Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od stefanan »

Cherokee napisao:Bilo mi je nejasno sto je tako malo para, kad vidi LG oznaku (a po obicaju ocekivao Samsung)...

Svakako, kad bi mogao naci za te pare telefon, pazario bih ga odmah!
meni je drago sto nije samsung...

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Jesi pogledao HTC One X, to bi ti moglo biti interesantno.
Video sam ga ali nisam ga isprobao jer tu nisu imali izlozeni test model vec samo maketu.
Naravno planiram i njega da isprobam jer mi i on deluje ok mada je s'druge strane vec relativno dugo na trzistu.

Note koji sam gledao je bio sivi te sad i pored ekrana, vidljivi otisci prstiju ostaju po celom telefonu...verujem da je tu beli mnogo bolji.
Sto se kamere tice ne znam pouzdano da je bolja ali znam da je oduvek vazilo da Sony ima najbolje kamere na telefonima mada ja i kod Samsunga ne nalazim velike zamerke jer i nemam velika ocekivanja od telefonskih kamerica.

LG i Samsung su za mene isti qrac...jedino sto je Samsung razvio imidz slican Applu.
Mangup si ako imas iPhone ili Galaxy Sx :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Danas dobio Telenor Smart HD iliti rebrendirani Alcatel OT-995. Prvi utisak: jako fino radi, malo glomazan za moj ukus ali prija veličina ekrana, deluje kvalitetno, ništa ne krcka. Moram se malo navići na njegov "launcher" ili kako se to već zove. Mislim da ćemo se fino družiti neko vreme... :)

Tapatalk
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Floyd napisao:mada ja i kod Samsunga ne nalazim velike zamerke jer i nemam velika ocekivanja od telefonskih kamerica.
Ne znam, ali ja sam razocaran kvalitetom slika na mom Galaxy Ace... Znam da ne moze da se poredi sa fotografijama koje prave Galaxy S modeli itd (posto kostaju duplo vise od mog), ali s obzirom na to da sam navikao na Nokiu N82 koji je blago receno brutalne fotke pravio ... :uplakan:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Dobro, to si u pravu...ja sam dugo vremena koristio N95 i stvarno pravi slike odlicnog kvaliteta...jedino je mozda K800 pravio bolje slike.
Ako pogledamo modernije smart telefone, iphone je ubedljivo najgori od sve dece dok su po meni HTC i Samsung (pricam za ove modele koje koristim) tu negde.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od Saša »

Sve zavisi šta si imao pre dotičnog telefona. Ja sam imao neku Nokiu 6xxx i kada sam prvu fotku sa Ace- a prebacio na komp - bio sam zapanjen koliko je dobra. Ništa lošija nego bilo koja sa malog supruginog Fuji idiota. Fotke sa pomenute Nokie (1.3 mpix) bile su kao neki akvarel. Ako je dobro svetlo - fotke sa Ace-a su odlične. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Floyd napisao: Ako pogledamo modernije smart telefone, iphone je ubedljivo najgori od sve dece dok su po meni HTC i Samsung (pricam za ove modele koje koristim) tu negde.

Aj da budemo realni, ja organski ne podnosim Apple i njihov iPhone, ali on ima jednu od najboljih kamera!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Imam neke slike u kompu slikane iPhone-om...meni se nijedna ne svidja.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

zavisi ako si sa ip slikao tashtu :D .

realno ni meni nisu neke slike ip slikane, ali eto. to je neko moje vidjenje njegove kamere, koju malo ispagla dobar ekran, ali kada se stavi na komp tek se tada vidi.
Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

sebekkg napisao:zavisi ako si sa ip slikao tashtu :D .
:rofl: :rofl: :rofl:

Nisam ja slikao, drugar je...ja ni nemam iPhone.
Evo jedne slike slikane cetvorkom...

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa dobro, za kvalitet slike nije odgovoran samo telefon, nesto je i do onog sto slika i uslova pri slikanju. Ne kazem da iPhone ima neku ekstra ili bolju kameru, nego je to generalno pravilo. Moze i sa SLR-om da se napravi losa fotka, iz licnog iskustva :mrgreen: .
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Koga ne mrzi nek pogleda slike iz oglasa za moju bivsu Astru, slikao sam iPhone-om..
Preko dana pravi odlicne slike, ali kada je mrak ili slabije osvetljenje, slike nisu nista specijalno, ali daleko od toga kako ga neki od vas predstavljaju..
Okacicu par slika kasnije..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Naravno. Cisto da ponovim iPhone (4s i 5) sigurno imaju vrhunske kamere za mobilne telefone. Njima je najveca mana onaj nesretni iOS koji je toliko zastsreo ogranicen i iritantan da nemam reci, plus je Aplle jedna od najiritantnijih kompanija danasnjice i mnoge stvari vezane za njih me direktno podsecaju mnoge stvari koje su zapravo lose u danasnjem drustvu.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa meni je iOS najveca prednost kod Apple uredjaja.
Nemam iPhone ali recimo iPad radi mnoooooooogo bolje od ostalih (pa i Samsung) tableta.
Koliko god se trudio da ga zakocim, ne uspeva mi dok android ima svoje momente...
iOS radi glatko i stabilno...nikad se nije resetovao, nikad nije zakucao, baterija mu traje mnogo vise nego kod ostalih tableta, merac baterije je precizan (ako pise da je ostalo 1% onda ce da radi dok ne dodje 0 dok se andriod iskljuci na 1/4)...

Da je ogranicen, to mogu da se slozem a iritantan nije...mada to je vise subjektivno misljenje.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ja uvek pre ili kasnije iz nekog razloga hocu da razbijem napravu sa iOS-om :)
iOS radi tako brzo i glatko bas zato sto je prost i fali mu pola mogucnosti koje Android ima.
Moram da se slozim da do skoro Android nije imao dobar tablet i ja sam bio razocaran time veoma, te zato cak i imam iPad, al na njemu to nekako mogu i da prezivim jer ga koristim manje i samo za browsing i citanje casopisa, za telefon mi je vec potpuno neprihvatljiv. Sada konacno postoje odlicni android tableti, ljudi hvale note 10.1 al meni se ne svidja jer je plastican, al zato sam ubedio kolegu da kupi Asus transformer Prime Infinity, koristi ga vec par dana i jako je zadovoljan. Konacno je sve savrseno glatko, i stabilno.
Mene licno od tableta sada najvise zanima neki sa Win 8, mozda najvise Asus neki, to zelim da vidim kako radi, onaj 810 bi trebao biti brutalan.
Odgovori