Parking servis

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Parking servis - lopuže

Post od pedja »

@ Heinz
Tacno tako.
Svi spominju neki tamo Japan i Nemacku, kako negde "tamo" sve funkcionise ovako ili onako, kako u Srbiji nema organizacije...dok te ne zakaci neka muka... kada osetis na svojoj kozi, onda bude: "Zasto bas ja, u Srbiji ionako nista ne funkcionise, a meni je bas moralo da se desi"... Svi bi da iskrive situaciju, pravila ili zakone, onoliko koliko im odgovara, jer njihovo "malo" ionako nije nista u odnosu na sve sto se desava oko nas.

Tolerancija je OK, ali ne moze onaj kontrolor da zna da li ces ti sici za minut ili 20minuta. Ako je sada naisao, ko zna kada ce opet, dok obidje reon. Pretpostavimo da je naisao minut po isteku: neka visa sila mu kaze "taj ce sici za minut dva, budi covek". Ode da obidje krug, a vozaca nema deset minuta... Naidje njegova interna kontrola (ako je ima) i sta onda? Hoce li mu taj vozac platiti ako mu odbiju od plate? Meni nikada nisu pravili problem kada sam uz auto, a isteklo je vreme. Prodje, zna da je isteklo, kazem mu da krecem za par min...

Mnogo je stvari u drzavi koje nisu OK i koje su veca nepravda od Parking Servisa. Krade nas ko stigne i kako stigne.

Ustvari, nije poenta Parking Servis. Poenta je da je Next ispizdeo, hteo da napusava i slicno, a da pritom niko nije pogresio, niti uradio bilo sta sto bi izazvalo ko zna kako burnu reakciju i nazivanje ljudi idiotima. Zamislite da obavite svoj posao po PSu, a neko zbog toga maksimalno ispizdi i naredja vam familiju tri kolena unazad? KAko bi se osecali? Daj da odem u MTS na kraju meseca i da ih napusim najgore sto su mi naplatili 1 minut prekoracenja limita, jer ako sam platio 400 u paketu, zasto mi ne istolerisu i taj jedan ili dva? Mozda da trazim gratis casu jogurta ako kupim litar? (Mada i to vise nije litar nego kilogram. Eto, casa jogurta je bila 0,2l, pa 0,18l, a sada je 180g, sto je jos manje, a cena raste...)

NIje da volim PS, niti volim da placam parking, ali ovo je preterivanje. Nije svejedno kada popijes dnevnu kartu za jedan minut, ali voleo PS ili ne, ukoliko platis parking, tj ukoliko stanes na obelezeno parking mesto - prihvatio si da igras po njihovim pravilima. Uostalom, nemojte ni placati parking i time pospesivati "najlopovskije od svih preduzeca", a za dnevnu kartu ih tuzite (sa Skupstinom grada) Ustavnom sudu ili idite u Strazbur, ukoliko mislite da je preskupa ili neustavna, ili se jednostavno vodite time da vam je nikada nece naplatiti...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pa to su se dosetili, da "dnevna karta" košta 1800 ili koliko već dinara. A to da li si ostao 5 min. duže ili 12h duže nisu obradili dosetkama.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

@Perfiko, bukvalisto, zaboravio sam da je to zaona 3..
Nema veze, parkiras ulicu iznad i u zoni1 si, tako da ne znam sta sve covek moze da obavi za tih sat vremena.. I koja je onda svrha te parking zone?

U Nemackoj, kazna za ne placanje parkinga 5e.. A mi burzujska zemlja pa mozemo da stavimo 16-17e...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Dnevna karta za Cirih koji vazi za jedan od najskupljih gradova u svetu je 12.5e,
Ja se cudim kako ljudi u Srbiji ne ganjaju motkama one wannabe pandure sto rade za parking servis.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

zato postoji javi prevoz i parking garaze
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Dobro je sto imamo dosta garaza u kojima mozes da se parkiras kad god pozelis jer mesta ima na pretek :doubleup:
A i cene su im totalno normalne... sta je 90rsd za sat vremena..?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Koliko kosta sat vremena voznje kolima u tom istom centru?
Bome, garaze davno nisu pune kao nekada sto su bile, ne secam se kada sam zadnji put morao da cekam na ulaz u neku
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

pedja napisao:@ Heinz
Tacno tako.
Svi spominju neki tamo Japan i Nemacku, kako negde "tamo" sve funkcionise ovako ili onako, kako u Srbiji nema organizacije...dok te ne zakaci neka muka... kada osetis na svojoj kozi, onda bude: "Zasto bas ja, u Srbiji ionako nista ne funkcionise, a meni je bas moralo da se desi"... Svi bi da iskrive situaciju, pravila ili zakone, onoliko koliko im odgovara, jer njihovo "malo" ionako nije nista u odnosu na sve sto se desava oko nas.

Tolerancija je OK, ali ne moze onaj kontrolor da zna da li ces ti sici za minut ili 20minuta. Ako je sada naisao, ko zna kada ce opet, dok obidje reon. Pretpostavimo da je naisao minut po isteku: neka visa sila mu kaze "taj ce sici za minut dva, budi covek". Ode da obidje krug, a vozaca nema deset minuta... Naidje njegova interna kontrola (ako je ima) i sta onda? Hoce li mu taj vozac platiti ako mu odbiju od plate? Meni nikada nisu pravili problem kada sam uz auto, a isteklo je vreme. Prodje, zna da je isteklo, kazem mu da krecem za par min...

Mnogo je stvari u drzavi koje nisu OK i koje su veca nepravda od Parking Servisa. Krade nas ko stigne i kako stigne.

