac sam se dosta vozio pa posle je ujak imao i plavu koju sam malo vozio ali sećam se da je jako čudna za vožnju, u odnosu na Keca kojeg sam tad "krao". Ta narandžasta je prodata i do skoro ju je lik vozio.
Još jedan podatak, svetložuti Fića iz '78, kupljen nov, prodat u Rašku 1987. godine, vozio se do 2013. godine.
OnePlus 6T
Sve u svemu, kec je bio najozbiljniji auto tog vremena, a to što je bio hečbek je i dan danas aktuelan koncept.