Mogu u jednoj knjizici zapravo, zove se "Cujte Srbi" od Arcibalda Rajsa. Skoro sam je procitao i ne mogu da verujem da se ovo drustvo nije milimetar pomerilo za proteklih sto godina.Incognito napisao:Tek sad vidim da sam napisao citav referat na ovu temu.Necu vise obecavam.Ali zaista,problemi naseg drustva su toliki da se ne mogu ispisati ni u 100 knjiga.
EDIT by mod: ne pisati uzastopne postove!
Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ta knjiga je vrlo poucna. Samo pokazuje da se svest jako tesko menja. Ja sam rekao i za one filmove iz doba YU. Sve skoro isti problemi kao danas.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne znam koju knjigu bih naveo kao bolji primer za srbistan...
http://www.scribd.com/doc/2169725/NACIO ... ARK-SRBIJA

http://www.scribd.com/doc/2169725/NACIO ... ARK-SRBIJA

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Em smesno, em, na zaslost, istina i dan danas(iako je ilustracija '90)
Lepa ilustracija, kako se nista ne menja ovde, je i "Srpska Trilogija"(Stevan Jakovljevic)....ja kad sam je citao posle pete strane sam bio

Pre sto godina isto kao danas
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ovo je do sada najbolja poruka na temu "Zašto je Srbija tu gde jeste" koji smo imali prilike da vidimo na forumu.Incognito napisao: Sto se ostalog dela teksta tice,slazem se i upravo sam o tome govorio.Potrebno je da pronadjemo pravi interes,dakle ono sto ce nam pomoci da se izdignemo i razvijemo kao nacija,da stvorimo jaku zemlju koja ce moci da izdrzava svoj narod,da stiti svoje nacionalne interese i da bude postovana svuda u svetu.Medjutim nas najveci problem koji nas unistava je to sto previse volimo da zakomplikujemo najosnovnije stvari,a u stvari nismo ni svesni da imamo sve preduslove da imamo razvijenu zemlju,samo kad bismo imali bar za nijansu drugaciju svest kod naroda.Pored ovih stavki koje su pomenuli Heineken i Floyd jos jedna ubitacna greska u nasem genetskom kodu je pasivnost i kasnjenje za dogadjajima.Mi vec poduze vremena stojimo na vetrometini,uopste ne znamo kako da se postavimo prema kome,zato imamo probleme sa delom svoje teritorije,zato imamo katastrofalnu ekonomiju i zato nam se najveci deo sveta bukvalno podsmeva u lice,a sve bi bilo mnogo drugacije kada bi smo znali svoj cilj,cvrsto ga branili po svaku cenu i lobirali za to ako treba.A naravno da treba,samo je pitanje da li zelimo da podnesemo minimum zrtvovanja za svoju zemlju i narod.E tada bi nas svi postovali jer svet postuje samo one koji imaju svoj stav,koji nisu prevrtljivi poput nasih politicara (odnosno velikog dela naroda jer i ti isti politicari nisu ptice ili delfini vec deo ovog naroda) misleci jedno,govoreci drugo,a radeci trece.Zato je za nas bolje da umesto sto mislimo na svetsku zaveru protiv Srba,porazmislimo malo o sebi i svojim postupcima i prvo ocistimo svoje dvoriste.U redu,slazem se da nas mnogi ne vole.Ali kako neko moze da ocekuje da neki tamo amerikanci ili englezi imaju pozitivan stav o Srbima i Srbiji kada sto kaze Heineken u nasoj zemlji imamo politicare (i stranke),zatim nevladine organizacije,kvazi akademike i ostale pametnjakovice koji na sva usta pljuju po sopstvenom narodu uvek kada im se za to ukaze prilika. U politici nema ljubavi i emocija,vec se iskljucivo sve zasniva na interesu odnosno na tome kako se prema kome postavis.Evo jednog konkretnog primera.Englezi i amerikanci su nemce i japance u svetskim ratovima ne porazili,vec BUKVALNO PREORALI.Zatim su im (govorim o Nemcima) nametnuli reputaciju najgenocidnije nacije na svetu

Ipak, ne bih našu zemlju poredio sa Japanom i Nemačkom. Prvo, zato što su to mnogo veće i razvijenije zemlje, a drugo (i važnije) jer su one započele svetski rat sa ciljem da (ni manje ni više) osvoje ceo svet, ubile desetine miliona ljudi, na kraju izgubile rat i s pravom "preorane" i optužene za genocid. Ne treba pominjati da smo i mi u tom ratu veoma mnogo stradali (ukupno ubijeno oko 1.6 miliona Srba, od toga najviše u NDH) i da smo bili na strani pobednika.
Raspad Jugoslavije 1991. godine niti su želeli niti inicirali Srbi, zapravo oni su se jedini borili da se Jugoslavija očuva. Ako se JNA na kraju sastojala uglavnom od Srba, to je zato što su drugi počinili izdaju, napustili je i priključili je svojim separatističkim vojskama. JNA je branila Jugoslaviju (što joj je i bila svrha), a ne "napadala" nekoga, kako se to danas želi prikazati u nekim bivšim Ju republikama.
Ђенерал Јанковић
Bilo je jače od tebe a? 

