Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Ne brže od života!

Post od NexT »

A, gde je onda taksi u toj celoj prici? I zasto je fabia u suprotnom smeru?

ljudi su poludeli ovih dana. SInoc na Brankovom mostu lancani sudar 5-6 auta, u levoj traci u smeru ka Nbg. I to nije bilo cukanje nego unistavanje kola.

Jutros krecem do perionice, guzva u Marka Celebonovica, kad ono nanizali 5 auta... ML sa W tablama zabo kocnicu jer ga je isekao kombi i od pozadi cetvorica u njega :uf: Pritom je i kolovoz bio suv.

Ljudi su toliko poceli da se nabijaju u branike i nervozno da voze...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam jutros video žešći udes na raskrsnici ispred ulaza na Novo bežanijsko groblje. Inače, masovno voze neosvetljeni, da je to prosto za ne poverovati. Imam neke slike, samo da prebacim sa telefona. Juče uveče, pada kiša, a ja na potezu od 2km vidim 3 automobila kojima ne radi ni jedno svetlo pozadi. Jutros magla, od Inđije ka S.Karlovcima. Nezgodno za obilaženje, ali vidim nema nikog, pun gas i obiđem kamion. Taman što sam prošao DEBIL iz suprotnog smera bez uključenih svetala! Po mestima ih ima gomila koji ne pale svetla, kakvo god da je vreme napolju, ali bar kad izađu na otvoren put neka uključe svetla. Ma idioti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pre neku noc na Batajnickom drumu koji je i prometan uzgred kamion neosvetljen otpozadi a bila neka sumaglica prosto se pojavio jer sam ga sustizao, kao neki ukleti Holandjanin :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ja malo pre na putu od Zrenjanina ka Bg zamalo da stignem autobus. Bila neka izmaglica posle Cente, ja malo stisao auto posto je bio prazan put, i na pravcu od jedno 2 kilometra vozim oko 150, duga svetla osvetljavaju do Beograda, i vidim autobus u stanici, radi mu samo jedna pozicija sa desne strane, spustam na oko 100 na sat, i jednog trenutka lik mota pun i izlazi prednjim krajem u moju traku. Sreca, bio je prazan put pa sam bez mnogo kocenja, a uz dosta blicanja, sviranja i psovanja obisao, al da je u tom trenutku neko dolazio, bilo bi cupavo...

Hteo sam da stanem i da ga bijem dizalicom, al sam batalio budalu, sve je ok proslo...
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Moguce da covek nije mogao da oceni da se priblizavas sa 150 kmh
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ako imam upaljena duga svetla i blicnem mu jednom da zna da dolazim, a iza mene nema nikoga, moze da saceka dve sekunde da prodjem, pa da se ukljuci.
Drugo, ako i uradi to, onda mogu bar svetla da mu rade, i da da migavac, a ne samo da iskace ispred mene... I nisam dolazio 150, usporio sam na 100-110, sto je normalna brzina na tom delu magistrale.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Ni na jednoj magistrali nije normalna brzina 150 km/h. :nonono:

Danas sam išao na selo i kod Bačke Palanke, u smeru ka Gajdobri, lik sa Audijem 80 pred krivinom krene da pretiče autobus i naravno, uleti mi u makaze. Vozio sam 80-85 km/h i naravno kočio sam i skrenuo sa puta jedno pola metra. Nisam se nešto puno iscimao, navikao sam sebe da zbog takvih "budala" poštujem ograničenja. U gradu idem 60 najviše - iz razloga da izbegnem situacije slične onoj koja se desila protekle noći u Beogradu.
O alkoholu da ne pričam.... :naughty:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

A objasni mi razliku ako na praznom i ravnom putu gde nema ko da ti izleti i niko ti ne ide u susret vozis 150, i ako na auto-putu vozis 150, a oko tebe ima jos 10 auta u traci pored, i bilo koji od njih (ukljucujuci autobuse i kamione koji idu 80) moze da ti izleti u svakom trenutku?

U selima postujem ogranicenje, tj vozim oko 60, preticem iskljucivo kada sam 100% siguran da mogu da odradim to bez da ugrozavam sebe ili bilo koga drugog, i iskljucivo na isprekidanoj, cak i upozoravam na pandure ili zastoje blicanjem. Pritom su kola koja vozim u boljem stanju sa boljim gumama i ispravnijim kocnicama od 80-90% voznog parka Srbije.
Dakle, moj rizik je da iz nekog razloga sletim sa puta i zaorem njivu, ili da me uhvati radar i ostanem bez vozacke.

