TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: TV - Audio - Video tehnika

Post od sebekkg »

pa ja sam i mislio da pazarim led varijantu, ali normalno ne full led, vec side led. :D
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ako ti je potrošnja stavka, proveri pre kupovine konkretan model. LCD(LED) mogu biti u rangu plazmi po tome, pogotovo veće dijagonale.

Tapatalk HD
Igor
Reactions:
Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI

Post od Igor »

Ja sam letos trazio TV i na kraju kupio 42LM765s i prezadovoljan sam.. Gledao sam i plazmu (Panasonic ST50) al vise stvari je prevagnulo na LG..

Bolje odradjen smart deo, motion daljinski koji mnooogo olaksava i ubrzava koriscenje. Pasivni 3d (dobio sam 4 naocara i 2 za dual play), pogledao sam sa drustvom vec 5-6 filmova i crtanih, i niko ama bas niko nije imao problema sa glavoboljom, mucninom ili slicno.. Prikljucili smo PS3, probali i 3D igre.. Odlicno.. WiDi radi isto bez problema..

Naravno ko i svi, odlicno prikazuje HD sadrzaj, ali bitno je da ima MCI 800Hz tako SD sadrzaj je osetno bolji od nizih serija sa 400Hz..

I na kraju kad sam odveo suprugu da vidi uzivo modele izmedju kojih se dvoumim, dizajn ovog LGa je stavio tacku na I :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

samo igore reci ako nije tajna, koliko je bio?
Slika
Igor
Reactions:

Post od Igor »

Kosta 137 hiljada, ja sam kao stara musterija dobio popusti i platio 128 hiljada preko dilera od Pin-a. Gledao sam i da se donese iz Madjarske ali zbog tada nepovoljnih kurseva sto forinte sto dinara, razlika je bila manja od 100 eur tako da nisam hteo da se zezam u slucaju reklamacije i servisa.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

TV ispod 50" nije TV :D

Sledeci TV nema trika da mi bude manji od 60" :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

@igor, pa pazi kada sam gledao malopre u sloveniji izadje sa povracajem pdv ne vise od 800e, a lg ima internacionalnu garanciju. tako da mislim da je to opet ok ponuda, ako bi neko isao na ovu stranu ili pak ko je blizu madjarske da uzme tamo.
Slika
Igor
Reactions:

Post od Igor »

Ja sam blizu Madjarske.. Al moras imati vezu ili podmazati.. Inace ti naplate 10% carine i 20% PDV i izadje jos skuplje nego sto si ga kupio.. Prenesem ja sebi neke stvari sto se mogu sakriti ili sto su skupe a ne upadnu u oci.. Al za ovo sam morao da obaram sediste karavana da bi ga do kuce doneo..
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:TV ispod 50" nije TV :D
Podsetio si me na jednog prijatelja koji kaze da auto ispod 5m nije auto :)

Sto se TV-a tice, zavisi od potreba meni je za moju dnevnu sobu 40 sasvim odgovarajuci.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Odgovarajuc dok ne probas veci :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Floyd napisao:
Delija napisao:TV ispod 50" nije TV :D
Podsetio si me na jednog prijatelja koji kaze da auto ispod 5m nije auto :)

Sto se TV-a tice, zavisi od potreba meni je za moju dnevnu sobu 40 sasvim odgovarajuci.
Ne mislim na gledanje klasicne televizije - osim nesto sporta (uglavnom liga sampiona i Arena HD) nemam bas vremena za gubljenje :)
Mislim iskljucivo na HD materijal, odnosno filmove, koncerte...

Za tako nesto ne postoji "prevelik" TV iliti sto vece - to bolje :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja razmišljam da nabacim projektor za tu vrstu materijala. To nije zamena za TV zbog skupe eksploatacije (lampa) i potrebe da prostorija bude zamračena, ali sa druge strane dobiješ nešto čemu ni jedan TV ne može da priđe. Tako da je TV i dalje potreban za svakodnevnu upotrebu, a projektor pališ kad hoćeš da pogledaš nešto za uživanje. Jedino što je kod nas slab izbor Full HD projektora bez DLP-a, ali i to može da se reši.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Odgovarajuc dok ne probas veci :)
Ne znam kako mislis da probam.
Gledao sam ja i 60 inca kod prijatelja ali su njihove dnevne sobe mnogo vece nego moja.
Kad budem uzeo veci stan, uzecu i veci TV ali ovako mi stvarno nije potreban veci...pored toga i ne gledam TV previse.
Delija napisao:Mislim iskljucivo na HD materijal, odnosno filmove, koncerte...
Ma postujem ja to...ko voli, nemam nista protiv.
Za mene su 3-4000e za TV to bacene pare...mada sam ja i ovaj moj pre 4 godine platio skupo jer nisam hteo manje od 40 bez full HD-a i sl.

@grujicd

Slazem se za projektor :doubleup:
...mada je opet potrebna velika prostorija da bi sve to imalo smisla.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Projektori koji po slici mogu iole da pridju plasma / LED ekranima su preskupi...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Može to i obrnuto da se gleda. LCD i Plazme koji po veličini mogu da priđu projektoru su preskupi ili ni ne postoje. I ne treba prevelika prostorija jer već na 3-4 metra od projektora može da se dobije dijagonala od 100". Jeste da projektor od 1000e neće dati istu sliku kao onaj od 3-4000e, ali i taj za 1000e (npr. Epson tw5900) je već full hd home cinema projektor sa odgovarajućim karakteristikama a ne nešto za poslovne prezentacije.
Odgovori