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Ruke uvis, ovo je predsednik opštine Stara Pazova: Osuđivan za krađe i falsifikate, optužen za šverc
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/35075 ... n-za-sverc

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/35075 ... n-za-sverc

Never Say Never Again
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ovde je sve postalo toliko groteskno da teško da nešto može da iznenadi. Zadnjih dana su mi naslovi u novinama najbolji humoristički program, a tek očekujem komendiju i cirkus.
Širim haos!
Partizani se vracaju 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Moram da pogazim obecanje s prethodne strane.snork napisao:Ovo je do sada najbolja poruka na temu "Zašto je Srbija tu gde jeste" koji smo imali prilike da vidimo na forumu.Incognito napisao: Sto se ostalog dela teksta tice,slazem se i upravo sam o tome govorio.Potrebno je da pronadjemo pravi interes,dakle ono sto ce nam pomoci da se izdignemo i razvijemo kao nacija,da stvorimo jaku zemlju koja ce moci da izdrzava svoj narod,da stiti svoje nacionalne interese i da bude postovana svuda u svetu.Medjutim nas najveci problem koji nas unistava je to sto previse volimo da zakomplikujemo najosnovnije stvari,a u stvari nismo ni svesni da imamo sve preduslove da imamo razvijenu zemlju,samo kad bismo imali bar za nijansu drugaciju svest kod naroda.Pored ovih stavki koje su pomenuli Heineken i Floyd jos jedna ubitacna greska u nasem genetskom kodu je pasivnost i kasnjenje za dogadjajima.Mi vec poduze vremena stojimo na vetrometini,uopste ne znamo kako da se postavimo prema kome,zato imamo probleme sa delom svoje teritorije,zato imamo katastrofalnu ekonomiju i zato nam se najveci deo sveta bukvalno podsmeva u lice,a sve bi bilo mnogo drugacije kada bi smo znali svoj cilj,cvrsto ga branili po svaku cenu i lobirali za to ako treba.A naravno da treba,samo je pitanje da li zelimo da podnesemo minimum zrtvovanja za svoju zemlju i narod.E tada bi nas svi postovali jer svet postuje samo one koji imaju svoj stav,koji nisu prevrtljivi poput nasih politicara (odnosno velikog dela naroda jer i ti isti politicari nisu ptice ili delfini vec deo ovog naroda) misleci jedno,govoreci drugo,a radeci trece.Zato je za nas bolje da umesto sto mislimo na svetsku zaveru protiv Srba,porazmislimo malo o sebi i svojim postupcima i prvo ocistimo svoje dvoriste.U redu,slazem se da nas mnogi ne vole.Ali kako neko moze da ocekuje da neki tamo amerikanci ili englezi imaju pozitivan stav o Srbima i Srbiji kada sto kaze Heineken u nasoj zemlji imamo politicare (i stranke),zatim nevladine organizacije,kvazi akademike i ostale pametnjakovice koji na sva usta pljuju po sopstvenom narodu uvek kada im se za to ukaze prilika. U politici nema ljubavi i emocija,vec se iskljucivo sve zasniva na interesu odnosno na tome kako se prema kome postavis.Evo jednog konkretnog primera.Englezi i amerikanci su nemce i japance u svetskim ratovima ne porazili,vec BUKVALNO PREORALI.Zatim su im (govorim o Nemcima) nametnuli reputaciju najgenocidnije nacije na svetu![]()
Ipak, ne bih našu zemlju poredio sa Japanom i Nemačkom. Prvo, zato što su to mnogo veće i razvijenije zemlje, a drugo (i važnije) jer su one započele svetski rat sa ciljem da (ni manje ni više) osvoje ceo svet, ubile desetine miliona ljudi, na kraju izgubile rat i s pravom "preorane" i optužene za genocid. Ne treba pominjati da smo i mi u tom ratu veoma mnogo stradali (ukupno ubijeno oko 1.6 miliona Srba, od toga najviše u NDH) i da smo bili na strani pobednika.
Raspad Jugoslavije 1991. godine niti su želeli niti inicirali Srbi, zapravo oni su se jedini borili da se Jugoslavija očuva. Ako se JNA na kraju sastojala uglavnom od Srba, to je zato što su drugi počinili izdaju, napustili je i priključili je svojim separatističkim vojskama. JNA je branila Jugoslaviju (što joj je i bila svrha), a ne "napadala" nekoga, kako se to danas želi prikazati u nekim bivšim Ju republikama.

A sto se tice bivse Jugoslavije i nase borbe za njeno ocuvanje,upravo je u tome bio nas najveci problem i zabluda jer mi nismo trebali da se borimo za Jugoslaviju,vec iskljucivo za Srbiju i interese Srbije.Srbija je nazalost poslednja shvatila da je padom Berlinskog zida pao i komunizam kao drustveno socijalni poredak i zato je najgore prosla od svih bivsih republika.Bas mene briga za Hrvate,Muslimane,Slovence i ostale Jugoslovenske narode.Oni imaju svoje politicare,svoj narod i neka uredjuju svoju zemlju onako kako to oni zele,ja im zelim svu srecu u tome,ali Srbija treba da se okrene svojim interesima i radi u interesu svog naroda i drzave,kao sto to svi normalni narodi rade.A na kraju krajeva tu istu Jugoslaviju nije stvorio Tito koga danas svi optuzuju kako je bio najgori za Srbe i ne znam sta sve jos,nego smo je mi sami stvorili umesto da smo odmah odredili i objedinili nase nacionalne interese i stvorili Srpsku,a ne Jugoslovensku drzavu,a imali smo priliku za to,nije da nismo.Da smo to uradili,danas bi sve bilo drugacije i ne bismo prolazili kroz nove ratove i imali tolike zrtve,a s druge strane imali bismo svoj narod u jednoj drzavi i ne bismo bili ovako rascepkani na svim stranama.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Kandiduj se za predsednika, imas moj glas! 

Re: Fiat 500L
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...