Uostalom, ne moras da objasnjavas, nebitno... Cela poenta je da ne vozim 150 cim uhvatim malo slobodnog prostora, i ne manijacim po toj magistrali nego stisnem gas kad imam uslove.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Samo opušteno.... :pivo:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Tu gde si vozio 150 je ogranicenje 60. A posto tu prolazim jako cesto jer imam vikendicu u Perlezu, hteo bih samo da ti kazem da tu ima dosta zivotinja koje ulecu na put (imas i znak na par mesta) tako da nije bas da ne moze niko da ti izleti.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

NexT napisao:Ja malo pre na putu od Zrenjanina ka Bg zamalo da stignem autobus. Bila neka izmaglica posle Cente, ja malo stisao auto posto je bio prazan put, i na pravcu od jedno 2 kilometra vozim oko 150
Ti na tom delu puta vozis 150? :thumbdown: No, no, taj put savrseno poznajem, prosao sam tuda preko 100 puta sigurno. Ne zezaj se. Ogi ti je napisao a ja da dodam da tu svasta izlece na put. Pri tom nije u najsajnijem stanju sama podloga i ta brzina je apsolutno prevelika za tu deonicu.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nema potrebe da se ljutiš, ali realno jeste prevelika brzina. Sam si rekao da je bila neka izmaglica, plus noć, znači lošija vidljivost. Dobar auto i dobre gume nisu svemoćni da te spasu u iznenadnoj situaciji. Zato se i ova tema tako zove.
Ja sam danas po danu, vraćao se starim novosadskim i na onoj novoj deonici koja je kao pista, vozim 100. Lik sa kombijem iza mene, sporo mu je to, obilazi me preko pune i gazi ga bar 120, a ograničenje je 60. Jeste debilno ograničenje i nema policije pa niko ne vozi ispod 80-90, ali ne treba baš ni preterivati.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ogi, znam, video sam...
Jbg, mom caletu pre 10-12 godina u sred centra Sapca pas polomio masku i desni far. Zatrcao se u sred bela dana u auto, cale tek kretao sa semafora.
Moze i na auto-putu da ti izleti zivotinja, ona ograda je puna rupa, a auto-put pun leseva, pa svi i dalje vozimo 120-150, neki i vise...

Svestan sam svog rizika, meni je bitno samo da nikoga drugog ne ugrozavam.

Ajde sad svi vi savrseni vozaci koji nikad ne prekoracujete ogranicenje mozete da preskocite moj post. Ne zelim da zvucim arogantno, hvala na savetima, ali zaista, neko rece da ovo pocinje da lici na ana.rs cim se pomene prekoracenje. Verujem vam da vi tu stvarno vozite 60, i da nikada niste napravili prekrsaj, al eto, gresan sam, valjda ce mi neko gore oprostiti.

edit:
@trojanac, ne ljutim se uopste. Svakodnevno sam na putu, ali stvarno nemam o sebi misljenje da sam Sumaher, samo mislim da mogu da procenim trenutak kad imam dovoljno prostora i mogucnosti da probam auto. Svi to radimo, i ti i Dragan, Dag, Pera, MIka, ja, samo neki pricaju o tome a drugi cute i osudjuju one koji pisu.
Ja od toga sta neko na forumu misli stvarno nemam nista. Nek osudjuje, njegova stvar. Dovoljno volim sebe, a i auto koji vozim da nas nikada ne bih izlagao nekom preteranom riziku. Ako neko moze na pravcu od 3 kilometra sa savrsenim asfaltom da vozi 70, neka vozi. Kada sam sam na putu, ne mogu da vozim 70 na sat, ali svakako necu voziti ni 200 iako auto to moze lagano da dostigne.

Ne znam da li neko obraca paznju, ali 80 se vozi na NBG bulevarima, i to niko ne osudjuje... To se uzima kao normalan tok saobracaja...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Necemo da se lazemo, tu ga i ja cepam samo tako jer je to na zrenjanincu ubedljivo najbolja deonica, posle mostica na izlazu iz Cente pa ima sigurno 2-3km pravac, put odlican... meni je generalno citava deonica BG-ZR apsolutno nenormalno uredjena sto se tice ogranicenja, NIGDE nema vise od 60km/h a evo ovaj deo o kome pricamo, realno je da bude minimum minimuma 80, ako ne i 90 ili 100... ma ceo put je za 70 minimum a da preovladjuje 80-90... tu 60 niko ali bukvalno niko u istoriji nije vozio... voziti na tom putu 60 je kao da stojis, realno...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Jbt Next 'ladno se ljutis kad ti komentari "ne idu uz dlaku" a nisi u pravu.
Na tom delu puta nije normalno voziti 150, suvise je opasno i svako poredjenje magistralnog sa auto putem je vise nego glupo, imas dovoljno kilometara na tockovima da bi to znao.

Trojke pomenu, pegla se po sredjenom "starom" putu a pandura nigde. Ni ono nije za preko 80 nikako

EDIT:

@Ogi

ja tuda ne drzim ispod 80 uglavnom ali itekako ima smisla zasto je ogranicenje toliko koliko jeste
Odgovori