Reportaže sa naših putovanja/letovanja/obilazaka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Reportaže sa naših putovanja/letovanja/obilazaka

Post od dragan »

lepo, svaka cast :doubleup:

ja u utorak krecem na turu prag/bratislava, ako neko ima nekih korisnih saveta neka napise, a kad se vrnem bice i reportaya sa nekim slicicama...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

evo otprilike kakva je guzva u julu u portorozu :D

Slika

Jedino mi se bas i ne svidja kako si opisao Izolu. Ja kad sam bio nije mi delovala zapusteno, a tamo sam proveo najvise vremena. Mada, opet kazem da sam ja tamo bio krajem avgusta, pa moguce da su te muslimanke sa njihovim maramama zavrsile godisnji odmor i otisle kuci. Ali kao sto si rekao, svako ima svoje misljenje
sasvim je moguce da si u pravu.. u izoli samo bio samo sat vremena, nije mi se svidela na prvu loptu pa sam otisao dalje. dok sam ostala mesta dobro prostudirao. sledeci put kad odem ici cu ponovo u izolu da provedem malo vise vremena. :doubleup:

sto se tice zivota u sloveniji i meni se veoma svidja. u stvari svidja mi se kako izgleda slovenija, od prirode do uredjenosti, po mom misljenju mozda jedna od najlepsih drzava u evropi. geografski polozaj je sjajan. ako zivis u ljubljani za sat si na moru ili na alpima. to je po meni san snova, ne znam sta vise mozes da trazis od zivota. takodje svidja mi se kultura. kontam da je jako tesko naici na slovenca drkadziju, ne mogu to da tvrdim ali tako deluje na prvi pogled.
zao mi je sto su sad zapali u teske ekonomske probleme, nadam se da ce se brzo izvuci, ako nekad budem isao da zivim preko, isao bih tamo, nije sve u parama, ima nesto i u kvalitetu zivota. imam neki osecaj da u slicnom stilu uredjenosti i svajcarska, pa planiram da je posetim cim budem imao priliku.

ljubljana je isto super, lep i uredjen grad, po velicini savrsen, ima dosta institucija, sedsita firmi pa deluje znacajno. sa oko 280 hiljada stanovnika je savrsena za zivot i tip grada kakav ja volim, ni mali ni veliki. nazalost bio sam samo dvaput na kratko i video samo centar i malo okolo.. ici cu jedanput u ljubljanu da je obidjem malo detaljnije.. grad ima poveci centar sa dosta ocuvanim jezgrom. oko grada su parkovi i sume, pa je vazduh odlican. grad ima malu reku ljubljanicu i tvrdjavu na bregu iznad gde se moze popeti peske ili panoramskim liftom.

malo snalazenja sa mapom, i jedna veoma lepa ulica

Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Odlične reportaže! Svaka čast!
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

za potpun ugodjaj ljubljane ne treba zaobici kompletan obilazak tvrdjave, po mogucstvu uspeti se onim staklenim liftom uz fenomenalan pogled...
ljubljana je jako lep grad...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ljubljama me dosta podseca na stari deo Beograda..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Da znas da jeste tako. Pre par dana sam bio i to sam isto pomislio. Mnogo volim ljubljanu i sloveniju zbog nacina na koji je uredjena. Stric mi zivi blizu centra, pa se prosetam po gradu i samo im se divim uredjenosti. Npr jeste ljubljana kao stari grad, a plus sto npr ima biciklisticke staze u sred grada kao na nbg. Kada bih imao uslova da zivim gore ziveo bih bez problema. Ako zatrbam mojima opet sam za 5 6 sati kuci, a opet sam blizu i planine a i mora

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

to je i sustina slovenija: standardi, cistoca, kultura, 1 sat alpi, 1 sat jadran, 1 sat italija, 1 sat austrija, 5 sati (bg, ns) :doubleup:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Dočekao NG u Solunu, odlično se proveo, i video dosta novih stvari.
Preporuka za Science Center and Technology Museum "NOESIS"http://www.noesis.edu.gr/index_en.php?a ... automobile
Nije baš lako naći muzej, ali se nalazi odmah preko puta Mediteran Cosmos-a, samo sa druge strane auto-puta. Morao sam da ubacim kordinate u navigaciju. Sa sajta:
Our Science Center is located in the eastern part of Thessaloniki, 12 kilometers from the city center, with a direction towards "Halkidiki". We are directly opossite the town's biggest shopping mall "Meditarranean Cosmos". If you are arriving by car, follow the brown road signs labeled "Noesis".
Our address is:
6Th Km. Thessaloniki - Thermi Road,
57001, Thermi, Thessaloniki, Greece
GPS Coordinates:
Long:22.99599Ε
Lat:4056338Ν
Bila je lepa postavka automobila, i stvarno puno dobrih tehnoloških rešenja. Imaju odlične 3d filmove, mada je malo njih sinhronizovano na engleski, i par odličnih 3d simulatora - probao Aqua ride i oduševio se 3d simulacijom vožnje pod morem. Preporuka za one sa sitnom decom, imaju i odličan planetarijum. Može da se spoji nekoliko stvari, za 15 eur išao na simulaciju, obišao 3 izložbe, video 2 3D filma... Vredi, šteta što toga nema kod nas.
Evo par slika iz postavke automobila i motora.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

