Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
I ja se uvek zbunim kad neko pomene pojam poslovne primene 

Pa ovo je prvi put posle 12 god da MS razvije potpuno novi sistem za mobilnu platformu koji je ovog puta u osnovi isti kao desktop verzija.Saša napisao:Podsetio bih vas da su Windows telefoni daleko duže na tržištu od Androida, pa pogledajte trenutni odnos snaga... I šta će tu sad neki Windows 8 da promeni?
Windows Mobile koji sam jedno kratko vreme koristio na HTC Diamond je bio komican.
Ono sto mi se ne svidja kod WP8 je UI koji je koliko vidim isti kao kod WP 7.5.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pod uslovom da sve radi kao podmazano (što bi značilo potpuno drugačiji pristup stvarima kod Microsofta, ali naravno da oni to mogu ako se potrude:) ) i da aplikacije masovno krenu, mislim da Windows ima velike šanse iz razloga koje je Laki sve naveo, pa da ja ne ponavljam. Istina je i da se Android usidrio jako solidno, ali mislim da je on potencijalno lomniji (u poslovnom smislu).Toliko se brzo stvari menjaju u toj branši da nešto što se čini užasno jako i moćno posle jedne greške ili sporog reagovanja se uruši kao kula od karata. Microsoft dolazi iz moćnje pozicije i potencijalno može mnogo toga da promeni. Nešto mi izgleda da se ovog puta ne šale i da su krenuli jako ozbiljno.
Negde pomenuh da sam bio na predstavljanju i Windowsa8 izmedju ostalog, i moj utisak je :trljamoci:
Neverovatno brz sistem i maksimalan nivo personalizacije. Kombinacija Nokia Lumia + Lenovo tablet + bem-li-ga-koji laptop, svi sa W8 je funkcionisala savrseno u smislu prebacivanja podataka, sinhronizacije, organizacije itd...
Ne secam se da sam nekad bio odusevljen nekom igrackom kao to vece...

Neverovatno brz sistem i maksimalan nivo personalizacije. Kombinacija Nokia Lumia + Lenovo tablet + bem-li-ga-koji laptop, svi sa W8 je funkcionisala savrseno u smislu prebacivanja podataka, sinhronizacije, organizacije itd...
Ne secam se da sam nekad bio odusevljen nekom igrackom kao to vece...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Prezentacije i postoje da bi sve funkcionisalo savrseno. Osim u odredjenim slucajevima gde se pojavi bluescreen 
I stari Win na racunaru radi idilicno, dok u nekom trenutku ne pocne da baguje. Sve je to super dok ne pocne stvarno da zivi. Ne kazem da ne valja, nego da nije to to dok pravi debuggeri, tj korisnici ne uzmu da krse
Tptlk

I stari Win na racunaru radi idilicno, dok u nekom trenutku ne pocne da baguje. Sve je to super dok ne pocne stvarno da zivi. Ne kazem da ne valja, nego da nije to to dok pravi debuggeri, tj korisnici ne uzmu da krse
Tptlk
Pa mislim da nemaju mnogo prostora za zezanje.
Najava je bila bombasticna i ljudi su se zagrejali...ako bude los, definitivno ispadaju iz trke na ovom trzistu jer je Android vec ozbiljno sazreo.
Mislim da su programeri motivisani vise nego ikad da zadrze posao
Najava je bila bombasticna i ljudi su se zagrejali...ako bude los, definitivno ispadaju iz trke na ovom trzistu jer je Android vec ozbiljno sazreo.
Mislim da su programeri motivisani vise nego ikad da zadrze posao

Ocekujem da ce biti odlican sistem, koji ce spojiti desktop/laptop i mobilne uredjaje.
Cime se otvaraju vrata da mobilni telefoni uskoro zamene laptop racunare, sto je i moja zelja
Cime se otvaraju vrata da mobilni telefoni uskoro zamene laptop racunare, sto je i moja zelja

Bilo bi idealno ono o cemu je Laki svojevremeno pisao...
Nosis telefon koji po potrebi samo ubodes na neki docking sa vecim ekranom i pravom tastaurom i imas komp

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
To je nesto nalik onom sto je Android vec poceo da radi. Tipican primer je Asus PadPhone 1/2. Telefon u tabletu koji uz tastaturu moze da bude portabilan racunar.

http://www.youtube.com/watch?v=AxE_Im20UZM
Btw, PadPhone 2 je jedan od najboljih uredjaja trenutno... tako da, ko ima da izbaci za njega, mislim da treba da ga proba.

http://www.youtube.com/watch?v=AxE_Im20UZM
Btw, PadPhone 2 je jedan od najboljih uredjaja trenutno... tako da, ko ima da izbaci za njega, mislim da treba da ga proba.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Vise sam mislio na neke siroko rasprostanjene docking stations koje bi bile kompatibilne sa razlicitim modelima WP 8 telefonima.
Ovo je svakako ambiciozan projekat Asusa ali cena je prevelika...
Gledam sad u magazinu Connect (najjaci DE casopis o telefonima) taj Asus se nalazi na drugom mestu, izmedju S3 i Note 1.
Note 2 jos nije ocenjen...
Ovo je svakako ambiciozan projekat Asusa ali cena je prevelika...
Gledam sad u magazinu Connect (najjaci DE casopis o telefonima) taj Asus se nalazi na drugom mestu, izmedju S3 i Note 1.
Note 2 jos nije ocenjen...
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Asus PadFone 2 je u svakom pogledu bolji od S3, zasluzuje da bude ispred njega.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
Ma naravno, ali poenta je da smo mi mogli sve to da koristimo, igramo se, fotkamo, uploadujemo te slike, personalizujemo home page...pedja napisao:Prezentacije i postoje da bi sve funkcionisalo savrseno. Osim u odredjenim slucajevima gde se pojavi bluescreen
Tptlk
Pritom, stvarno ocekujem od osmice da bude

Moja greska...na listi je Padfone 1Milos_kg napisao:Asus PadFone 2 je u svakom pogledu bolji od S3, zasluzuje da bude ispred njega.

Padfone 2 kao ni Note 2 jos nisu testirani...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Večeras malo maltretirao HTC One X, vrlo gotivna sprava... U ruci onako zakrivljen i beo neodoljivo podseća na SGS 3... Kao da sve to izlazi iz jedne fabrike... 
Tapatalk

Tapatalk
Jel ima neko ideju kako da povezem Nokiu 6131 sa kompom, na Nokia Suite?
Imam originalni kabl, ali kad povezem, komp ga ne prepoznaje... A ni Suite...
Neam nikakav problem nego sam hteo da uradim back-up kontakata, i da vidim jel ima neki update...
Imam originalni kabl, ali kad povezem, komp ga ne prepoznaje... A ni Suite...
Neam nikakav problem nego sam hteo da uradim back-up kontakata, i da vidim jel ima neki update...