Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Corona virus

Post od ljuba »

Sto je najgore vecina od tih 1000 mrtvih su bas iz tog kraja koji je inicijalno najjace udarenen zbog karnevala u doba pocetaka virusa. A jel ti mislis da bi panika nesto kvalitativno donela? Ja sam uvek za to da samo skoncentrisan rad i cista glava najbolje odradjuju poslove. A sta ne mozes, ne mozes... Obozavam takav nacin postupanja. Kao kada te panduri jure pa onda zaustave i zestoko kazne sa osmehom i kazu zelimo vam lep dan danas - ali bas iz srca :) Jebiga desilo ti se, pa ti pazi da ti se sledeci put ne desi...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

steva_anya napisao:
member napisao: 31 Mar 2020, 20:21 Sramotno obraćanje Stevanovića danas.

Oni su se očigledno potpuno izgubili o ovoj situaciji.
Zasto?
Kako zašto?
Evo kao 1 primer za poredjenje - premotaj konferencije za novinare iz drugih zemalja, Hrvatska, Slovenija...pa uporedi s ovim od juče. Čak i u Španiji ili Italiji gde im dnevno umire par stotina ljudi postoji uljudna komunikacija bez ovih demonstrativnih kurobecanja.

Ti fazoni samo prolaze samo ovde i u Bosni. U Hrvatskoj već malo teže.

Mogu samo da zamislim kako se ponaša na svojoj klinici kad ga niko ne vidi.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Jeste bilo izdrkano sa njihove strane. Ako je on u frci da ide da pomaže kolegama mogli su da ostanu Kisić i Kon. Ako Kisić ima vremena svaki dan po bar sat vremena za frizera i šminkera ima valjda i pola sata da odgovori na pitanja novinara.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Dr Stevanovic je izuzetan ali izuzetan strucnjak i to ne samo iz infektivnih nego iz svih oblasti medicine. Bio mi je asistent i pomagao mi oko puno stručnih pitanja u vezi nostrifikacije pre 12 god. Skroman a prepun znanja, prosto je neverovatna njegova toliko siroka stručnost.

Medjutim, ono juce mu nije trebalo ali je ocigledno AV to naredio. Ako imaju takvu guzvu oko pacijenta, trebali su se samo javiti on-line sa radnog mesta jer koja je poenta doci samo u Vladu i otici, ako si vec toliko zauzet, zasto gubiti vreme za put, menjanje garderobe, bespotrebne price ako si vec nekom preko potreban.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

^
Upravo to.
Što je uopšte i dolazio ako je prezauzet poslom na klinici?!

Generalno,već ranije su vreme za pitanja skratili na max.1 pitanje po novinaru.
Juče pitanja nije ni bilo. Nek ukinu te konferencije, i nek sve okače na web stranicama i aj zdravo.

Sinoć Vlada uvela zabranu komunikacije za sve.
Ne valja to.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Previše je tu politike, struke sve manje. Na kraju juče procuri da je podržao AV-a na izborima 2017.
Mene je svojevremeno bilo sramota svih profesora koji su mi predavali a našli su se na tom i sličnim spiskovima.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

member napisao:
steva_anya napisao:
member napisao: 31 Mar 2020, 20:21 Sramotno obraćanje Stevanovića danas.

Oni su se očigledno potpuno izgubili o ovoj situaciji.
Zasto?
Kako zašto?
Evo kao 1 primer za poredjenje - premotaj konferencije za novinare iz drugih zemalja, Hrvatska, Slovenija...pa uporedi s ovim od juče. Čak i u Španiji ili Italiji gde im dnevno umire par stotina ljudi postoji uljudna komunikacija bez ovih demonstrativnih kurobecanja.

Ti fazoni samo prolaze samo ovde i u Bosni. U Hrvatskoj već malo teže.

Mogu samo da zamislim kako se ponaša na svojoj klinici kad ga niko ne vidi.
Ne mozes da zamislis jer nemas predstavu koliko je to jedan sirok, svestran, pametan covek koji je vrunski strucnjak u medicini, a ne samo u oblasti infektivnih bolesti.
A pritom ko sto je receno, jako prizeman i dostupan.

Tako da negativan govor o njemu iza anonimnog forumskog nick-a je jako jako sitna stvar, a u krajnju ruku, i u stilu nemaca pojma.

A zasto?
Zato sto je on pre svega doktor. Nema obuke za nastupe u javnosti, drzanja govora i slicno (iako me je odusevio dikcijom i izrazajnoscu), tako da ima pravo i da popizdi, bude emotivan, iznerviran itd, a u krajnju ruku, mozda je to i ciljano.