Ustvari, nije poenta Parking Servis. Poenta je da je Next ispizdeo, hteo da napusava i slicno, a da pritom niko nije pogresio, niti uradio bilo sta sto bi izazvalo ko zna kako burnu reakciju i nazivanje ljudi idiotima. Zamislite da obavite svoj posao po PSu, a neko zbog toga maksimalno ispizdi i naredja vam familiju tri kolena unazad? KAko bi se osecali? Daj da odem u MTS na kraju meseca i da ih napusim najgore sto su mi naplatili 1 minut prekoracenja limita, jer ako sam platio 400 u paketu, zasto mi ne istolerisu i taj jedan ili dva? Mozda da trazim gratis casu jogurta ako kupim litar? (Mada i to vise nije litar nego kilogram. Eto, casa jogurta je bila 0,2l, pa 0,18l, a sada je 180g, sto je jos manje, a cena raste...)

NIje da volim PS, niti volim da placam parking, ali ovo je preterivanje. Nije svejedno kada popijes dnevnu kartu za jedan minut, ali voleo PS ili ne, ukoliko platis parking, tj ukoliko stanes na obelezeno parking mesto - prihvatio si da igras po njihovim pravilima. Uostalom, nemojte ni placati parking i time pospesivati "najlopovskije od svih preduzeca", a za dnevnu kartu ih tuzite (sa Skupstinom grada) Ustavnom sudu ili idite u Strazbur, ukoliko mislite da je preskupa ili neustavna, ili se jednostavno vodite time da vam je nikada nece naplatiti...
Pedja majke ti o cemu ti pises!

Da li si ti svestan cinjenice da moj prijatelj koje je ceo dan placao parking ,premestaju ci se iz zone u zonu u jednom trenutku zakasnio 10 min sa porukom i dobio kaznu.Zasto je zakasnio..pa radio i desi se ali nikakve fleksibilnosti u PS nema iako u kompu vide sva njegova placanja do tada tj jasnu nameru da je platio ali eto 1 sa kasnjenjem.
Kad se zalio samo je odbijen.

Ja sam kupio kartu ali je momak nije video i dobio sam kaznu,kad sam se zalio odbijen.
Drugim recima ja nikako ne mogu dokazati da sam platio papirnom kartom i najsmesnija stvar je kad mi je sluzbenik u PS "kako ja znam da niste tu kartu popunili pre 5 min i zasto ne placate telefonom".
To su ruzne stvari a covek ne moze da se zali ili moze ako ode 5 x u PS ali ko jos ima toliko vremena.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dobro, da pojednostavim:
Jasno mi je sve u vezi PSa i ne branim ih.

Pitanje je samo da li je Nextova reakcija u redu.

Da si ti reagovao kao on, jer je PS tu napravio gresku i pravi te budalom, pa i da shvatim.

Tptlk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Moj ćale je skoro imao "problem", nema Đ na telefonu pa je upisao D i stavili su čestitku ali kada se žalio odmah su stornirali kaznu bez frke. Kaže da imaju sve u sistemu i da je brzo, nema redova. Takođe su ga uputili na panduraciju da mu tamo instaliraju softver za ČĆŠĐŽ :rofl:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

perfiko napisao:Gospodar Jevremova je 3 zona. Ne moraš da trčiš, uplati još sat vremena. ;) Možeš odmah i sva tri, ne vidim problem. Tako da nisam shvatio šta si mislio pod tim: Zašto ne dozvole da uplatiš koliko ti treba?
Ako dopuste da platiš 5 ili 10 sati gubi se svrha zoniranja, a to je da se vozila kraće zadržavaju u centru grada.
Onda objasni zasto je sistem zone tj vremenskog ogranicenje primenjem u delovima grada koji su dalje od tog centra za koji je taj sistem zamisljen? Zasto me oni limitiraju da 3 sata mogu da ostanem na donjem Dorcolu?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Meni su jednom napisali čestitku jer sam zakasnio par minuta. Otišao sam da se bunim i objasnili su mi da to uopšte nije dobra volja kontrolora. Kad ukuca tablicu u ono sokoćalo na ekranu mu izađe na parking nije plaćen i naredba da piše kaznu. Da vidim ko od njih je neće napisati. Nisu ljudi krivi sistem je takav.
Jedini način da se on preskoči je da kontrolor ne proverava konkretno vozilo.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Grujic napisao: Onda objasni zasto je sistem zone tj vremenskog ogranicenje primenjem u delovima grada koji su dalje od tog centra za koji je taj sistem zamisljen? Zasto me oni limitiraju da 3 sata mogu da ostanem na donjem Dorcolu?
Da živiš na Dorćolu znao bi. I sa ovim sistemem je umetnost naći slobodno parking mesto.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Cesto se tamo parkiram i mesta kako gde ima osetno vise nego u drugim krajevima, al nebitno, ima i drugih primera krajeva koji su jos menja zaguseni a zonirani.
Onda, najbolje mi je sto kazu da su sproveli anketu medju onima koji tu zive i da su stanari trazili zonu, a niko anketu video nije :rofl:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

E dobijem ospice od komentara kao sto je Pedjin.

Jel sam otisao mozda da mu pomenem familiju? Jel sam ga jurio sa govnjivom motkom po ulici?

Ili ti mozda ako kazes "ubicu ga" to zapravo i uradis svaki put?
Jel smo u predskolskom pa moram da objasnjavam da ako kazem "je*em mu mater" to necu zapravo i uraditi?

Pritom, nevezano za moju pricu, kontrolori PS-a su ista govna kao BusPlusovci i komunalci. Najobicniji paraziti zaposleni preko veze, i zato sto imaju neku "vlast" u toj ulici misle da su uvatili Boga za mu*a.
Odgovori