Texas hold'em poker

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Texas hold'em poker

Post od methane.master »

^^ Pa kao i kod klađenja. Da bi se igralo uspešno i živelo od toga potrebno je veliko znanje i veliki rad, čak i veći nego na "običnom" poslu. Ljudi obično imaju sasvim drugu predstavu o klađenju/kocki kao nečemu gde se lako može zaraditi. :naughty: Lako se samo može izgubiti. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

dan 6: -80
:nonono:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ej Texe, mani bre poker, daj neki tiket. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Al smo te izbaksuzirali :kezo:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Tex,

Samo laganica upao si bas u minus :)

Skini PKR ubedljivo najlepsi interfejs, gomila soba, igara kamara...
Mozes da probas i sa Poker Stars ovde uglavnom peglaju svi koji igraju ozbiljne turnire in vivo.
Imas satelite za odlazak na turnire, npr. Budva, Slovenija...itd

Ali za pozivnicu treba da se otegle OO i da se igra dosta sati :kezo:

Samo nemoj da me posle vijas ako se navuces :kezo:

Inace, bila je u NS pre godinu-dve ekspanzija klubova, sada se to dosta proredilo, dosta je pozatvarano.
Vecina njih je bila podzemne garaze, preuredjene sa stolovima i ostalim potrepstinama...
Atmosfera prava kockarska, mrak, samo lampe iznad stolova, meter dima i zvuk zetona :)

Meni kao bivsem pusacu je bilo uzas kad posle ispadanja odem kuci nadimljen kao butkica :kuku:
Ali, nema cenu kad vidis onog sa kime igras.
Uvek sam se tripovao kad igram online da neko moze da vidi moje karte, jer su se desavale situacije da gubim nemoguce :think:

Moj drugar je recimo, za tri dana online napravio oko 7k dolara.
Posto na PKR-u postoji mogucnost da pratis bilo kog igraca, gledam ga od kuce i ne verujem.
To su bili bas veliki betovi i igra se u kes, znaci ne u zetone.

Posle par dana prebacuje na racun 3 soma, ostatak zadrzava da se igra...
Medjutim kao i u svakoj kocki posle par dana gubi sve :pravilnik:

Najbitnije je znati kada da stanes :kafa:

Raspitacu se malo gde ima neki prijatan klub, pa ti javljam ;)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Budi jako oprezan sa kartama. Jako se lako čovek navuče i još lakše izgubi sve. Lično znam ljude koji su dobijali ogromne pare za dan ili dva za stolom, ali su ih i gubili u multipliciranim iznosima.
Ako možeš to da shvatiš kao razbribrigu i da se unapred oprostiš od para onda udri, ali ako misliš da zarađuješ budi jako oprezan jer hodaš po ivici. Imaj u glavi izreku "ne kara majka sina što se kockao nego što se vadio" jer je 101% tačna, a za detalje me podseti kad se vidimo pa ću ti pričati. Ipak nisu za etar.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Jasno, Pajo. Nisam ja kockar i ne kladim se jer volim, nego se kladim da bih zaradio. Da mi neko kaze evo ti 1000e mesecno da se vise u zivotu ne opkladis, pitao bih gde treba da potpisem. Cak stavise, poceo sam da mrzim i kvote i kladjenje, dosta mi je toga.
Poker je takodje igra verovatnoce i svestan sam svih aspekata takve igre, kao i rizika koji nosi. Ali ako udjes na tablu sa 25$ ne mozes izgubiti vise od 25$, a ako pak izgubis imas posle vremena da razmotris gde si gresio i zasto si izgubio, kao i da odlucis da li ces igrati opet ili ces sutradan... Ili da ne igras vise uopste dok se ne edukujes jos. Poker je igra vestine, jer se na duze staze sreca ponistava, tj nekad ti pomogne, nekad odmogne, a u 1000 i vise slucajeva se sreca moze zanemariti kao faktor.

