Znam, onu varijantu kao na ulici, odnosno na otvorenom plamenu.
To ne mogu da radim u stanu.
Volim kestenje, ali je ovde bas skupo. Mislim da je 10kom oko 4e
Ja pre neki dan prvi out probao kuvane, i vrh su. Obožavam kestenje, ali nije tako lako lepo ih ispeći bez žara. Ovako, stavite da se kuvaju, i tipa 2 sata, lako se čiste, a ukus baš sličan.
Ne jedu valjda ove divlje što ima po parkovima i ulicama ?
Kesten je odličan ali lepo goji. Dok se peku u rerni treba s vremena na vreme izvaditi jedan pa probati jer ako se prepreku biće tvrdi za jelo. Zarežu se sa obe strane da bi vreo vazduh lepo upao. Uglavnom se vidi i kroz staklo rerne kada su gotovi, onaj deo na ljusci gde ste zarezali se otvori malo kao ruža i to je to. Tada su sočni i mekani. 15ak komada mi je mera za jedan obrok.
Ajd da dodam sto sam ja probao, mozda neko i ovde pece dobar, mada sumnjam jer niko verovatno i ne trazi. Generalno oni imaju dosta tih integralnih varijanti za razliku od nas gde je beli default. Probaj kad budes tamo, ja sam uvek donosio kuci, doduse bio je i skuplji solidno od ovog ovde. Mislim i Slovenci da imaju dosta dobar, bio sam bas juce, ali nesto mi se nije islo do radnje samo zbog toga.
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money