Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Terenci - moda ili potreba ?

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:Nikaragva,ni jedan se nije zaglavio,niti je poredjenje bilo sa Pandom,vec odgovor na ljubiteljev komentar...
A ako zaista mislis da je ono gore blato gore,naocare podhitno :)

Starce,ti nas direktno vredjas "nasim sistemom vrednosti" i podbadas nasom neinformisanoscu ,a ja tebe podbadam time sto sam najnormalnije primetio da ta Cross ima reduktor,a ova nema,kao sto si i sam rekao...?
Malo ti ego proradio previse.
Moj post je bio najrnormalniji i totalno neutralan,bez i trunke ostrascenosti,za razliku od tvojih.
Ja nemam potrebu da moju argumentaciju pojacavam ismevanjem drugih,tebi je to navika.

I ako obican 4x4 1.3 DCTI sa 75ks kosta 17.500e,Cross kosta oko 20.000e?
Da li sam ja jedini kome to uopste nije jeftino?
Gde si ti, leba ti našao ostrašćenost, ego, vređanje, ismevanje...tebe baš nervira što se nekima od nas, a i javnosti, sviđa ta Panda, pa si zapeo da nam pokažeš i ubediš kako je skupa i loša...nije nego. Iskuliraj malo, to je mala Panda, biljojed...neće ti ona ništa. :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nisam obracao paznju na to,dok nisi pomenuo da ja podbadam cistim pominjanjem tvojih reci...
Ne brini se,nemam ja nista protiv Pande,jos manje Fiata,u nekoj od tema sam cak isti preporucivao za kupovinu...
Skroz mi je Panda simpaticna,sa 4x4 i bez njega.

Svasta,zar nekoga moze nesto takvo uopste da nervira?
Ne nervira mene nista,dok neko bez razloga ne predje na licni nivo,za cim realno nikada nema potrebe,ali ti to bas volis tako,jer je lakse demantovati nekoga uz ismevanje...

A da je 17.300e za Pandu sa 1.3 CDTI 75ks 4x4 mnogo,zaista jeste.
Za 2.800e vise ima Skoda Jety sa 2.0 TDI motorom od 110ks i 4x4 pogonom...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

I jel ovo taj sa elektricnim reduktorom koji Panda 4x4 ni nema? Znaci Panda koja se ovde pominje je jos losija?
Ovo nisu moje reči. Ovo su tvoje reči i to je "podbadanje".
Ne nervira mene nista,dok neko bez razloga ne predje na licni nivo,za cim realno nikada nema potrebe,ali ti to bas volis tako,jer je lakse demantovati nekoga uz ismevanje...
Gde si našao ismevanje? Hajde jednu rečenicu nađi?

Ako ne možeš da izdržiš agrumente, nemoj da se koristiš lažima.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Sta je tu pogresno receno? Kako li si ti uspeo to da dozivis kao podbadanje,da mi je samo znati...
Kao sto sam i rekao,pominjenje naseg sistema vrednosti i onog da nismo ni znali za reduktor sa sve ;) smajlijem...
Iako ja to skroz iskuliram,ti si nasao za shodno da meni prigovaras za "podbadanje" u najnormalnijem zakljucivanju da je Panda o kojoj se ovde prica jos losija od te koja se zaglavila jer nema reduktor?
I da Floyda opominjes za sarkazam...
Od najobicnije gluposti,a to je da li je Panda dobra za off-road, ti si svojim nadmenim stavom uspeo da stvoris besmislenu raspravu...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sta ima da se kupi za te pare (17k), a da je 4x4 dizel?

I ja mislim da je Panda preskupa (16+k benzinac, a SX4 je 12), samo me zanima sta jos ima do tih nekih 20k, tj kakav je izbor.

Meni na pamet padaju:
Duster - skoro sam citao da je "najfensi" varijanta oko 17k - neki Delsey, dizajnerski model. Najjetiniji 4x4 je nesto ispod 16k.
Tata i Mahindra
Ne znam ima li onaj Tiggo sa 4x4.

Znam da za 20-25k ima sirokog izbora: Yeti, Kuga, Ix35, QQ, Compass, Moka...mozda i nesto tipa Octavia Scout ili Pug 3008
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

yeti active fresh 2.0 tdi 2wd je na akciji za 15.5k što znači da bi 4x4 možda mogao za 17.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

20.100 je Skoda Yeti, 2.0 TDI 110ks 4x4...
500e vise je 1.8 TFSI 160ks 4x4...

E sada, da li bi ti radije dao za 1.3 Pandu 17.300e ili dodao 2.800e za Yeti 2.0 ,za klasu bolji i veci automobil?

