Sent from my SM-G930F using Tapatalk
U smislu km ne moze nikad da bude sigurno vidis gore octaviu 2015 vracena km tako da ni za ovo ne mozes da budes nikad 100% siguran sem ako se nekako ne proveri ali pod uslovom da je auto odrzavan u ovl. servisu u suprotnom nema vajde.somi-car napisao: 12 Feb 2020, 10:37
Sad mi recite da li su ovo ''sigurne'' kupovine u smislu kilometraze, godista i stanja.
Istina. Možeš i ispred kupca da smakneš 100k, jer "digli smo zbog niže carine, vidiš da je nov".nikaragva napisao:Kupci ovde vole da ih lazu, tako da ne mozes prodati auto sa 201.000km, iako je to cesto najmanja prava kilometraza na oglasima ...
Onda lepo stavis 105.000km i prodas.
Kapiram...generalno nam za nju treba mali gradski auto koji malo trosi. Odredio sam neki limit sto se tice cene pa razmisljam da je bolje uzeti sto mladji auto, naravno i provera stanja ide kao obavezna.OMP napisao: 12 Feb 2020, 17:09U smislu km ne moze nikad da bude sigurno vidis gore octaviu 2015 vracena km tako da ni za ovo ne mozes da budes nikad 100% siguran sem ako se nekako ne proveri ali pod uslovom da je auto odrzavan u ovl. servisu u suprotnom nema vajde.somi-car napisao: 12 Feb 2020, 10:37
Sad mi recite da li su ovo ''sigurne'' kupovine u smislu kilometraze, godista i stanja.
Po mom nekom iskustvu mnogo je mladih automobila kojima je vracena km, cak mozda i vise nego starijih automobila jer je dosta jeftinje tamo kupiti auto 4-5 godine star sa 250.000km u osnosu na isti takav sa 150k nego kupiti auto star 10 godina sa istom ralzikom u km, pricam proporcionalno jeftinije ne bukvalno. Primera radi, ova skoda gore je mozda placena 7000e a takva ista sa 150k km kosta 10.000e....neka starija skoda iz 2007 npr. koja je prosla 250k km kosta 3000 a ona koja je prosla 150k kosta 3500, znaci dosta manja razlika u ceni nego kod novijih primeraka.....Logicno kad vratis km na oba auta, manje su sanse da neko posumnja u ovu noviju da je vracana km nego u onu stariju. Takodje stariju i ne moras da vracas prodaces je vrv lakse nego noviju ako ne vratis.
To sto je podmladjena u oglasu je neretka pojava, posebno kad je tako 12. mesec ili npr. na osnovu strane saobracajne gde se konkretno u CH upisuje datum prve registracije i to je kod njih validno a ne proizvodnja ali kad auto stigne kod nas abs upisuje godinu proizvodnje pa ispadne godina dve manje. Ja sam npr. imao fokusa kog sam kupio kao 2006. po saobracajnoj a kad je stigao ovde upisan na 2004. jer tad je proizveden ali sam ga prodavao kao 2004 sa napomenom datuma prve registracije, nekima je i to bitno jer u sustini auto je tad krenuo da se vozi i da se trosi![]()
pretpostavka da ali ne i pravilo...sve je moguce i sve je nemogucesomi-car napisao: 12 Feb 2020, 18:23
A i jbg valjda je manje akan auto par godina star nego neki 10-15 god. Sto je logicno....
Znam kao i svi danas u Srbiji da su ovo bili sluzbeni ali opet ako je uredno odrzavan bolje je odrzavan nego neki sa 15 god.