Automobil od 15-17k eura
Automobil od 15-17k eura
copy-paste sa drugog foruma:
Dugo me nije bilo u ovoj temi iz prostog razloga jer nisam imao nista pametno da Vam kazem. Naime, trebalo je poodavno da kupim nov auto, jos u martu ove godine.
Prvobitan izbor je pao na skodu yeti. Nisam imao novca za onakvu kakvu sam hteo da kupim pa sam resio da se malo strpim. Neposredno posle toga mercedes dade popust na staru A klasu, pa sam hteo nju. Ubrzo zatim, se pojavila i NOVA B KLASA koja mi je bila kudikamo lepsa od stare A pa resih da probam da se skrpim i da je uzmem.
Posto sam se takodje ozenio ove godine u septembru, plan je bio da posle svadbe pogledamo neko test vozilo B klase i da uz korekciju cene dodjemo do skoro novog auta. Od toga je proslo vec koji mesec i mi i dalje ne mozemo da se skrpimo jer smo( zbog nekih drugih, bitnijih investicija) kratki jedno 3-4.000 eura za mercedes, a da cekam jos 10 meseci do godinu dana da skupim pare mi ne pada na pamet.
Razmisljao sam i o polovnoj C klasi ali dati 17-18.000 eura za polovan auto je po meni ludost, tacnije ja to ne zelim da uradim jer mislim da:
1. na autu starom par godina i sa 100k km treba odmah uraditi veliki servis koji je na mercu sigurno oko 1000 eura ako ne i vise.
2. merc je merc, ali treba dosta para za kvalitetno odrzavanje.
3. ima jos mnogo razloga ali da ne duzim...
Moja dilema je sledeca: Sta kupiti za iznos iz naslova?
Treba mi auto C ili D segmenta, DIZEL OBAVEZNO. Necu vise da se zajebavam sa plinom itd.
ZNAM da je ovo potpuni zaokret u odnosu na moje prethodne tvdnje i postove, ali posle bracnog putovanja kolima sa bratovim i30 dizelom od svega 90ks, mislim da sam zauvek promenio misljenje jer mi je put sa njim bio jednom recju: pesma.
Idemo dalje
Za iznos koji posedujem (ili cu posedovati jer treba da prodam vektru a lova od prodaje ulazi u novcanu masu) ima svasta i nista.
Danas sam gledao: novi fokus (akcija ciscenje lagera iz 2012 ) za 16 i nesto hiljada, dizel od 95ks, oprema solidna, 6 brzina... Onako... Niti smrdi, niti mirise.
Golf 6 mi je prvi pao na pamet, ali ne mogu ga uzeti jer je skoro 18.000 (za kes nema popusta) sa 1.6tdi motorom i 5 brzina.
Oktavia A5 fl je na akciji 15.500 isto 1.6 tdi ambition oprema.
Honda kao i da nema dizele iam samo 2,2 koji je uz i bez ogromne registracije preskup, toyota (auris recimo) je oko 19k evra u dizel verziji, dok mazda nema sa dizelom ispod 19 takodje. Mitsubishi ima za 15.000 benz, dizel im je oko 18-19 zaboravih.
Seat leon dizel, nisam uspeo da vidim cenu jer im sajt baguje strasno a i nije mi nesto privlacan.
KOREANCE kao ni ITALIJANE nisam uzimao u obzir ali sam (posto sam bio blizu veceras) svratio ko KIA motors-a.
Tamo sam video OVO:
http://www.kia.rs/pricelist/?model=351
Ceed je mnogo lep i dobar auto. TACKA. Za razliku od onih prvih plastikanera, novi ceed je mekan, prijatan na dodir, bez sljastecih plastika unutra, sa belim osvetljenjem instr. table, finim sedistima i jos finijim stofom, 1.6 dizelom od ravno 130 ks i 260Nm obrtnog momenta koji barem na papiru deluje vrlo uverljivo.
Vrata se zatvaraju uz "nemacko" thump, plastike su gumirane i deluju vrlo kvalitetno, ukratko novi ceed mi deluje kao vrlo ozbiljan automobil za celih 16 i kusur evra u paketu opreme. LX dynamic plus.
Odmah posle ceeda sam svratio opet do autocacka odmah pored. Kada sam ponovo seo u skodu ambition, bez komandi na volanu, sa ruznom krutom plastikom i sa cetiri zvucnika, bez grejanih retrovizora itd. pomislio sam da taj "nemac" ipak mozda i ne vredi toliko?
E sada posto sam Vam izlozio svoje dileme trileme i ostalo, zanima me Vase misljenje tako da slobodno raspalite. Auto kupujem vrlo uskoro tacnije cim prodam vektru, koja je By the way na prodaju ako nekoga zanima...