Za Pandu je po meni 15.000e prava mera.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

ftj napisao:yeti active fresh 2.0 tdi 2wd je na akciji za 15.5k što znači da bi 4x4 možda mogao za 17.
Nisam baš siguran kakve veze imaju proizvodi na akciji sa onima koji to nisu?
Mislim u Maxi-ju su na akciji Štark bananice, pa bi možda mogao da se na kasi iscenjkam i za Štark napolitanke? :mrgreen:
Po istoj logici obična je panda na akciji, pa bi možda mogla 4x4 za 15.000?
Inače, ne ulazeći da li je mnogo ili malo ja ne bi dao za pandu 17.000, nit bi za Yeti-a 20.000 (da imam potrebu za 4x4 pogonom kupio bi Nivu).
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:Sta je tu pogresno receno? Kako li si ti uspeo to da dozivis kao podbadanje,da mi je samo znati...
Kao sto sam i rekao,pominjenje naseg sistema vrednosti i onog da nismo ni znali za reduktor sa sve ;) smajlijem...
Iako ja to skroz iskuliram,ti si nasao za shodno da meni prigovaras za "podbadanje" u najnormalnijem zakljucivanju da je Panda o kojoj se ovde prica jos losija od te koja se zaglavila jer nema reduktor?
I da Floyda opominjes za sarkazam...
Od najobicnije gluposti,a to je da li je Panda dobra za off-road, ti si svojim nadmenim stavom uspeo da stvoris besmislenu raspravu...
Podbadanje je kad impliciraš da je Panda loša za off road što je dokazano, već godinama, u stotinama prilika, na stotinama testova. To niko nikada i nije ni dovodio u pitanje...ni za prvu, ni za drugu generaciju Pande.

Ako si znao da Panda Cross ima reduktor onda izvini što sam uvredio tvoje znanje i što si se time našao pogođenim. Pretpostavio sam da nisi jer ljudi koji su upoznati sa 4wd sistemom Pande, bilo Climbing, bilo Cross imaju reči hvale za njega. To mi je dalo sumnju da se nisi previše bavio time, ali ako sam te uvredio onda onda sam očigledno pogrešio jer dobro poznaješ sve kvalitete i mane tog sistema.

Međutim, stalno pokušavaš da prebaciš priču da sam nadmen i da idem lično u priči, a jedini koji to radi si zapravo ti. I naravno da to radiš jer nemaš argumente. To uvek radiš - kada te neko u diskusiji "stisne", menjaš teme, zamenjuješ teze i praviš se uvređenim, napadnutim, itd.

I sada sa teme o Pandi kao terencu, prelaziš na temu o Pandi kao preskupom i neisplativom autu. Ok, ako je skup onda se neće prodavati, so what? No, Panda ima najbolju konstantu prodaje kod Fiata svih godina, a to važi i za 4x4.
Da se vratimo na temu jer bi tema mogla da se proširi na Pandu kao štedljivom i kvalitetnom autu, a to nije tema, već njen off road kvalitet.
Kad si već spomenuo Yeti (o kome imam visoko mišljenje i stvarno je dobar auto), jedan od testova koje sam postavio (jel si video?) je i uporedni test sa Yetijem. To mi je prvo na šta sam naišao, nisam ciljao Yeti... ima toliko testova gde Panda dobro prolazi. I ljudi napišu (a ne ja), da Panda u off roadu "ismeva" Yeti.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Čudi me da se Bax ne uključuje u temu, verovatno nije video o čemu se priča. Njegov drugar ima onu poštarsku Pandu 4x4, pisao je više puta o tome, a skoro i postavio neku sliku.
Mi smo zimus išli na Košutnjak, po onom najvećem snegu. Nas trojica u kolima, naravno lanci i "vozi Miško" gde ti je volja. Ide Panda uzbrdo, da ne veruješ. Fenomenalna mašina koja naravno ima i svoje mane i ograničenja, ali niko joj ne može osporiti off road mogućnosti.

Da li je precenjena ili ne, druga je priča. Samo bi skrenuo pažnju da se SX4 prodaje kod nas kao 4x4 samo u benzinskoj verziji, a znamo svi da je dizel uvek značajno skuplji. Pogotovo što je Panda trenutno nov model, pa je i zbog toga cena malo jača.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja se secam tog vaseg klipa, stvarno je panda isla po dubokom snegu kao po cistom asfaltu... :doubleup:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ne ukljucujem se zato sto ne znam kako ide konkurencija, vozio sam se, po blatu i snegu u Nivi, kao i u Pandi.

Jedno je sigurno, nikome ne bi palo na pamet da sa Yetijem ili SX4 4x4, ide gde se upute Panda i Niva, mogu da se kladim u to.

Sa tom Pandom drugar rilja put, u odnosu na civilni auto bolja je 10 puta, ti se naslonis na drvo, naskaces sasijom na stenje, ispod sve puca, lomi se, melje onaj kardan korenje...

Dole su navarene sipke, sve je ojacano i napravljeno da se drnda.

Samo znam da Pande mestani u visokim Alpima obozavaju, kao i Suzuki Jimija.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I Nivu. Jedini terenac koji sam video po svim evropskim skijalištima.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bax napisao:Jedno je sigurno, nikome ne bi palo na pamet da sa Yetijem ili SX4 4x4, ide gde se upute Panda i Niva, mogu da se kladim u to.
Da, ali je pitanje koliko bi se njih sa SVOJOM novom Pandom od 17300€ zaputilo tamo gde je mogla ona stara, ili NIva/Jimny.

Editovano
:mrgreen:
Poslednja izmena od pedja u 30 Okt 2012, 13:30, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Evo ja ću prvi, ako mi FAS da jednu na test. :D
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori