Grujic napisao:perfiko napisao:Gospodar Jevremova je 3 zona. Ne moraš da trčiš, uplati još sat vremena.

Možeš odmah i sva tri, ne vidim problem. Tako da nisam shvatio šta si mislio pod tim: Zašto ne dozvole da uplatiš koliko ti treba?
Ako dopuste da platiš 5 ili 10 sati gubi se svrha zoniranja, a to je da se vozila kraće zadržavaju u centru grada.
Onda objasni zasto je sistem zone tj vremenskog ogranicenje primenjem u delovima grada koji su dalje od tog centra za koji je taj sistem zamisljen? Zasto me oni limitiraju da 3 sata mogu da ostanem na donjem Dorcolu?
Sistem zoniranja nije zamišljen da rastereti samo centar grada, nego sve parkinge na kojima se teško nalazi mesto (npr. kod opština). Zašto? Zato da onaj ko treba da obavi nešto u opštini može da se parkira, a ne da sva parking mesta budu zauzeta čitav dan, dok deca koja su se vratila iz noćnog provoda spavaju, dok majstori ne promene ulje na automobilima, dok neko ne odluči da posle mesec dana malo provoza auto. Da li se tu malo preteralo sa zoniranjem, možda, ali morate shvatiti da grad jednostavno nema para, a hoćemo laki metro, most, vrtiće... Budite ubeđeni da PS većinu para prosledi gradu.
Zato što je na donjem Dorćolu popularno blejanje u Strahinjića Bana i sl, pa onaj ko zaista treba da obavi nešto nema gde da se parkira.
Sve u svemu mislim da je sistem dobro zamišljen, da li se dobro sprovodi , nit sam stručan da ocenjujem nit me neko pita.
Da li je cena doplatne karte prevelika? Verovatno jeste, ali kako kaže major Kriger: Potrebno je kolebljivcima uterati strah u kosti.
@Floyd
...pa morao sam...