Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Fiat 500L
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ma propao bih ja u tom poslu vrlo brzo.
Morao bih da pricam narodu ono u sta ni sam ne verujem,a i gotovo je sigurno da bi mi neko od dezurnih dusebriznika obavezno postavio nogu i opljuvao po svemu sto bih radio bez obzira da li je to sto radim za drustvo dobro ili ne … i to sve pod uslovom da pre toga ne popijem slucajno neki snajperski metak,jer nije nimalo jednostavno uraditi bilo sta drustveno korisno u zemlji Srbiji,a da to ne prodje nekaznjeno.To sto imamo spoljne neprijatelje ne predstavlja nam ni pola muke koliko cinjenica da se medjusobno ne podnosimo.Tek kad taj problem budemo resili,imacemo i drzavu,pa ce onda i neki ljudi koji zele da pomognu svojoj zemlji moci da urade nesto korisno,a da pritom ne strepe da ce biti usamljeni u tome.Pogledaj samo na sta lici nas parlament gde jedna politicka stranka pljuje po jednima,druga po drugima,treca i po jednima i po drugima,svi su mudri i pametni,a drzava uredjena i razvijena poput Burundija ili Liberije. 

Čitam ovu temu ali se ne mešam, do sad:
Situacija u Srbiji je daleko, daleko bolja nego što bi čovek pomisilio čitajući ovu temu.
Niste vi videli čega ima van Srbije i našeg regiona.
Situacija u Srbiji je daleko, daleko bolja nego što bi čovek pomisilio čitajući ovu temu.
Niste vi videli čega ima van Srbije i našeg regiona.
Zasto mislis da mi nismo videli dalje od regiona?
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ko su to "mi".
Na osnovu ovoga što se ovde ima za pročitati rekao bi neko da smo na svetskom dnu, a prošle godine je bilo neko istraživanje po kojem stanovnici Srbije spadaju u 10% najbogatijeg stanovništva sveta.
Sa druge strane, sećam se ja i 70tih i 80tih i vremena kad smo bili sasvim uporedivi sa zapadnom Evropom, a sad baš i nismo.
Mene iskreno čudi da ovde nije i 10x gore šta smo sve prošli u poslednjih 20god.
Na osnovu ovoga što se ovde ima za pročitati rekao bi neko da smo na svetskom dnu, a prošle godine je bilo neko istraživanje po kojem stanovnici Srbije spadaju u 10% najbogatijeg stanovništva sveta.
Sa druge strane, sećam se ja i 70tih i 80tih i vremena kad smo bili sasvim uporedivi sa zapadnom Evropom, a sad baš i nismo.
Mene iskreno čudi da ovde nije i 10x gore šta smo sve prošli u poslednjih 20god.
Kako koji? Pa ti si napisao.

