Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)
Dag,ja moje Bridgestone 2010-e takodje dobio iz prosle godine,ostale nisam gledao...
Reci mi,sta radite sa gumama koje ne prodate ovo leto?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Mislim da vulkanizeri ni ne porucuju ono sto ne mogu prodati. Drze par osnovnih dimenzija, ostalo po porudzbini.
To je nemoguce. Vidis da prodaju samo do mesec dana stare gume. Te sigurno prodaju kao polovne,ali u dobrom stanju za 70e...Saša napisao:Prodaju ih, šta drugo. Ne gleda svako godinu proizvodnje...
i ja kad sam kupio gume u aprilu kupio sam dot 2011...
gde god sam zvao imali su dot 2011,a na jednom mestu cak 2010,uglavnom dot 2012 niko nije imao!
gde god sam zvao imali su dot 2011,a na jednom mestu cak 2010,uglavnom dot 2012 niko nije imao!
Ma ne lazi,kako te nije sramota,to je nemoguce. 

Koj' je tebi k danas? 

Pune mi kohones foliranja,a lose sam spavao 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ja samo da potvrdim da sam proletos od Daga dobio sveze gume za Skodu.
Za dzipa nisam proveravao, ali tipujem da ni one nisu bile "matore" prosle zime, bas cu da bacim pogled
Jebi*a, narucujem na pocetku sezone, kada dodju sveze
Za dzipa nisam proveravao, ali tipujem da ni one nisu bile "matore" prosle zime, bas cu da bacim pogled

Jebi*a, narucujem na pocetku sezone, kada dodju sveze

ja sam kupio michelin stare 3 godine ( a nove ne polovne, stajale na lageru ) za RS-a, i igrom slucaja morao da ih vozim 70tak km nebalansirane. i nikakvih problema nisam imao.
posle kad su balansirali stavili su neke smesne tezine 10-20-30gr na tocak od 17 cola...
ne mora nista da znaci, ali eto...
mislim da onaj ko kupi gumu da je vozi 4-5 godina treba da gleda da li je stara 3 meseca ili 3 godine, a onaj koji ce da je zameni za 2-3 godine ( kao ja ) bas i ne treba da previse lupa glavu sa tim...
posle kad su balansirali stavili su neke smesne tezine 10-20-30gr na tocak od 17 cola...
ne mora nista da znaci, ali eto...
mislim da onaj ko kupi gumu da je vozi 4-5 godina treba da gleda da li je stara 3 meseca ili 3 godine, a onaj koji ce da je zameni za 2-3 godine ( kao ja ) bas i ne treba da previse lupa glavu sa tim...
Samo u nasoj zemlji covek mora da postane strucnjak za sve sto kupuje.
Plocice,parket,radijatore,televizore,namestaj,kola,gume,telefone,kompjutere...
Cisto da mu prodavac nesto ne bi "precutao"...
Ne do Bog da kod nas covek moze samo da useta u prodavnicu i kupi nesto,a da pre toga ne sazna imena svih koji su pravili taj proizvod,materijale,tehnologije i slicno...
Plocice,parket,radijatore,televizore,namestaj,kola,gume,telefone,kompjutere...
Cisto da mu prodavac nesto ne bi "precutao"...
Ne do Bog da kod nas covek moze samo da useta u prodavnicu i kupi nesto,a da pre toga ne sazna imena svih koji su pravili taj proizvod,materijale,tehnologije i slicno...
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nemoj da izvrces po svom obicaju samo da bi bio u pravu.Xepoj87 napisao:Dag,ja moje Bridgestone 2010-e takodje dobio iz prosle godine,ostale nisam gledao...
Ja sam lepo napisao da standardne dimenzije u 99% slucajeva bude stare od nedelju dana do par meseci, zavisi kako se utrefi. Nestandardne dimenzije su druga prica ali i to retko kad bude guma starija od godinu dana, sto je OK. Nije bre mleko da se pokvari, pa i mleko ima rok trajanja od par meseci.
Bridgestone si dobio star jer to retko ko kupuje u Srbiji, rekao sam vec preskupe su tj. uvoznik nikako da shvati da treba da sebi smanji zaradu malo i da su je svi smanjili. Ja je zato iskreno ni ne radim, jer smatram da ne vredi koliko kosta ovde a da se cimam da mi donose od preko opet mi je ono, tj. ljudi kupuju gume danas za juce, pogotoovu ti sa velikim dimenzijama
Naravno da zaostane nesto na lageru, ali neko je vec rekao na lageru se uglavnom drze trazene dimenzije. Mada ja nisam tu nesto previse kompetentan, nemam ogroman novac za lagar, ko se suzdrzi dobije ih danas za danas(par sati), danas za sutra,ili bas narucivanje iz centralnog magacina, tako da ja raspolazem DOTovima iz veleprodaja. Tj. kupac dobije DOT koji veleprodaja ima, a u veleprodaji se uglavnom stalno vrti tako da je u principu to najsvezije sto moze biti.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Evo koliko Bridgestone kod nas "dere"
http://www.reifenchampion.de/bridgeston ... eifen.html
...ova ista guma kod nas oko 30.000 din.

http://www.reifenchampion.de/bridgeston ... eifen.html
...ova ista guma kod nas oko 30.000 din.

Never Say Never Again
Ja nista izvrtao nisam,najfinije moguce sam te pitao sta radite sa gumama koje vam ostanu i rekao ti da sam ja dobio gume stare godinu dana 2-3 puta sigurno.
Sta sam tu izvrnuo,leba ti?
Mozda ti imas te nove gume,ali evo ti ovde dosta primera da su stare godinu,2,pa cak i 3 godine,a prodaju se po istoj ceni kao skroz nove,sto po meni nije u redu.
Sta sam tu izvrnuo,leba ti?
Mozda ti imas te nove gume,ali evo ti ovde dosta primera da su stare godinu,2,pa cak i 3 godine,a prodaju se po istoj ceni kao skroz nove,sto po meni nije u redu.
Pogledajte po sajtovima proizvođača šta piše u vezi starosti pneumatika. Nikakva drama nije što su gume stajale nove u magacinu.