Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Parking servis - lopuže

Post od Day Walker »

Zato sto drzava ima udela u tom preduzecu cim je javno.. A drzava poseduje sve moguce i nemoguce podatke.. :)
Ako samo MUP i sud mogu da koriste te podatke, kako onda funkcionise nas poreski sistem (npr.), tj kako znaju ko si i sta si, gde zivis itd.? :)

EDIT:
milicija :rofl:
Pa ti jos zivis u Totovom vremenu :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa sta sam pogresio? :)
Milicija je naziv za ljude sa palicama.
Nisi nikad igrao civilizaciju? :)

Pa beotel zna moje podatke, kako se zovem, gde zivim, itd. Ali zato sto sam im ja to dao, isto tako sam dao podatke poreskom sistemu, kada sam pre 3g kupio kucu.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Naravno da nemaju pravo da koriste tvoje lične podatke. Nelegalni su do koske i ne bi smeli da ti naplate bilo šta sem odnošenja automobila ako si se nepropisno parkirao.
Parking servis nije država već javno-komunalno preduzeće, koje, uzgred jako bitno za celu priču - koristi usluge PRIVATNE advokatske kancelarije s kojom saradnju nisu ostvarili putem JAVNOG tendera već ko zna čega.
Tako da je manje-više sve pravno nelegalno, ali ljudi i dalje misle da je ono kazna a ovi da je dovoljno da samo ofarbaju trotoar i proglase ga zoniranim parkingom (na koji treba da se POPNEŠ da bi ga parkirao)
Boringly average, but also perfect for school run mums
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ista je priča kao sa kontrolorima u busu. U suštini ako ti hoćeš nekom da ispostaviš fakturu za uslugu koju si mu pružio(u ovom slučaju vožnja busom ili parkiranje) mup je dužan da ti u okviru svojih mogućnosti obezbedi podatke tog lica i po tom osnovu to funkcioniše. Ako tebi neko uzme i ne plati(ukrade) nešto iz prodavnice, mup je dužan da ti obezbedi podatke tog lica kako bi ti to njemu naplatio ili podneo privatnu tužbu(osim ako je iznos preko one sume pa mup pokreće prijavu po službenoj dužnosti).

E sad koliko je pravno-formalno ispravno da parking servis ima stalni pristup toj bazi a ne po potrebi ili da komunalna policija ide zajedno sa kontrolorima to je već druga stvar(kao i način na koji su treća lica dobila da vrše naplatu usluga jkpova).
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Javno komunalno preduzeće nema ama baš nikakvo pravo pristupa ličnim podacima građana i može da raspolaže istim isključivo ako ih dobiju lično od samih građana.

@Day Walker
Po tvojoj logici bi i JKP gradska čistoća trebalo da ima pristup podacima građana i da naplaćuje kaznu za prljanje trotoara i bacanje smeća po ulici :)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

To nije njihova nadleznost, ali da jeste, -Da imali bi tu mogucnost :)
Tako je kako je... Drzava se pita jer ima udela u tom preduzecu.

I slazem se da ne bi trebali da imaju takvu mogucnost, jer bi to trebali biti poverljivi podaci, a ne javno dostupni
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Parking servis i GSP ne naplaćuju kazne nego izdaju fakture za svoje već pružene usluge koje su oni definisali kao doplatna karta za parkiranje/prevoz a od MUP-a i komunalne policije uzimaju podatke od trećih lica kome je račun izdat.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

U Pirotu parking servis poceo da odnosi propisno parkirana kola koja imaju neku doplatnu kartu neplacenu.

Ljudi batalili ubedjivanje sa njima i prijavljuju kradju kola policiji...
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ja sam pre 3-4 dana dobio doplatnu kartu...
stvar je smesna jer sam parking platio tj stavio papirnu kartu i posle pola sata nasao kaznu.
Momka na parkingu nisam mogao cekati,otisao za ugla u parking servis,tamo me naravno odjebali.
Moze covek samo napisati primedbu koju P.S razmotri -rezultat moje zalbe je "odbijena primedba"!
Mogu jedino traziti pismeno obrazlozenje njihove odluke a zato moram ponovu u PS...drugim recima plati.

