Servis - Razno
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Servis - Razno
Sada gledam neke klipove i sve sam ubedjen da moj filter ima air flow strelicu na gore a u klipovima vidim da je okrenuta na dole.
Da li moze da se stavi naopako?
Da li moze da se stavi naopako?
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Prskao sam u kućište filtera, u sve otvore za vent unutra u koje sam mogao. To je korak 1 i mislim da od njega i nema bog zna kakve koristi... i ne zahteva mnogo prskanja.Ogi napisao:Prskas povremeno u kuciste filtera? Da li je onda neko vreme potrebno ostaviti auto da duva vent bez filtera pa tek onda staviti filter? Poenta je da asepsol ode dalje u sistem...
Ne planiram do NS uskoro.
Posle upalis motor, vent na najjace usis spoljnog vazduha, i onda prskas gde uvlači vazduh dok prst ne utrne. Jedno 7-8 minuta. To je bitno, i to je to...
Onda novi filter stavim ukoliko je vreme za zamenu. Inače vratim stari.
Sent from my SM-A605FN using Tapatalk
I ja tako dezinfikujem godinama i kucnu i auto klimu, jedste sa to nije ful dezinfekcina kao na masini i opet hoce da se oseca malo ali bolje nego nista...inace pre par godina sam radio kompletan tretman klime u servisu, dok je bio auto kod mene nije se ni najmanje osecao onaj smrad
-
- Banned
A gde uvlaci vazduh?zdushan napisao: 01 Sep 2019, 01:28Prskao sam u kućište filtera, u sve otvore za vent unutra u koje sam mogao. To je korak 1 i mislim da od njega i nema bog zna kakve koristi... i ne zahteva mnogo prskanja.Ogi napisao:Prskas povremeno u kuciste filtera? Da li je onda neko vreme potrebno ostaviti auto da duva vent bez filtera pa tek onda staviti filter? Poenta je da asepsol ode dalje u sistem...
Posle upalis motor, vent na najjace usis spoljnog vazduha, i onda prskas gde uvlači vazduh dok prst ne utrne. Jedno 7-8 minuta. To je bitno, i to je to...
Nikad ni na jednom autu nisam nešto posebno čistio klimu, nikakvi asepsoli i čuda.
Samo redovno menjao filter.
Nikad ništa nije smrdilo i buđavilo.
Možda to zahvata vozila koja se pomalo voze.
Ili se često pale i voze vrlo malo.
Samo redovno menjao filter.
Nikad ništa nije smrdilo i buđavilo.
Možda to zahvata vozila koja se pomalo voze.
Ili se često pale i voze vrlo malo.
- zdushan
Uvlaci gde i svi. Izmedju haube i soferke.Ogi napisao:A gde uvlaci vazduh?zdushan napisao: 01 Sep 2019, 01:28Prskao sam u kućište filtera, u sve otvore za vent unutra u koje sam mogao. To je korak 1 i mislim da od njega i nema bog zna kakve koristi... i ne zahteva mnogo prskanja.Ogi napisao:Prskas povremeno u kuciste filtera? Da li je onda neko vreme potrebno ostaviti auto da duva vent bez filtera pa tek onda staviti filter? Poenta je da asepsol ode dalje u sistem...
Na auspuh izbacuje, tu ne prskaj

-
- Banned
Stvarno ne znam gde uvlaci, nisam bio siguran.
Ajde videcu sta tu ima, znaci tu prskam... mada mi i dalje nije jasno zasto je air flow na dole.. ja sam kapirao da vazduh ide odozdo na gore jer su izduvi gore a filter je dole...
P.S. Sad gledam i nije mi bas jasno, gde izmedju soferke i haube? Ispod haube? Na plastici gde stoje brisaci imam samo odvode.

P.S. Sad gledam i nije mi bas jasno, gde izmedju soferke i haube? Ispod haube? Na plastici gde stoje brisaci imam samo odvode.
kad otvoris haubu pa odmah ispod soferke tj plastike brisaca je taj usisni deo i kod vecine tu i filter stoji a kod nekog mora da se skine plastika ispod brisaca pa onda tako je meni bilo na nekim alfama npr.
-
- Banned
Je l ovde, ispod haube?

Sada sam vadio filter, uopste nije mnogo prljav, istresao sam ga. Ocistio sam i lisce iz coskova pa cu verovatno pokusati sa asepsolom i eventualni konzervicom a onda cu za tri meseca na malom menjati filter.
Moguce da taj miris potice od sredstva za soferku.

Sada sam vadio filter, uopste nije mnogo prljav, istresao sam ga. Ocistio sam i lisce iz coskova pa cu verovatno pokusati sa asepsolom i eventualni konzervicom a onda cu za tri meseca na malom menjati filter.
Moguce da taj miris potice od sredstva za soferku.
- zdushan
Evo situacije kod mene, prilično je vidljivo, a i čuje se kad usisava...
Daj neku, siru sliku tog dela pa da komisijski odlučimo

Daj neku, siru sliku tog dela pa da komisijski odlučimo

Imas na netu celo uputstvo kako da servisiras
Obrati paznju na ovu drugu sliku, kaze ukoliko drip rails nisu dobro postavljene, moze voda da ulazi i stvara neprijatne mirise. Sta su DR? Bmlg

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Obrati paznju na ovu drugu sliku, kaze ukoliko drip rails nisu dobro postavljene, moze voda da ulazi i stvara neprijatne mirise. Sta su DR? Bmlg

-
- Banned
Ja se uopste ne secam da imam to. Sad cu da sidjem do kola. 

Ako imas, onda ti je to ispod ovofa sto si slikao. Uglavnom, najverovatnije ti je tu usis. Ukljuci auto, stavi ventilaciju na max i da ti ulazi spoljni vazduh, mozes da uzmes parcw papira, videces ako odatle vuce.
-
- Banned
Sisao do garaze i zaboravio mobilni.
Nemam ja to kao ti, jedino imam dva ovakva otvora, na obe strane po jedan.