O kamerama za snimanje saobraćaja
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: O kamerama za snimanje saobraćaja
Zestoko mi ide na zivce ta raskrsnica...
Divna ideja nasih idiota sa saobracajnog fakulteta ili policije, postavljeni semafori na raskrsnici Djordja Stanojevica i Bul. Crvene armije (kod Belgrade Office Park-a) gde je skoro bio onaj sudar sa prevrtanjem...
Nije jos zvanicno pusten, samo cekam da vidim idiota koji ce da regulise svetla... Umesto da su napravili jedan normalan kruzni tok....
Nije jos zvanicno pusten, samo cekam da vidim idiota koji ce da regulise svetla... Umesto da su napravili jedan normalan kruzni tok....
Kad bi znali kako je nastao Saobraćajni fax bilo bi vam jasno 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ae kazi, mene zanima posto studiram na saobracajnom fakultetu.
Next, odlicno zapazanje. Nisu ni pustili semafore a vec je krenulo pljuvanje. Sigurno ce biti gore nego bez semafora.
Bas cu da se raspitam da li, i ko sa fakulteta programira te semafore.
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Next, odlicno zapazanje. Nisu ni pustili semafore a vec je krenulo pljuvanje. Sigurno ce biti gore nego bez semafora.
Bas cu da se raspitam da li, i ko sa fakulteta programira te semafore.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kad je izbio sudar bilo je misljenje sto tu nema semafora,sada kada ga ima 

- Kuzmanovic
Ma tu su od pocetka trebali da stave semafore, ili kruzni tok, gde se slazem sa Nextom. Ali sigurno ga nece sada graditi.
Secam se kada sam isao u auto skolu, mrzeo sam tu raskrsnicu i molio sam Boga da me na ispitu ne salju tamo.
Secam se kada sam isao u auto skolu, mrzeo sam tu raskrsnicu i molio sam Boga da me na ispitu ne salju tamo.
-
- Pridružio se: 29 Okt 2012, 23:55
Hvala na brzom odgovoruprofesorPROST napisao:Nema kamera![]()
Svaki dan tu prolazim, ali skrećem levo prema gradu i obavezno "ostanem" u raskrsnici gde se u međuvremenu upali crveno svetlo.
Jako loše regulisan semafor.

A, izvini, sto ne bi?Kuzmanovic napisao:Ma tu su od pocetka trebali da stave semafore, ili kruzni tok, gde se slazem sa Nextom. Ali sigurno ga nece sada graditi.
Kruzni tok sa onoliko mesta okolo se gradi jako brzo i jednostavno.
Ok, zbog idiota je naravno bolje sto su stavili semafor, ali mene nervira toliko usporavanje toka saobracaja. Gde god postoji problem, oni tutnu semafor... Pa ljudi su toliko navikli na semafore da nikakve druge znake ne gledaju... CIm se pokvari semafor na nekoj raskrsnici eto 3 sudara odma zbog nepostovanja prvenstva...
- Kuzmanovic
Zato sto je ovo Srbija a ne Slovenija ili neka druga zemlja sa boljim standardom.
Zato sto ne grade kruzne tokove na drugim lokacijama gde je potrebniji, a ne na raskrsnici ciji je jedan krak maltene slepa ulica, o protoku saobracaja, prolasku linija GSPa i slicnim stvarima da ne pricam.
Zato sto ce drzava pre da potrosi pare na druge stvari a ne na kruzne tokove. "Boze, kome trebaju kruzni tokovi?!"
Mislim da nema razloga za nervozu, to je raskrsnica kao i svaka druga na kojoj se ukrstaju bulevari na Novom Beogradu na kojima nema vecih problema. Problem je u nasim vozacima koji ne gledaju znakove, vec odredjuju ko ima prednost na osnovu velicine ulice ili pravca iz koga dolaze. Zbog toga sam skoro mogao da imam udes zato sto idiot nije cuo za pravilo desne strane.
Zato sto ne grade kruzne tokove na drugim lokacijama gde je potrebniji, a ne na raskrsnici ciji je jedan krak maltene slepa ulica, o protoku saobracaja, prolasku linija GSPa i slicnim stvarima da ne pricam.
Zato sto ce drzava pre da potrosi pare na druge stvari a ne na kruzne tokove. "Boze, kome trebaju kruzni tokovi?!"
Mislim da nema razloga za nervozu, to je raskrsnica kao i svaka druga na kojoj se ukrstaju bulevari na Novom Beogradu na kojima nema vecih problema. Problem je u nasim vozacima koji ne gledaju znakove, vec odredjuju ko ima prednost na osnovu velicine ulice ili pravca iz koga dolaze. Zbog toga sam skoro mogao da imam udes zato sto idiot nije cuo za pravilo desne strane.

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ma nismo mi za kruzne tokove, vise od polovine uceesnika u saobracaju(namerno ne kazem - vozaca), ne zna pravilo desne strane, ne daje migavac u kruznom toku i ne vodi racuna da u kruzni tok udje u odgovarajucoj traci u odnosu na mesto gde planiraju da izadju iz kruznog toka, posebo seku trake i kruznom toku a ova poslednja dva najcesce vidjam da rade zene kojih je sve vise za volanom. Za nas je bolja hardkor raskrsnica. Malo malo pa vidim neki auto izvrnut na bok kod O. NBG, skoro sam video Berlinga na krovu.
Misliš osim onoga što piše na samom sajtu SF?Kuzmanovic napisao:Ae kazi, mene zanima posto studiram na saobracajnom fakultetu.

Recimo da grupa ljudi sa Mašinca nije imala gde da predaje, pa su rešili da otvore novi fax.
Poenta je da saobraćaj ne postoji bez puteva i vozila, te se ta tematika uči na građevinskom i mašinskom faxu.
- Kuzmanovic
A ja mislio da ima jos nesto sto ne znam. 
Inace, cija bi nadleznost bila organizacija, projektovanje saobracaja i slicno? Nije saobracaj samo automobil i put, ali to nije tema.

Inace, cija bi nadleznost bila organizacija, projektovanje saobracaja i slicno? Nije saobracaj samo automobil i put, ali to nije tema.

Pa ocigledno ne treba ni njihova da bude... (pritom uopste ne mislim na gore pomenutu raskrsnicu)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Off topicHeinz napisao:Misliš osim onoga što piše na samom sajtu SF?Kuzmanovic napisao:Ae kazi, mene zanima posto studiram na saobracajnom fakultetu.
Recimo da grupa ljudi sa Mašinca nije imala gde da predaje, pa su rešili da otvore novi fax.
Poenta je da saobraćaj ne postoji bez puteva i vozila, te se ta tematika uči na građevinskom i mašinskom faxu.
To je generalni problem ne samo na tom faksu. FTN u NS funkcionise ceo na tom sistemu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money