Taxi prevoz

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Taxi prevoz

Post od NexT »

Taj koji radi kad mu se digne nije taksista nego ima posao sa strane koji mu zapravo donosi prihode.
To opet nije problem taksiste koji placa svoje obaveze i drzi nivo u tom poslu nego drzave koja nece da uredi tu sluzbu.
Poslednja izmena od NexT u 06 Nov 2012, 22:52, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Slažem se ja da država to treba da sredi. Samo se plašim da se ispravno rešenje ne bi svidelo većini taksista.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pa, i ne treba da se svidi. Vecina jesu goveda od kojih mi se povraca, al zbog njih oni koji rade kako treba ne mogu da zive normalno.

Da moj cale radi na ulici od Mercedesa ne bi bilo ni M.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

NexT napisao: Nema subvencija drzave za kupovinu kola, nema odbijanja milion taksi, nema manjih akciza na gorivo, povoljnijih kredita u banci...
Najjače da treba još i to subvencionisati. Ima 100x boljih poslova i firmi koje čekaju da ih neko iz države vidi.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Za tih par hiljada kupljenih kola bez PDV drzava ne bi nista ni izgubila ni dobila. Naravno, da se uvedu strogi uslovi po kojima moze neko da kupi i koliko ne sme da otudji.

Ne bi to bilo na kraju ni 1000... 1500 maks...
Poslednja izmena od NexT u 06 Nov 2012, 23:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

To je bilo i pre 20 ili 30 godina i ništa se nije uradilo.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Pa ne moze da se uradi kad uvodis jedno po jedno i nikakve kontrole...
Pogledaj kakva se sve "kola" voze po Beogradu i glume taksije... Da mi je vlasti na 6 meseci, nivo taksi sluzbe bi bio kao u Becu, i radili bi ljudi koji stvarno to hoce da rade sa kolima kakva dolikuju.

Drugi problem su ljudi koji i dalje sedaju u raskantane Lade, Zastave i ostala sranja, i u kola bez TX tabli i ne prijavljuju kad im naplati vise nego sto treba, ili naplati prtljag, nece da upali klimu itd...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

A neko bi pustio 20.000 taxija u BG pa neka konkurencija učini svoje.
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

NexT napisao: nece da upali klimu itd...
:o
Ne mogu da verujem!!!!
Kakvi su to INDIJANCI :glavomuzid:
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Heinz, to ne moze nikako da urodi plodom... Opet ce oni sa boljim kolima i vecim troskovima morati da drze jacu cenu od onog koji vozi Ladu iz '95, a oni ce da dampinguju cene....
+ sto ti ne mozes da biras auto kad zoves preko centrale, nego ti dodje prvi na redu...
Nije takva vrsta posla i nije takav mentalitet naroda, da trazi najbolje za svoje pare...

Samo kad ljudi ne bi zaustavljali kante na ulici, i kad im se preko centra pojavi takav auto kazu da nece da se voze, bila bi druga prica. Ovako takva kola i ponasanje prolaze, a svi cute.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Heinz napisao:Najjače da treba još i to subvencionisati. Ima 100x boljih poslova i firmi koje čekaju da ih neko iz države vidi.
+1

Ne vidim potrebu za subvencionisanjem taksista. Osnovna sredstva OK. Ipak, umanjenje ili ukidanje akciza, ili subvencija za auto, nema nekog preteranog smisla.
Grad ionako subvencionise gradski prevoz, kako bi gradjani manje placali isti. Subvencionisanje taksija je samo veca zarada taksistima, ili bi mozda spustili cene? Sve i da spuste, koliko se ljudi vozi taksijem i zasto bi to drzava (grad) subvencionisala?

Onda bi svako za sebe trazio neku subvenciju, jer svakome je svoj posao bitan.
Sto se mene tice, drzava moze da pomogne taksistima samo tako sto ce zavesti red medju iste. Dakle, napraviti zdravu konkurenciju, naterati ih da isprave ono o cemu Next prica, a onda ce biti dovoljno za svakoga ko se na pravi nacin bavi tim poslom. Doduse, nisu ni svima apetiti isti.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

NexT napisao: Samo kad ljudi ne bi zaustavljali kante na ulici, i kad im se preko centra pojavi takav auto kazu da nece da se voze, bila bi druga prica. Ovako takva kola i ponasanje prolaze, a svi cute.
Pa to ja radim, ali onda u ocima ovog slepog naroda koji ne vidi dalje od danas ispadnem snob. U fazonu "sta, ispod casti ti je da se vozis stojadinom".
Zato kada zovem taxi (jednom godisnje) uvek pozivam udruzenje za koje znam da ima ok automobile. Kad kazem ok, mislim bilo kakav C segment do 10 god starosti.
Istovremeno se divim bezobrazluku ljudi koji kupe Fiat Uno ili Punto, pa taksiraju njime. Jos bez klime na +35 , pa sednes na ono zadnje sediste sav skvrcen, jer nema mesta ni za noge deteta od 12 god... Amaterizam je svuda kod nas, pa i u taxi sluzbama.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ma čak i da ima klimu, jednostavno, Punto je suviše mali auto za tu svrhu. Ja bih za taksi zabranio sve ispod E segmenta i iznad 10 godina starosti.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

A ja bih uposlio zastavu da pored onoga sto sad proizvodi, pocne da proizvodi neka pristupacna vozila, namenjena samo za taksi. U koji mogu svi da udju, i zdravi i bolesni i invalidi.
I onda se svi za iste pare voze u istom autu.

I uveo bih uniforme u skolama, da ne bude kao 90ih da dobijes batine zbog patika.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Treba taksi organizovati kao što je tendencija u svim drugim delatnostima koje napreduju a to je da ne možeš pomisliti da sa puntom taksiraš. Treba da opstanu samo ozbiljni igrači čija bi vozila radila u 3 smene i koja bi zadovoljavala određene standarde. Vozilo neka bude osnovno sredstvo ali neka sva vozila budu uniformisana tj. iste boje i da se ne mogu koristiti u privatne svrhe. Odbijanje akcize za gorivo je već previše tj. nema apsolutno nikakvog opravdanja u današnjem sistemu za tako nešto.
Odgovori