To sto pises o africkim zemljama je bilo pre nekih 30 ili 40 godina, od tada je mnogo vode proteklo Dunavom pa je danas vecina africkih zemalja presisala Srbiju po BDP po stanovniku a neke premasuju nivo Srbije po nekoliko stotina procenata.Incognito napisao:To sto vecina africkih zemalja ili sve,nebitno,imaju manji BDP po glavi stanovnika od Srbije,pa samim tim primanja od po dvadesetak evra mesecno ne znaci da su manje bedne od Srbije,jer ti ljudi mogu tamo da prezive isto koliko ljudi u Srbiji sa svojih 300-400 evra prosecne plate.Da Afrikanci imaju evropske cene hrane i ostale robe kao sto je mi imamo u Srbiji, na Africkom kontinentu stanovnistvo bi odavno izumrlo.
A poredjenje sa Albanijom i Bugarskom za mene je uvredljivo.
Pre 20 godina plata u drzavnoj sluzbi u najmnogoljudnijoj zemlji Afrike je bila nesto sitno preko 500 USD i nije se smatrala velikom.
U Africi su cene hrane tradicionalno VISE nego kod nas i uglavnom vise nego u EU generalno, osim najosnovnije bukvalno za prezivljavanje.
Voda je visestruko skuplja a to je takodje na neki nacin hrana.
Sa 300 evra tamo ne moze da se prezivljava nista lakse nego ovde, cak stavise tamo tih 300 evra jos manje vredi pa je minimum za zivot vec iznos evra prosecno.
Ja se ne vredjam poredjenjem sa Bugarskom i Albanijom, cak stavise voleo da mozemo da ih sustignemo u razvoju i da uhvatimo korak sa njima.
Vise me vredja poredjenje sa Moldavijom na primer, kako izgleda putujemo u tom smeru po svim parametrima privrednog razvoja.
Kod nas je prakticno privreda na umiranju, domaca privreda.
Cak je i najveci bankrot privatne firme kada je Maxi sa ogromnim dugovima dat kod nas prosao gotovo nezapazeno, bez uzbune u glavama.
Kako bih voleo da mozemo da pocnemo da licimo na uspesne africke zemlje danas.