Dugo me nije bilo u ovoj temi iz prostog razloga jer nisam imao nista pametno da Vam kazem. Naime, trebalo je poodavno da kupim nov auto, jos u martu ove godine.
Prvobitan izbor je pao na skodu yeti. Nisam imao novca za onakvu kakvu sam hteo da kupim pa sam resio da se malo strpim. Neposredno posle toga mercedes dade popust na staru A klasu, pa sam hteo nju. Ubrzo zatim, se pojavila i NOVA B KLASA koja mi je bila kudikamo lepsa od stare A pa resih da probam da se skrpim i da je uzmem.
Posto sam se takodje ozenio ove godine u septembru, plan je bio da posle svadbe pogledamo neko test vozilo B klase i da uz korekciju cene dodjemo do skoro novog auta. Od toga je proslo vec koji mesec i mi i dalje ne mozemo da se skrpimo jer smo( zbog nekih drugih, bitnijih investicija) kratki jedno 3-4.000 eura za mercedes, a da cekam jos 10 meseci do godinu dana da skupim pare mi ne pada na pamet.
Razmisljao sam i o polovnoj C klasi ali dati 17-18.000 eura za polovan auto je po meni ludost, tacnije ja to ne zelim da uradim jer mislim da:
1. na autu starom par godina i sa 100k km treba odmah uraditi veliki servis koji je na mercu sigurno oko 1000 eura ako ne i vise.
2. merc je merc, ali treba dosta para za kvalitetno odrzavanje.
3. ima jos mnogo razloga ali da ne duzim...
Moja dilema je sledeca: Sta kupiti za iznos iz naslova?
Treba mi auto C ili D segmenta, DIZEL OBAVEZNO. Necu vise da se zajebavam sa plinom itd.
ZNAM da je ovo potpuni zaokret u odnosu na moje prethodne tvdnje i postove, ali posle bracnog putovanja kolima sa bratovim i30 dizelom od svega 90ks, mislim da sam zauvek promenio misljenje jer mi je put sa njim bio jednom recju: pesma.
Idemo dalje
Za iznos koji posedujem (ili cu posedovati jer treba da prodam vektru a lova od prodaje ulazi u novcanu masu) ima svasta i nista.
Danas sam gledao: novi fokus (akcija ciscenje lagera iz 2012 ) za 16 i nesto hiljada, dizel od 95ks, oprema solidna, 6 brzina... Onako... Niti smrdi, niti mirise.
Golf 6 mi je prvi pao na pamet, ali ne mogu ga uzeti jer je skoro 18.000 (za kes nema popusta) sa 1.6tdi motorom i 5 brzina.
Oktavia A5 fl je na akciji 15.500 isto 1.6 tdi ambition oprema.
Honda kao i da nema dizele iam samo 2,2 koji je uz i bez ogromne registracije preskup, toyota (auris recimo) je oko 19k evra u dizel verziji, dok mazda nema sa dizelom ispod 19 takodje. Mitsubishi ima za 15.000 benz, dizel im je oko 18-19 zaboravih.
Seat leon dizel, nisam uspeo da vidim cenu jer im sajt baguje strasno a i nije mi nesto privlacan.
KOREANCE kao ni ITALIJANE nisam uzimao u obzir ali sam (posto sam bio blizu veceras) svratio ko KIA motors-a.
Tamo sam video OVO:
http://www.kia.rs/pricelist/?model=351
Ceed je mnogo lep i dobar auto. TACKA. Za razliku od onih prvih plastikanera, novi ceed je mekan, prijatan na dodir, bez sljastecih plastika unutra, sa belim osvetljenjem instr. table, finim sedistima i jos finijim stofom, 1.6 dizelom od ravno 130 ks i 260Nm obrtnog momenta koji barem na papiru deluje vrlo uverljivo.
Vrata se zatvaraju uz "nemacko" thump, plastike su gumirane i deluju vrlo kvalitetno, ukratko novi ceed mi deluje kao vrlo ozbiljan automobil za celih 16 i kusur evra u paketu opreme. LX dynamic plus.
Odmah posle ceeda sam svratio opet do autocacka odmah pored. Kada sam ponovo seo u skodu ambition, bez komandi na volanu, sa ruznom krutom plastikom i sa cetiri zvucnika, bez grejanih retrovizora itd. pomislio sam da taj "nemac" ipak mozda i ne vredi toliko?
E sada posto sam Vam izlozio svoje dileme trileme i ostalo, zanima me Vase misljenje tako da slobodno raspalite. Auto kupujem vrlo uskoro tacnije cim prodam vektru, koja je By the way na prodaju ako nekoga zanima...