A tek pitanje sta ce na tvu sto nije na klinici je u stilu malog Perice.

Posao doktora na njegovoj funkciji nije samo kontakt sa pacijentom, vec u celoj situaciji daleko sira prica, od kojih je i obavestavanje javnosti deo toga.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jbg svakako je kompromitovan ako je zaista podrzao AVa sto se i u tim javnim nastupima vidi

Slika

A isto i gospodja Kisić što se selfira sa žeksom.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Grujiću, niko nijednog trenutka nije osporio njegovu stručnost.
Loše ti ide izvrtanje činjenica i izvlačenje reči iz konteksta.
Za ove etikete što mi lepiš - iskuliraj malo, odrasti.

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Kako neko ko je upravnik infektivne klinike može da dozvoli da mu klinika liči na ono...?
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

Ovo je tek glupost, to nije njegova privatna klinika kao prvo, kao drugo takvih je puno ustanova u Srbiji a ne samo ta klinika, a kao trece, ni on sam sigurno nije presrecan sto radi u takvim uslovima, i siguran sam, da i on sam zeli bolje uslove za rad i da ni malo nije kriv zbog takvog stanja.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Oladi malo sa tim "glupost", nismo ovce čuvali zajedno da sebi daješ tu slobodu u ophodjenju.

Ja sam neki tamo upravnik SZ i bitno mi je da je okrečeno, očišćeno itd.
Ne pitam ja šta bi on želeo i kakav je ostatak Srbije nego kako neko lično može to da toleriše. Sve može da se reši - i da se sedi na glavi referentima u ministarstvu, i da se traže donatori za sredjivanje, ako ima volje.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ne znam ni što pišem, dosadno mi dok sedim kući pa što da ne, možda neko nekad i pročita :)

Moj utisak je da tu struke gotovo i nema, svi ti koji se pojavljuju na konferencijama uopšte nisu stručni za prezentacije i medijsku komunikaciju. To treba da rade ovi što se bave marketing predavanjaima, koji znaju kako se obraćaš gledaocima, koji imaju dikciju, koji imaju ton glasa koji ubedjuje, koji govorom tela sugerišu ono što govore.
Ovi su sve iz lekarske branše sa vrlo malo ili nimalo iskustva, još jednom se pokazalo da upravljanje/ menadžeri lošije odradjuju školovani lekari i da taj posao treba prepustiti struci tj profesionalnim menadžerima.

Lekari treba da se bave lečenjem i ništa više od toga. Domove zdravlja, bolnice i uopšte upravljanje po meni je posao za mendažere. Treba ih isto voditi kao što se vode firme.

isto važi i za političare, na bilo koje smisleno novinarsko pitanje o nekoj meri kako zamišljaju da sprovedu i kako ide konkretna procedura korak po korak obično daju besmislne neodredjene odgovore- videćemo, biće, smislćemo, nešto iz futura a već doneli neku Uredbu ili odluku koja vađi odmah i primenjuje se.

Umesto da angažuju inženjere organizacije poslovanja (FON što bi rekli, pozicija poslovodje/ direktora) da na osnovu njihove ideje osmisle algoritam kako se nešto sprovodi i da unapred osmisle posledice primene.
I onda ti ljudi da se pojave i lepo objasne šta i kako će se dogadjati u ovom ili onom razvoju scenarija uz tajming kada se šta dešava.

To su oni nevidljivi za nas državni sekretari i ostali profesionalci iz javne uprave koji su stalno zaposleni i ne zavise od izbornih ciklusa već rade u ministarstvima svoj posao.

Ovako, stiče se utisak da panično od danas do sutra kako kome padne na pamet neka ideja donese odluku koja se pokaže kao nesprovodiva ili koja pogoršava stanje a onda brže bolje donose kontra odluku da isprave.

Nije ni čudo, Vlada i ti timovi su skrpljeni zbrda zdola po političkoj liniji a mnogo manje po stručnoj.

Barem je moj takav utisak.

Primer jedan,
na početku su pričali i insistirali da se ukoliko ima simptoma nikako ne sme ići u DZ već da se zove telefonom svoj lekar. Onda kako lekari nisu imali pojma ni o čemu su uvedeni kao call centri na koje se slabo ko i javljao a i kada se javi nema ništa pametno da kaže.

