2017 Honda Civic

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: 2017 Honda Civic

Post od Ji 4Tze »

ljuba napisao:
A bolji je auto od svih u klasi.
Mislim stvarno.... :) Da je bolji prodavao bi se bolje. (osim ako ne racunamo unutrasnje neprijatelje i medjunarodne zavere)... Ja prvi volim hondu.... ali je bas epski fail u prodaji... u Evropi
Pa hajd stavi na papir ako ne veruješ.

Možda je evropljanima profinjenog ukusa ružan ali je bolji auto od svakog, i nije on malo veći nego su ostali manji :)

Meni je posle CR-Va bio ko igračka, tako da priča o veličini meni nešto i ne pije vodu :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Pravda za Civica, ja bi ga možda uzeo kao prvi pik u segmentu sa 1.5 Turbo motorom

Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

ji 4tze vrlo objektivno pre svega :) Meni se svidja novi sivik al ocigledno mu nesto fali da zadovolji prefinjene evropljane :) Amerikanci su drugi svet u odnosu nas i normalno je da nam je evropa bliza a objektivno je evropska filozofija automobila na visem stupnju civilizacijskog i tehnoloskog razvoja u odnosu na USA(tesla excluded).
Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

nikaragva napisao:Cuo sam da klasa menja ime u: Civic klasa.
Ако алудираш на голф класу тај израз важи само код глупих балканаца, за мене је то Ц сегмент или нижа средња класа коју је задњи Сивик прерастао.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Pa evo uporedi sa svakim pa će ti biti jasno o čemu pričam.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Morao bih da provozam sivika bar 2-3k km pa da dam svoj subjektivan sud. A i tad bi se to verovatno svodilo na e ovaj detalj mi je bolji ovde, ovaj onde, sumnjam da bi mogao tako crno belo da presudim, a ako bi, plasim se da bi tu golf lagano pobedio :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ftj objektivno
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ftj ti bese imas 5 gti?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Baš sam prošlih dana video novi Civic u saobraćaju, izgleda kao svemirski brod pored ostale boranije, u najmanju ruku kao betmobil :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

zeljkokg76 napisao:Није он ружан, да одскаче од других одскаче. Шта више Јапанци су се одважили да дизајнирају потпуно другачије задњу генерацију и то је њихова филозофија. Друго је то што сте ви навикли на голф дизајн.
A gde u Evropi su ljudi navikli na Civic dizajn, u odnosu na Golf i ostale iz klase, kad vec na Balkanu nisu? Mi smo seljoberi jbg, nismo merodavni. :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
zeljkokg76
Reactions:
Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci

Post od zeljkokg76 »

Не може само Европа да ти буде меродавна, поред Француске тројке, Немачке ауто индустрије, Италијанске, ту су још Волксвагенови сателити... Сеат, Шкода и нашао си ту да поредиш Сивика, погледај мало САД, погледај Јапан, Малезију која је огромно тржиште, Азију уопште и видећеш да је више тражен него било који европски ауто у том сегменту. Немам ништа против Волксвагена, али једноставно поређење само са европским тржиштем није меродавно, о томе је реч. По продаји се види да је у свету прихваћен, наравно тражња опада са годинама, ипак је ушао у своју пету производну годину и благо освежење десете генерације Сивика ће само мало ублажити пад продаје.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ok, ali priča se ovde povela o (ne)prisutnosti Civica u Evropi i Srbiji. Globalna prodaja Civica i popularnost u nekim podnebljima ima svoje posebne elemente tržišne priče.
Jednostavno, auto je ružan i nezgrapan. Ne spada u uobičajene kategorije jer stoji po veličini u nekoj međuklasi, a to mainstream kupci ne vole. Ima siromašnu paletu motora i karoserijskih varijanti u Evropi. Ima tga još...ovo je najbitnije.
No, mislim da Honda ni ne polaže toliko na prodaju u Evropi kao nekada. Prodaja u Evropi je postala skupa rabota, na drugim mestima može da se zaradi mnogo više i to na lakši način. Zatvaraju fabriku u Engleskoj. Ukidaju dizele. Pripremaju se za hibride i struju na koje će u potpunosti preći do 2025 u Evropi.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Pa kako je sad “pola broja veće” kad TypeR bije sve redom, češće su ga poredili sa 4wd modelima jer je prešišao konkurenciju za klasu...

Kad su cifre u pitanju, nikada nisu ni prodavali gomile u Evropi naspram globalne prodaje... ili prodaje ostalih najpopularnijih modela.
Civica se prodavalo 40ak hiljada a Golfa skoro 300 :)

A i brka se često estetski odnos prema nekom modelu naspram realnog uspeha, jeste 8th gen bio malo drugačijeg izgleda ali to što je vama nešto lepše ne znači da je bolji auto.
Evo baš taj 8th gen je bio bolji auto u sedan izvedbi nego u hatch pa ga opet nije bilo nigde u Evropi... i kao polovnjak je jeftiniji :)

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Sedan se sklapao u japanu, a hatch kod engleza.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

zeljkokg76 napisao: 11 Feb 2020, 17:52
nikaragva napisao:Cuo sam da klasa menja ime u: Civic klasa.
Ако алудираш на голф класу тај израз важи само код глупих балканаца, за мене је то Ц сегмент или нижа средња класа коју је задњи Сивик прерастао.
Nisam aludirao na golfa, to moze pomisliti samo glupi balkanac.
Mislio sam na Civic klasu, kako sam i rekao. Razumes? Auto ne upada u klase, pravi se nova klasa. Civic klasa.
Odgovori