Po bolnicama ordiniraju epidemiolozi i kontinuirano nadziru i sugerišu rad. Dalje, masa socijalnih aktivnosti je otkazana i postponirana, tako da se ne može baš reći da je neozbiljno shvaćeno.
Sad mi drugar kaže da su danas u HR otkrili prvi slučaj korone kod deteta u vrtiću.
Ovaj naš expert kaže da mala deca nit se razboljevaju niti prenose virus. Pa jbt...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Vladapetr napisao: 13 Mar 2020, 18:08
Sad mi drugar kaže da su danas u HR otkrili prvi slučaj korone kod deteta u vrtiću.
Ovaj naš expert kaže da mala deca nit se razboljevaju niti prenose virus. Pa jbt...
Deca mogu ali se vrlo retko zaraze. To je u Kini utvrdjeno najbolje. Od 80.000+ zarazenih vrlo vrlo mali broj su bila deca. Svakako, mislim da treba uraditi dve stvari. Zatvoriti bar na dve nedelje vrtice i skole, i kad dodje Uskrs, spreciti masovan dolazak iz insotranstva. Ti ljudi mogu da preskoce jedan Uskrs.
APSOLUTNO su deca asimptotski prenosnici, pa to se desilo u Italiji, oni si zarazili bake i deke. Deca srecom nemaju velike posledoce po zdravlje ali najvise prenose, to se zna vec nedeljama.
Evo svedocanstvo decka iz Milana:
Elvis Busic
Ciao svima, vec sam se javljao ovdje na indexu. Zivim u Milanu, pa da podijelim sa vama svima kako je ovdje stanje. U samom gradu nema nikoga po ulicama vec tjedan dana. Moze se nekoga vidjet ispred apoteka i supermarketa, koji ce preko vikenda biti zatvoreni. Niko ne izalzi ako bas ne mora, i za izadi trebate imati dozvolu koje se stampa on line, jer policija dosta contolira. Imam psa pa su me vec kontrolirali, da li se nalalazim u dijelu moje opcine u kojej zivim. Kazne ne da su velike, nogo se moze dobiti kaznenu prijavu. U samom gradu nema puno zarzenih oko 1200 s obzirom na toliko stanovnika. Veliki problem je u manim sredinama. Tu vam slijedi ono sta vam zelim savjetovati da vam se nebi dogodilo kao ovdje. Svi ste sigurno u panici, zato ne idite ni kod prijatelja ni kod poznanika , susjeda itd. Zatvorite se u kucu sa svojom uzom obitelji. Izbjegavajte sve poznanike jer tako se brzo siri virus, bez potrebnim tracanjem o ovome sto se dogada. Nemojte mislite da poznanici to nemogu imati vec samo oni koje nepoznate.Mi smo to prosli per 10 dana, zato vam kazem na nase greske, izbjegnite ih. Ne vodite djecu kod djeda i bake, djecu ako se zaraze nemaju velike posljedice dok stariji da. Ako se zavrsi u bolnicu ako nema slobodnog respiratora, spasava se mladi ne stariji, stariji se ostavljaju da umiru, zato i ima toliko starijih umrlih. Ne mojte ici u velike super markete vec u manje gdje je guzva manja, a jos bolje ako mozete naruciti ono sto vam treba on-line. Stavljate bilo kakve maske, mozda ne spasavaju od virusa ali vad podsjeca da se nidirate za oci i nos. Od nedjelje prognoza je da ce broj ce zarazenih poceti padati zbog tih velikih poduzetih mjera. Ja sam ok. Ne mogu reci za zanm nekoga ili da zna nekoga da je zarazen, ali se svi jako cuvaju i cujemo samo on line ili preko mobitela. Zalim vam savko dobro svima, cuvajte se, tu se ovih dana kaze "Andrà tutto bene" (Sve ce biti u redu ).
Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.