PS je jako ne fleksibilan prema korisnicima usluga a sama kazna je bas,bas visoka obzirom na visinu same kazne, mogu samo zamisliti kolike su mogucnosti manipulacije lovom unutar PS.
Najgora stvar je sto nema ni minuta tolerancije u vremenu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

znas kako, ja imam 3 doplatne, od toga sam za jednu kriv, i hteo sam da je platim bez problema, ali su me drugom toliko revoltirali, hteo sam da odem u PS i da im je*em sve po spisku, al sam skontao da devojka za salterom nije nista kriva...

Sada ih kuliram za sve 3, a poslednju dobih negde u maju cini mi se. Evo, prodje 5 meseci, a dobio sam samo jednu "opomenu" u junu, i odnosila se na prvu kartu, iz februara... Naravno, prosledio sam je u kantu.

Parking se stvarno trudim da platim, a prvu sam dobio jer nisam uplatio. Otisao sam na "2 minuta", a ostao pola sata. Dok sam izlazio skontao sam sta sam uradio i ocekivao kaznu. Naravno, bila je tu.
Ono sto me je iznerviralo, isto mesto, uplacen parking, crvena zona, oni mi salju poruku da istice za par minuta. Dok sam se pozdravio sa ljudima, stigao do auta, idiot mi je vec napisao kaznu za prekoracenje od 2 minuta!!! To znaci da je on stajao pored mog auta i cekao da napise kaznu. Trecu sam dobio na potpuno isti fazon. Druga zona, istekao sat, ja nisam cuo telefon. Par minuta kasnije se setim da treba da uplatim, saljem poruku, i dobijam info da sam vec dobio doplatnu. E, zbog tog bezobrazluka od mene nece videti dinara.

edit: Moja impresija sa Bg ulica.
Slika

imao sam sasvim dovoljno mesta da ispravim auto, ali u tom slucaju onaj iza mene ne bi mogao da mrdne, kao ni ovaj sa E klasom, pa sam morao da stanem ukoso. Ulica je dovoljno siroka da mi niko ne otkine prednji kraj. A ovaj lik sa E mi uopste nije jasan.... :zbunjen:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Cekaj bre Next, batica iz PS-a prolazi pored tvog automobila i vidi da ti je istekao parking pre dva minuta, tebe nema, jasta ce nego da pise, ko zna koliko mu treba da obrne krug da bi ponovo naisao na tvoj automobil, ne kapiram u cemu je problem.
Ja sam milion puta iskulirao i po ceo sat, ne cujem poruku ili tako nesto i ne napisu mi, cak su mi i izasli u susret i ponistili doplatnu kad im nije radio sistem a bas mi se hebalo da kupujem one papirne.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

pa ti ako ne vidis problem, ja vidim...

Imas i ogranicenje brzine, pa ako vozis 62 umesto 60, niko ti nece pisati kaznu...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

To ne znas sigurno, naletis na nadrkanog i popijes kaznu, bilo je slucajeva
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da, verovatno im na smeni razdele tvoje slike, pa ako te uoce, stoje pored i cekaju istek sata...

Ljudi su radili svoj posao, odgovaralo to nama ili ne, i sta god mislili o PSu.
Uz to, nazvao si nekoga idiotom, a realno nije ucinio nista sto mu nije u opisu posla.

Ja kada sam na isteku vremena, gledam da izadjem do automobila, pa ako pricam sa nekim ili se pozdravljam, vidim i gde je kontrolor. I tu tolerisu neko vreme, ako si u blizini auta. Tacno je da nije morao da ti pise, tacno je da nekad treba biti i covek. Ipak, kako rece nuk, on ima ko zna koliki reon, moze da se vrati i za 20min, a da tvoj auto i dalje bude tu, a ko zna koliko je ljudi moglo da se parkira u medjuvremenu. Nije vidovit pa da zna da li ces ti otici za minut ili dva, niti treba da ceka da li ces se pojaviti uskoro.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Upravo, kamo srece da svako radi svoj posao savesno i izricito.

Nextova primedba nije na mestu.
Kako bi njegovi klijenti doziveli njegovo kasnjenje od 15 minuta koje se verujem, ne desava?
Odgovori