Onda su rekli da ko jeste bolestan od virusa odmah ide u infektivnu.
Posle da ne ide tamo već da se samoizoluje.
Pa onda da se ide na Sajam i druge masovne prihvatne centre.
Sada je opet priča sa početka da se ide direktno u DZ kod svog lekara.

A tamo je i inače uvek gužva i inače lekar nije dostupan 24 sata, ne može vas primiti neizabrani lekar osim ako ima dobru volju (iz prakse koju imam prethodnih meseci) i slobodan je a što uglavnom je ravno čudu.

Drugi primer,

nećemo da masovno testiramo već samo one koji su već očigledno bolesni i tako je prvih 15 dana bilo ekstremno malo testova i time posledični ekstremno malo obolelih.
Onda preokret, sada ćemo masovnije da testiramo da bi saznali stvarno stanje i posledično su odmah skočile brojke.
3-
nećemo da zatvaramo škole a onda ekpresno preko noći kontra odluka.
4-
dozvolimo šetanje pasa a onda kontra.
itd...

I sada kuknjava poslednjih dana kako je najstrašniji dan, kako je ovo kako je ono... a znalo se da mora da bude povećanje brojki jer je to zakonitost svuda u svetu i u svakoj pandemiji do sada kroz istoriju.
I potpunom laiku je jasno da kako vreme odmiče mora da raste broj ljudi u problemu i tako sve dok ne poraste značajno broj oporavljenih/izlečenih.

Kao da ovi doktori nemaju sposobnost da sagledaju širu sliku od samih brojeva ( a za koje znamo sa visokom verovatnoćom da su jako nepouzdani na ovako jako malom uzorku testiranih u odnosu na ukupno stanovništvo). Svaka statistika da bi bila bliska stvarnom stanju mora da ima adekvatno veliki uzorak, osnove matematičke analize.

Umesto optimizma čujemo i gledamo izlive pretnji, pominjanje italijanskog scenarija iako je sasvim jasno da ni blizu nismo toga, izbegavanju odgovora, bežanju od stvarnih problema koji nastaju jer život ne čeka instrukcije nadležnih , ide dalje.....kako mora.
Nikako da dovedu na konferneciju za štampu makar jednom izlečenog i da on kaže/smiri strahove.
Ja kada sam pre 3 nedelje imao neki virus, možda i ovaj korona a možda i neki drugi, bio sam prepušten sam sebi da se snadjem i "lečim". Savet iz DZ je bio pijte čaj, pijte vode, uzmite vitamin C i ako (tek tada) bude do te mere ugroženo zdravlje zovite hitnu pomoć. A imao sam jaku groznicu, 38,8C temperaturu ,dijareju i 3 dana mi se gadila hrana da ništa nisam mogao ni da pojedemi ni da popijem. I čaša vode mi je bilo problem.
Srećom poučen ranijim iskustvom slične reakcije organizma primenio sam oprobanu taktiku i kako je iznenada došao problem tako se iznenada i rešio posle nekoliko dana. A ja sam ostao još 2 nedelje u kući dok se potpuno ne oporavim.
I ko zna još koliko ljudi je slično prošlo i nisu obuhvaćeni nikakvim statistikama jer se zdravstveni sistemi nije zanimao time u toj početnoj fazi epidemije.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:

Post od 123456 »

jaksa napisao: 01 Apr 2020, 11:08 Oladi malo sa tim "glupost", nismo ovce čuvali zajedno da sebi daješ tu slobodu u ophodjenju.

Ja sam neki tamo upravnik SZ i bitno mi je da je okrečeno, očišćeno itd.
Ne pitam ja šta bi on želeo i kakav je ostatak Srbije nego kako neko lično može to da toleriše. Sve može da se reši - i da se sedi na glavi referentima u ministarstvu, i da se traže donatori za sredjivanje, ako ima volje.
Ocigledno nisi ni svestan o cemu pises. Covek ne moze da dobije kadar i opremu sto je osnovno, a treba da sredjuje fasadu. On ne vodi salon automobila nego kliniku, gde su glavni problemi iznutra a ne spolja, kao sto ti ocigledno mislis.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Member, kako nisi, sam si rekao "mogu da zamislim...", time vec prejudiciras kakav je i kako se ponasa, to takodje spada u strucan domen.

Ljudi, infektivna klinika se raspada decenijama, on je direktor par godina, vreme za koje ne mozes popraviti ono sto je decenijama pustano niz vodu.

Za ovo oko podrzavanja ne znam sta da kazem, ima tu raznih varijanti od kojih neke nisu za forum, al to njega svakako ne umanjuje ni u kojoj formi.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Zaključana tema