Re: Automobil od 15-17k eura
Pogledaj u Mazdi, imali su na akciji Mazdu 3 Takumi 1.6 dizel sa prilično dobrom opremom. Meni bi to možda bio i prvi izbor.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Octavia 1.6 TDI, Elegance je 17.960 (ćirinac)
Fluence 1.5dci 90ks Color Edition je 14,775
Fluence 1.5dci 90ks Color Edition je 14,775
Sa malo boljom opremom i metalic bojom Kia izađe preko 18k.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Octaviu bih izbegao jer uskoro izlazi nov model...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Biće ovde još zaokreta... 

Na kraju će biti ili punto tdi ili bmw 

Novih zaokreta biće sigurno, jer mi se skoro svi sviđaju. Za octaviu u elegance opremi nemam, tačnije neću da se natežem. To su igre bez granica jer gde je 15k evra tu je i 16, a za samo 500 evra više ima i ovo a za 17 mogu dobiti i ovo... Tako mogu stići i do 100.000 eura koje naravno, nemam. Gornja cifra je nekih 17k i prilično je nategnuta, pogotovo što plaćam u kešu.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Punto neće biti pa makar vozio vektru još 5 godina. Kad nije bio pre 2 godine polovan (kupljena vektra ) neće ni sad nov. Da se niko ne uvredi, ne volim ni italijane, ni francuze. Dacije Tata, kineze ni ne računam.
U Alprosu je Elegance 17500 
Punto je šala na račun druge teme koja je bila sa 73998 zaokreta

Punto je šala na račun druge teme koja je bila sa 73998 zaokreta

Ja bih samo da dodam da Mercedes nema veliki servis, posto nema zupcasti kais nego lanac. Na njemu menjas PK kais, ako je potrebno neki spaner/roler i vodenu pumpu, opet, ako je potrebno. Tako da uz redovan servis na 15-20k, ti imas jos npr 100 evra troska, ako ne treba vodena da se menja (a na toj kilometrazi ne treba).
Sto se ostalih delova tice, najbolje Kretence da ti napise cene, ali iz mog iskustva sa E klasom, Mercedes nije uopste mnogo skuplji od konkurencije, a delovi cesto traju primetno duze...
Ja bih uzeo C klasu, ako nisi gadljiv na polovan auto. Ne zato sto patim od marke nego zato sto bih radije vozio Mercedes nego Kiu za iste pare. Pritom, ni odrzavanje nije nista jeftinije u Kia servisu...
Sto se ostalih delova tice, najbolje Kretence da ti napise cene, ali iz mog iskustva sa E klasom, Mercedes nije uopste mnogo skuplji od konkurencije, a delovi cesto traju primetno duze...
Ja bih uzeo C klasu, ako nisi gadljiv na polovan auto. Ne zato sto patim od marke nego zato sto bih radije vozio Mercedes nego Kiu za iste pare. Pritom, ni odrzavanje nije nista jeftinije u Kia servisu...
i još 7 godina robije, odnosno garancije.
Čovek u prvom postu teme kaže da neće polovnu C klasu.NexT napisao:Ja bih samo da dodam da Mercedes nema veliki servis, posto nema zupcasti kais nego lanac. Na njemu menjas PK kais, ako je potrebno neki spaner/roler i vodenu pumpu, opet, ako je potrebno. Tako da uz redovan servis na 15-20k, ti imas jos npr 100 evra troska, ako ne treba vodena da se menja (a na toj kilometrazi ne treba).
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Meni taj Ceed jako dobro zvuči. Auto kao auto skoro da i nema mana, ali je kasniji problem skupo održavanje uz obavezu održavanja kod njih dok si u garanciji. Tebi možda 50e više, na malom servisu, neće praviti bitnu razliku, ali treba imati to u vidu.
Stvarno ne znam kad će kod nas biti u prodaji Civic sa novim 1.6 dizelom, ali iskreno očekujem početnu cenu od preko 17.000e.
Stvarno ne znam kad će kod nas biti u prodaji Civic sa novim 1.6 dizelom, ali iskreno očekujem početnu cenu od preko 17.000e.
Posetite www.garaza.rs !
covek je u tom istom prvom postu teme naveo razloge zasto nece, a ja sam mu odgovorio.jaksa napisao:Čovek u prvom postu teme kaže da neće polovnu C klasu.NexT napisao:Ja bih samo da dodam da Mercedes nema veliki servis, posto nema zupcasti kais nego lanac. Na njemu menjas PK kais, ako je potrebno neki spaner/roler i vodenu pumpu, opet, ako je potrebno. Tako da uz redovan servis na 15-20k, ti imas jos npr 100 evra troska, ako ne treba vodena da se menja (a na toj kilometrazi ne treba).