Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Zimske gume - da ili ne? (lična iskustva)

Post od trojanac »

viewtopic.php?f=68&t=1205
viewtopic.php?f=68&t=1262

Sigurno imaju Dunlop, a u toj dimenziji je ispod 8.000 dinara.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Vulkanizer kod prijatelja u servisu je na svoj BMW stavio Nokian jos prosle zime (proslogodisnji model, ne ovaj novi) i kaze da se odusevio kakav grip mu je pruzila ta guma, a do tad je koristio Continental..

Ja mogu da ti kazem iz licnog iskustva da je Alpin A4 odlican kako na snegu, tako i po ostalim uslovima.. Jedino sto je skuplji od konkurencije..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dulepsc
Reactions:
Pridružio se: 02 Maj 2012, 00:03

Post od dulepsc »

Zahvaljujem na odgovorima, kanda će ipak biti dunlop :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni pozadi Dunlop,napred Continental...
Izmedju Dunlopa,Continentala i Goodyeara uzmi one koje su najjeftinije,jer su sve 3 super zimske gume.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

+1 za najjeftiniju... Neces pogresiti cak ni ako nadjes negde jeftinije Dunlop 3D ili UG7+...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Svaka preporuka za 3D
Od prosle godine su na kolima, nisu me izneverile ni u jedoj situaciji :doubleup:
dedola
Reactions:
Pridružio se: 31 Okt 2012, 11:12

Post od dedola »

Pozdrav svim forumašima. Treba mi mala pomoć u izboru zimske gume. Nameračio sam se da kupim BF Goodrich winter g go, dakle ne g-force o kojima se ranije pisalo nego g go. Ima li neko neka iskustva sa tim gumama ili bilo kakvu informaciju. Inače trebaju mi za punta 165-70-14, a evo link kako izgledaju: http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 1t/459872/
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Pozdrav i dobrodošao.

Mislim da retko ko ima iskustva sa ovim gumama. Jednostavno taj brend nije kod nas nešto rasprostranjen. Lično bi pre išao na nešto poput Fulde ili Nokian, eventualno Sava.
Posetite www.garaza.rs !
dedola
Reactions:

Post od dedola »

Hvala na odgovoru, ali sam se zalepio za njih jer ih dobijam po lepoj ceni, a ne bih da se zeznem. Valjda će se javiti neko sa iskustvom što se tiče goodrich-a
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Prastari model Goodricha, iskreno ja to ne bih. Bolje uzmi Savu S3+ i ustedi 1000din.

Inace ja sam uzeo Barum Polaris 3 za Dobla i nisam odusevljen, danas sam morao naglo zakociti na suvom, nemam ABS gladak asfalt, i bilo je onako, vozio oko 70. Uglavnom nisam ja navikao na to, jer sam ugalvnom kupovao najbolje, i ne znam sto sam ovo uradio, cak se razmisljam da prodam dve i da uzmem UG8 ili Winter Response. Ali reko hajde, Doblo koristim samo za grad, posluzice a i izasle me dosta povoljno, da ne kazem duplo jeftinije od GY ili DUnlopa. Winteru naravno ne bih ni u snu, ova Barum je bar upravljiva, ako nista drugo, a i u ostalom je bolja nego Wintera.
Audija cekaju Dunlop 3D 17'', ali nikako da ih stavim na auto. Izbalansirao sam ih pre neki dan, i stoje i came. mada ga i ne vozim, tako da mislim da cu u subotu ili nedleju da ih montiram.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

Rakhil napisao:Razumem kad su velike ili retke dimenzije u pitanju pa da ima razlike u ceni, ali ne kapiram da neko kupi polovne letnje 195/65-15 recimo, gde mozes za 200 evra uzeti sve 4 nove
sta ovde ima da se ne kapira? Na primer, kupice 4 polovne jer kostaju 60 do 100 eura, nema svako 200 eura.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Već sam pisao o tome. Samo je stvar prioriteta. Kako ima za registraciju 200e? Kako ima za veliki servis ili (ne daj Bože) ako treba da se zameni neki skuplji deo? Onda se pare nađu. A za gume se nema... Da ne spominjem alu felne i kojekakve "gluposti" na koje ljudi bacaju pare, a za gume onda nemaju.

Ja recimo nemam pare da sredim branik iako je to "samo" 60e, ali sam za gume (oba seta) dao 550e. Znam šta mi je važnije.

Ovim ne želim nikog direktno da prozivam, već je ovo samo moj pogled na celu priču oko kupovine novih/polovnih guma.

Mogli bi i da se vratimo na temu, a to su zimske gume i vaša iskustva sa njima, u odnosu na letnje i gume za sve sezone.
Posetite www.garaza.rs !
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

dag81 napisao: Audija cekaju Dunlop 3D 17'', ali nikako da ih stavim na auto. Izbalansirao sam ih pre neki dan, i stoje i came. mada ga i ne vozim, tako da mislim da cu u subotu ili nedleju da ih montiram.
Zašto ne staviš 4D na Audija?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Doci ce pare i za branik a glavu ti cuvaju dobre gume zato Trojke podrzavam tvoju izjavu :pivo:
Slika
dedola
Reactions:

Post od dedola »

dedola napisao:Pozdrav svim forumašima. Treba mi mala pomoć u izboru zimske gume. Nameračio sam se da kupim BF Goodrich winter g go, dakle ne g-force o kojima se ranije pisalo nego g go. Ima li neko neka iskustva sa tim gumama ili bilo kakvu informaciju. Inače trebaju mi za punta 165-70-14, a evo link kako izgledaju: http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 1t/459872/
Može jedna konsultacija sa iskusnijima. Odlučiti se za jednu od dve varijante:

1. kupiti dve nove gume iz više klase za pogonske točkove(do 7.000) i dve polovne za nazad(50e) ili
2. kupiti 4 nove gume do 5.000 din/kom

Budžet je isti oko 20.000
Za koju bi ste se vi varijantu odlučili
Odgovori