dag81 napisao: 17 Dec 2019, 19:38
Ovaj covek je odradio bar 150 reparacija egr, ima instrumente da ga ispita. A ti odluci kako mislis da ti je bolje. Ja sam ti dao drugarsku preporuku.
Послато са LG-D855 помоћу Тапатока
Verujem ti ali takav sam da volim da uzmem novo. Jeste da cu dati vise para, ali se ja licno osecam sigurnije kad znam da sam uzeo nov deo.
@cozmo Sa tvojim burazerom sam se cuo dva puta, oba puta je rekao da ce me zvati i nije, tako da sam nasao drugog.
Oni su ti i bili problem. DPF je projektovan da se sam cisti, tako da km nemaju veze. Bitno je samo da je svaki senzot, klapna, egr ispravan. A to ciscenje i kad nesto crkne se radi dijagnostikom,ili bas u krajnjoj nuzdi hemijom kao ti sto si uradio. Nema smisla bacati pare na to ako nema problema ili ako je problem postojan a nije otklonjen pre ciscenja.
Pa ko se dobro razume da.
Kod VW dize obrtaje oko950 na leru.BMW nisam skontao kad radi regeneraciju,mada ga ja slabo vozim ali mislim da tad glasnije radi.
Skontam ja kad radi regeneraciju kod mene. Malko drugaciji zvuk motora i tako oko 950 obrtaja. Nego rekoh npr ako je riknuo senzor dpf-a to bi se videlo na vcds-u ili ne?
dag81 napisao: 11 Feb 2020, 22:40
DPF je projektovan da se sam cisti, tako da km nemaju veze.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Sa ovim se ne bih baš u potpunosti složio. U DPF-u se vremenom taloži pepeo sagorelog ulja, odnosno čestice koje ne sagorevaju regeneracijom i trajno ostaju kao talog u DPF-u, iz tih razloga se za vozila sa DPF-om i preporučuju isključiovo low saps odnosno low ash ulja. Ali bez obzira na sve vremenom je taloženje tih čestica neminovno i radni vek DPF-a je čak i fabrički negde procenjen na 250.000 km. Nakon toga talog se nakupi preko prihvatljivog maksimuma i potrebna je ili zamena ili čišćenje hemijom koja može da razbije i ispere te čestice.
Slažem se da ukoliko se DPF često zapušava i pravi probleme pre vremena da je uglavnom razlog greške na nekom drugom sistemu koji ometa rad DPF-a