Lazo sta ce ti tablet sa Win8, da ti iskace blue screen na ekran?

Ovakav stav se stalno i svuda provlači i meni iskreno malo nije jasan.Floyd napisao:Apple je po meni mnogo korektniji prema svojim korisnicima nego Samsung jer kupce jednog modela ne potcenjuje posle godinu dana tako sto izbaci duplo jaci telefon i samim tim potpuno obezvredi prethodni model.
Samsung upakuje solidan hardver u najjeftiniju plastiku koju naplati skupo a vec posle 2-3 upgrade-a isti taj hardver postaje boolja (meni telefon od upgrade-a na ICS ne radi kao pre).
Floyd napisao:Naravno da ne ocekujem tako nesto ali pazi ovo...
Ja sam moj telefon (koji je u tom trenutku bio vrh ponude kod Samsunga) kupio pre 8 meseci i kostao je oko 500e (ok, ja sam ga dobio skoro free od operatera ali to nije bitno).
Pored toga trebao sam da cekam 6 meseci na ICS upgrade i ako je tad vec postao aktuelan JB.
Posle upgrade-a telefon mi radi generalno losije.
Sad se postavlja pitanje sta sam ja koji qrac platio 500e i da li Samsung smatra da ja kao njihov kupac postajem apsolutno nebitan cim sam otpakovao telefon.
Nemojte sad da pominjete root-ovanje i custom rom-ove jer to ne opravdava Samsung za odnos prema klijentima
Pa dobro ali ako mi prodas najskuplji telefon ocekujem bar godinu dana privilegije sto se tice update-ovaLaki021 napisao:To sa updateovima koji kasne nije problem samo do samsunga vec generalno do svih proizvodjaca i svih modela sa Androidom, valjda zato sad svaki proizvodjac krece da izbacuje svoj Nexus telefon koji nece imati takvih problema. Takodje problem je sto kod androida cesto izlaze update-ovi koji donose neka poboljsanja, i cim nema poslednjeg update-a za vas telefon odmah se svi zale, imaju osecaj da voze zastareo telefon...
Imam 4 home sreenova i svega 3 widgeta (sat, prognozu i google pretrazivac) pa se opet ponekad zaglupi...tu ne mislim da se skroz zakoci ali se za trenutak zbuni...npr kad greskom udjem u tastaturu za zvanje pa hocu da je ugasim i brzo predjem u poruke itd.Laki021 napisao:Note-u 1 je ogromno ubrzavanje donosilo smanjenje broja home screenova sa 7 na 5 i brisanje par widgeta koji po defaultu stoje na ekranu, ap news(ovaj ga ubi), yahoo finance... Pa probaj to
Pa fali mu mnogo toga. Prvo fali mu veci ekran. Slazem se da ne zele svi veci ekran, ali ja da sam na njihovom mestu, izbacio bih tri identicna telefona samo sa razlicitom velicinom ekrana, pa da puste kupce da odluce sta im treba, a ne da ih ubedjuju sta je najbolje za njih...Floyd napisao:
@Laki
Sta po tvom misljenju nedostaje iOS-u a sto je prosecnom korisniku neophodno?
Slazem se da su se zeznuli za mape kao i to sto godinama ne menjaju UI, niti dozvoljavaju mogucnost personalizacije i optimizacije.
Zbog toga sebi prave stetu jer znam mnoge ljude koji su presili na Galaxy samo zato sto ih je iOS smorio (najvise vizuelno) a ne zato sto su nezadovoljni sa istim.
Ja sam prvi koji hejtuje iPhone i to odavno ali da generalno bolje radi od androida koji je jos uvek nedovrsen i da je ispeglaniji, to nemoze niko da ospori.
Pa nije mene Samsung naterao, mogao sam ja da zivim i sa Note I bez problema. Nego zasto bih? Isto mi se hvata da li ga menjao svake, svake druge ili svake trece godine... Prakticno isto kosta, jer kolko je izgubio na vrednsoti u prvoj godini, toliko ce i u drugoj i u trecoj, posle toga nece vredeti nista, pa je suma koja se dodaje za novi model uvek manje vise ista... Dakle ne gledam ja kao da sam dao 500e za njega za samo godinu dana, vec samo razliku izmedju kupovine novog i prodaje starog... (dakle oko 150e).Floyd napisao:
Pogledaj tvoj primer...Samsung te je "naterao" da posle manje od godinu dana zamenis uredjaj koji nije malo placen...isto tako "tera" i mene...e pa njima nedam.
Sto se mene tice neka ih oguli Apple po sudovima.
U ovome se najviše ogleda fanatizam korisnika iOSa... da radi super,bilo bi najbolja stvar na svetu a pošto ne radi , onda im i ne treba...Laki021 napisao: a najveca novina ove godine im je bila to sto su razhebali mape i napravili ogromnu blamazu. E onda citam po forumima i ne verujem kad Apple korisnici od jednom pocinju da pisu, kako mape i GPS zapravo nisu toliko ni bitni, svakako je daleko bolje kupiti poseban GPS uredjaj za auto, ko jos koristi telefon kao GPS u autu...