Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Pravila nisam izmislio ja ali bih iskreno voleo da imam mogucnost da postavim nekaLaki021 napisao:Bojim se da je topic poceo da funkcionise malo po principu babe, tj sto je babi milo to joj se i snilo
Odnosno, poceli ste da izmisljate pravila koja ne postoje. Npr, gde vam u zakonu iko brani da se vrtite po 10 krugova po kruznom toku? Da li negde pise maksimalno 2 kruga?
Dakle, sta sad, jel auto iz spoljne trake mora ili ne mora da izlazi na prvom izlazu?Heinz napisao:Taj u spoljnoj traci je u prekršaju ako ne izađe iz raskrsnice na prvom izlazu.
On se dobro prestrojio i za prvi i za drugi u ovom primeru sa više traka.Laki021 napisao: Dakle, sta sad, jel auto iz spoljne trake mora ili ne mora da izlazi na prvom izlazu?
Heinz napisao:
On se dobro prestrojio i za prvi i za drugi u ovom primeru sa više traka.
Zasto opste pominjes treci izlaz, ko je spominjao skretanje levo i gde sam pominjao da izlazi na trecem (sto i dalje tvrdim da jeste zakonom dozvoljeno, ali na ovom primeru apsolutno to nisam pominjao). Lepo sam dao primer sa animacije gde izlazi na drugom i to je sve. Svi ucesnici primera izlaze na svojim drugim izlazima, ali problem se opet javlja.Heinz napisao:
Ali nije se dobro prestrojio za treći, do njega mora da kruži spoljnom trakom i to je pogrešno prestrojavanje.
Ne zelim to da kazem, ali da, ne moze da mu se dokaze da ne sme da ide u krug. Nisam ja ni poceo da pominjem vrtenje po kruzno, ali kad ste ga vec pomenuli kao neki dokaz da su neke druge stvari nemoguce, onda moram da kazem da vrtenje po kruznom nije zabranjeno. Blesavo jeste, ali nista manje nego sto bi bilo da krenete nekom ulicom tamo vamo 10 puta zaredom (sem ako i to nije zabranjeno), pa to se ne pominje kao primer.Heinz napisao:
Kapiram ja šta ti hoćeš da kažeš, da ovom žutom teško da može da se dokaže da ne sme da ide u krug.
Opet kakve to veze ima sa ovim o cemu sad diskutujemo? Mozemo da diskutujemo sta je, ali to nikako ne utice na pravi problem koji pokusavamo da razjasnimo, a to da li je put ili raskrsnica uopste ne utice na to, pitanje je da li opste ima negde jasna definicija, ono sto je bitno je da u njemu vaze opsta pravila saobracaja, kao na bilo kom obicnom putu.Heinz napisao:
Ali nisi u pravu što stalno ponavljaš da je kružni tok put, što apsolutno nije tačno. U pitanju je raskrsnica.
Da, i meni deluje bezveze, ali to je opet posledica toga, sta je zapravo kruzni tok i koja pravila vaze. Teoretski da bi usao u unutrasnju traku, on mora da udje u spoljasnju pa da se iz nje prestroji u unutrasnju, a pri prestrojavanju mora da se da migavac, te je teoretski davanje migavca zaista potrebno i pravilno.ftj napisao:Nisam siguran da crveni treba da daje levi migavac. Ni to nema nikakve veze sa pričom al čisto da kažem.
Ovde je sve OK.Laki021 napisao:Apsolutno netacno, opet pricas kako mislis da treba, a ne kako jeste.
Uostalom, i na primeru koji je ovde vec pokazivan (za pravilnu upotrebu kruznog toka) vozac iz spoljasnje trake je izlazio na drugom izlazu pa se niko nije bunio kako je to nedozovoljeno.
Dakle zuti pravi prekrsaj?