jaksa napisao: Niste vi videli čega ima van Srbije i našeg regiona.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Vi, u opštem smislu. Ne konkretno svaki pojedinac koji piše/čita ovo.
Jakša, to je tačno - Srbija, Francuska i Nemačka su otprilike jednako bogate i uređene države, kada se uporede sa nekim delovima Afrike, Azije i Južne Amerike. Ali to nije razlog da budemo zadovoljni, pogotovo kada se uzme u obzir šta smo nekada imali, a gde smo sada.
Ђенерал Јанковић
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mislim da nam je ova tema malo zalutala. Vec brdo strana su samo opsta mesta kako nista ne valja i kako nemamo zajednicki cilj i sta ti ja znam, ali nikako da procitam nesto konkretno. Dokle god vecina nas misli da ce biti bolje samo da se pojavi neki posten politicar, nista nismo uradili. Drzavno i drustveno uredjenje sa jedne strane, zakoni i obicaji sa druge - to nas koci, i nema te stranke ili pojedinca koja ce u tim okvirima da nesto uradi dok se ne promene osnove.
To sto je Srbija medju 10 % najrazvijenijih drzava na svetu meni ne znaci ama bas nista prvo iz razloga sto nikad ne zelim da se uporedjujemo sa najgorima,a drugo zato sto je Srbija drzava koja se nalazi na evropskom,a ne na africkom kontinentu.To sto vecina africkih zemalja ili sve,nebitno,imaju manji BDP po glavi stanovnika od Srbije,pa samim tim primanja od po dvadesetak evra mesecno ne znaci da su manje bedne od Srbije,jer ti ljudi mogu tamo da prezive isto koliko ljudi u Srbiji sa svojih 300-400 evra prosecne plate.Da Afrikanci imaju evropske cene hrane i ostale robe kao sto je mi imamo u Srbiji, na Africkom kontinentu stanovnistvo bi odavno izumrlo.A da mozemo biti gori od ovoga kakvi smo sada,u to prosto ne verujem.Hrvatska je takodje siromasna zemlja,pa ima duplo bolji standard od Srbije,a o Sloveniji,Ceskoj i Slovackoj koje su najsiromasnije zemlje u evropskoj uniji (osim Rumunije i Bugarske koje su cisto iz politickih razloga ugurane u evropsku uniju da bi zatvorile Balkan zbog Ruskih interesa) ne treba da govorim koliko su ispred nas.
A poredjenje sa Albanijom i Bugarskom za mene je uvredljivo.
@ Rakhil
I te osnove odnosno sistem moraju da promene LJUDI tj.politicari,slozices se.Ne znam ko drugi to moze da uradi,a ja vidim da Srbija vec trideset godina samo nazaduje sto govori o tome da svako ko zajase na vlast gleda samo sebe o svoje privilegije,a drzava konstantno vec tri decenije na vestackom disanju.
A poredjenje sa Albanijom i Bugarskom za mene je uvredljivo.
@ Rakhil
I te osnove odnosno sistem moraju da promene LJUDI tj.politicari,slozices se.Ne znam ko drugi to moze da uradi,a ja vidim da Srbija vec trideset godina samo nazaduje sto govori o tome da svako ko zajase na vlast gleda samo sebe o svoje privilegije,a drzava konstantno vec tri decenije na vestackom disanju.
Mislim da je taj podatak o 10% najrazvijenijih jako star, promenila se situacija, pogotivo ako se uzima u obzir broj stanovnika. Npr Kina je razvijenija od Srbije, a samo ona ima skoro 20% svetskog stanovnistva.
Kina jeste razvijena u nekim delovima... ali najveći broj njenih stanovnika živi u selima i dosta bedno (ukupno imaju 760 miliona seljaka). Ukupan GDP Kine je najveći na svetu, ali GDP per capita (po glavi) je jako mali (verovatno manji nego u Srbiji).
Ђенерал Јанковић
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pa samom sebi skaces u usta: ko god da dodje na vlast nazadujemo, ali neko mora doci na vlast da bi smo napredovali. Ja ti pricam da 90% ljudi na ovim prostorima ima problem u svojoj glavi i dok ga ne resi, nema nista od princa na belom konju da ga spaseIncognito napisao:@ Rakhil
Ovo da smo u prvih 10%, tj prvih 20 drzava na svetu nema teorije ni po jednom parametru razvoja ili bogatstva.
kina je razvijenija, ali mislim da je i dalje prosecan kinez iza prosecnog srbina...
edit - pretece me
edit - pretece me
Aha, tacno sam cekao da to neko kaze
Ne zato sto nije istina nego zato sto sam znao to i dok sam pisao
Nego, ne zaboravite da ni Srbija nije samo NS i Bg, ni na selima u Srbiji bas ne cvetaju ruze. Uglavnom, ako sada vec nisu (mada ja cak mislim da vec jesu), kinezi ce nas za godinu dve obici, jer oni imaju privredni rast od 7-10% a srbija od minus 1-2%.
Ja sam se recimo iznenadio kolike plate imaju u Foxconnu, jednoj od najozloglasenijih fabrika u Kini, tuzno, ali imaju znatno vece plate nego po vecini fabrika u Srbiji, da ne pominjem da su im zivotni troskovi manji, e zbog takvih primera mislim da i u proseku zive bolje, a ne samo po velikim gradovima.

Ne zato sto nije istina nego zato sto sam znao to i dok sam pisao

Nego, ne zaboravite da ni Srbija nije samo NS i Bg, ni na selima u Srbiji bas ne cvetaju ruze. Uglavnom, ako sada vec nisu (mada ja cak mislim da vec jesu), kinezi ce nas za godinu dve obici, jer oni imaju privredni rast od 7-10% a srbija od minus 1-2%.
Ja sam se recimo iznenadio kolike plate imaju u Foxconnu, jednoj od najozloglasenijih fabrika u Kini, tuzno, ali imaju znatno vece plate nego po vecini fabrika u Srbiji, da ne pominjem da su im zivotni troskovi manji, e zbog takvih primera mislim da i u proseku zive bolje, a ne samo po velikim gradovima.