Zlatno pravilo kladjenja i svih igara tog tipa je "nikad ne ulazi vise nego sto si spreman da izgubis".

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I treće, možda i najvažnije pravilo, je nikad ne igraj tuđim parama.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Za 6-7 dana plus od 170$ uz svakodnevnih 3-4 sata igre. Onda za narednih 4-5 dana tacno 168$ minusa, tako da sam jedno 10 dana igrao za 2$ :) i prikupljeno iskustvo. :pardon:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Tex, jel si digao ruke od kladionice i presao na rulet ili cepas oba "sporta" istovremeno?

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Rulet?? Na sta ti ja licim?
"Dig'o ruke od kladionice" - nikako!

sent from my HTC Sensation
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Mislio sam na poker. Izvinjavam se ako sam te uvredio.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja sam za vikend na iPad-u instalirao ovo sranje i mogu da kazem da me dobro krenulo.
Naravno, napamet mi nepada da igram u prave pare jer sam imao kockara u daljoj familiji i znam kuda to vodi.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

@Kuzmanovic, nisi me uvredio bre, nego sam kucao odgovor sa HTC-a dok sam sedeo na WC solji :) pa ne stavih smajlija... Treba razlikovati kladionicu i texas hold'em od ruleta. Naravno, problem je sto 90% populacije imaju sklonosti da porok savlada zdrav razum i onda odu kola nizbrdo, kao kod Floydovog daljeg rodjaka. Navikao sam da ljudi imaju stav "ma sve je to isto, kocka" i dobro je da imaju taj stav jer je to odlican odbrambeni mehanizam od ruleta, pokera, pa i kladjenja. Nije za svakog, tj ako pojedinac razmislja "da li je za mene", 90% da nije, ako ne i 98%
Mogu pouzdano da kazem da umem da iskontrolisem uspone i padove, jer imam vise od 10 godina kaljenog iskustva i pre toga jedno 10 godina luzerskog iskustva. Puno znam o kladjenju, puno o verovatnoci, puno o tome sta je ulaganje, a sta je kockanje, naucio sam se i disciplini tokom ovih godina, tako da kontrolisem onog kockara "koji cuci u svakom od nas".

@Floyd, na bilo kojem "for fun" pokeru mogu da uzmem milione, ali kada se igra za prave pare, cak i na ulozima 0.02-0.04$ konkurencija je opasna. Pojede te "rake" cak i ako si natprosecan. Da bi bio u plusu moras biti mnogo bolji od ostalih, a fakat je da danas niko ne igra texas hold'em bez nekog predznanja. Svi su ili nesto procitali od knjiga ili citali sajtove o tome. Nije kao pre 5-6 godina, jer kako kazu ljudi tad je svako ko je imalo bolji mogao na tim malim tablama da doslovno "bere" novac. Kao i svuda, i u pokeru se zateglo, nema lakih dolara... Sto vise igram, to vise uvidjam ovo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Znam da igra iz zajebancije i prava, sa novcem ne mogu da se porede.
Gde nema pravog novca ima mnogo zajebanata koji pucaju velike uloge i dizu pot tako sto drugi odustanu...a verujem da nisu imali nikakve karte.
Ali uzmi taj primer i u pravoj igri...imas npr. dva para i ceka se otvaranje jos dve karte...postoji solidna verovatnoca da dobijes npr. full house ili cak poker (ok, za to je verovatnoca jako mala ali se meni jednom desilo kad sam odustao) ali opet imas solidnu kombinaciju u ruci.
Pitanje je sta raditi u tom slucaju...prihvatiti igru bez obzira na uloge pojedinaca (pretpostavljam da i tu gde se igra sa malim ulozima dodje neko za kog je ta suma sitnica pa blefira kao ovi gore) ili odustati?
Opet kazem, naveo sam primer iz virtuelne igre ali ne znam da li je tako u pravoj.

Inace, napisao sam sranje jer je hebeno zarazno :mrgreen:
Odgovori