I jedna meni jako draga slika
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Re: Одг: Reportaže sa naših putovanja/letovanja/obilazaka

Post od sebekkg »

:bravo:. Vidim odlican provod. Samo jel bilo za ponoc moji su drugovi od bajage ili dzej i kalashnjikov. Hahaha

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Grci su celog dana slavili, na Aristotelovom trgu otvoreno klizalište, živa svirka i DJ, program za decu, sve jako lepo ukrašeno i veselo. Već od 12 počeli po kafićima i ulicama da roštiljaju i piju, sve nedge do 22. Onda su nestali, otišli da kući dočekaju NG, pa su posle 1 krenuli da nadiru po kafićima. Inače, u ponoć je bio prilično slab vatromet i ništa od muzike.
Svih dana praznika je bilo prilično veselo, puni svi kafići, kao da nije kod njih kriza :D
Ali se ipak vidi da nema novijih automobila, to što je kupljeno do 2010 se vozi, nisam video ni A klasu novu, samo jednog Clia. Ono što me je oduševilo jeste koliko se vozi Civic, u Nišu ih za godinu dana vidim onoliko koliko tamo za 10tak minuta.
Preporučio bih hotel Anatolia http://www.anatoliahotels.gr/EN/Home/, ima samo odlične komentare po netu, za 2012 dobio nagradu Trip Advisora. 4*, doručak fenomenalan, ima saunu i parno kupatilo uključeno u cenu, odatle su morali da nas isteruju u 22 kad zatvaraju, ima i nekoliko parking mesta ispred hotela, ali i po okolnim ulicama, a za goste hotela za 5 eur dnevno zatvoreni parking u blizini. Jedino je net malo sporiji, imaju neku foru da se brži plaća na sat-dan, a bespalatan je prilično spor.
Topla preporuka, ja sam oduševljen. Uplatili preko hotels.com za 4 noći, 280 eur, pa na licu mesta doplatili još jednu noć 75 eur. Vredi svaku paru.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

More jesi li ti isao sa i30 ? Bas me briga za hotel, pricaj kako je auto sluzio ! :D Da li je sredjen put kroz Makedoniju, barem oni delovi koje su prosle godine radili ?
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

Naravno, i30 je služio odlično, u Makedoniji ga obradovao sa nekim 100 gorivom :D, cena je 1.38 eur, prosečna potrošnja od čepa do čepa 6.3 sa dosta gužve u Solunu, i oko 120-130 na a.putu, u povratku neki baš jak vetar mi je pokvario prosek, ukupno 950 km.
Radovi na putu kod Bujanovca, pa deo do granice jednom trakom sa ograničenjem 60. Rade se dosta brzo nove trake puta na nekoliko mesta. U Makedoniji deo puta do Kumanova odličan, oko Skoplja i dalje očajan, samo nije bilo gužve pa sam vozio "trakom ta pretekuvanje" :D Na nekoliko mesta rade novi put, dosta je bolje nego letos, sve je lepo obeleženo, kroz klisure sa mrežama tako da nema brige oko odrona. Makedonci tražili zeleni karton i u odlasku i u povratku, međunarodnu niko.
Povratak - isto kao letos , znači očajno, neravno, rupe, kolotrazi. Nema nagoveštaja da su tu nešto počeli da rade, videćemo.
Pošto je ovo ipak auto forum, da dodam još par slika iz muzeja.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Hvar aprila 2012

Post od Floyd »

codemaker napisao:Polu poslovno, polu privatno - ali sam na Hvaru na 15-tak dana.
Jel imas neku preporuku za neki hotel ili apartman na Hvaru?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Protekle nedelje sam bio u Zagrebu, i prvi put se samo setao kroz grad, onako, cisto da vidim kakav je.
Jos jednom, vrlo pozitivan utisak. Verujem isti s kakvim odu Zagrepcani iz Beograda.

Ono sto me je najvise odusevilo, kiosk u centru (kod zeleznicke stanice) prodaje Smoki, Plazmu, Eurokrem. Doduse, bar duplo skuplje nego u Srb.
Sedeo sam sa nekim drustvom u kaficu, prisli su neki decko i devojka, pitali kako je u Bg, planiraju da dodju za NG, da li smeju da parkiraju kola u gradu itd...
Kada sam kretao za Bg, samo sto sam izasao s parkinga hotela (bio Vianom) poceo je lik da mi svira i kad je prisao kaze da se otkacila ratkapna i da je drzi samo vezica, da ne spadne. Stao sa strane, i nisam mogao da isecem vezicu (nisam imao cime), stao je lik sa Hondom i izvadio secice, ja ostao :o

Uglavnom, na svakom koraku normalni i prijatni ljudi :doubleup:
Odgovori