Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Re: Corona virus

Post od ljuba »

Evo nasao sam na jednom mestu sva pravila za NL ako nekog interesuje... Inace nama konstanto opada broj u intenzivnoj nezi i broj umrlih... Prosirili su intenzivnu negu sa 1500 na 2400 kreveta, a sada je sa 1800 pala na 1750 u intenzivnoj nezi...

PS: A najbolja je parola pod kojom se to vodi - stoji na kraju teksta. Mogla bi i da se prevede samo sloga Holandiju spasava :)

Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Grujic napisao:Njega se ne secam, meni je Tomica ostao upecetljiviji sa tim javnim primanjem vakcine

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Tomica je zavrnuo rukav i javno primio vakcinu. Kon je visio po Dnevnicima i svako veče vršio presing da se uzme vakcina...tj. Trebalo je da bude dvostepena.
Danas je Kon majstorski izbegavao nezgodna politička pitanja...lukav je neviđeno.

Sent from my BBB100-2 using Tapatalk

Dredger
Reactions:
Pridružio se: 07 Jul 2017, 16:44

Post od Dredger »

Svi su namazani, moras da imas tu osobinu za njihovo radno mesto. Bez zezanja, aj sto moras da znas posao, nego moras i da si dobro namazan.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Potreba je potreba :) I posle kazu da je robovlasnistvo stvar proslosti...

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

http://rs.n1info.com/Vesti/a587539/Penz ... ovini.html

Ako vas ne mrzi pogledajte prilog. Bas me tuga neka uhvatila dok sam gledao. Stvarno ne znam sto ih toliko muce i ne dozvole im sat vremena setnje nakon 17h...
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Danas kod mame na odjeljenju su dobili prvi slucaj.
Inace radi kao ljekar.
Izolovali covjeka koji je na zalost stariji i ima problema sa plucima. Vjerovatno nece prezivjeti. Ali cudi me da nisu bas nikakve mjere preduzeli za osoblje. Niko nije testiran. Jednostavno dobili uputstva da ako imaju simptome da ostanu kod kuce..

Svedska :pijemo: :pop:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

DukeNS napisao: 10 Apr 2020, 18:54 http://rs.n1info.com/Vesti/a587539/Penz ... ovini.html

Ako vas ne mrzi pogledajte prilog. Bas me tuga neka uhvatila dok sam gledao. Stvarno ne znam sto ih toliko muce i ne dozvole im sat vremena setnje nakon 17h...

Jeste tužno. Nekretanje je loše za svačije zdravlje, a ograničenje na jedan izlazak nedeljno može biti pogubno za starije ljude. Moj komšija je npr. imao infarkt i _mora_ da šeta svaki dan ako želi da ostane živ. S druge strane, sada ima preko 65 godina i sprečen je da to čini.

Razumem da je cilj svih uvedenih mera pre svega čuvanje zdravstvenog sistema od preopterećenja i "pucanja", ali mislim da su mere suviše oštre, naročito potpuna zabrana kretanja za starije od 65 godina. Trenutno će se postići manji udar epidemije, ali će dugoročno biti mnogo prevremeno umrlih zbog pogoršanja hroničnih bolesti. I kod mlađih, a posebno kod starijih. Ekonomske posledice će takođe biti velike, što će takođe uticati na više obolelih. Od kardio-vaskularnih, pa do mentalnih bolesti. Gledam ljude iz okruženja - mahom od 30 do 45 godina i mnogi već pokazuju znake psihičke nestabilnosti. Na poslu su od 8 do 16 h. Kada kupiti namirnice, ako je vikendom potpuno zabranjen izlazak? Šta raditi sa decom, u većini slučajeva sa dvoje dece u malom stanu? Policijski čas od 20 h je bio relativno ok, ovaj od 17 h već pretvara život u mučenje. Deca su se mogla izvesti na igralište vikendom. Onda je to skraćeno do 15 h, što je potpuno besmisleno, jer se tako samo povećava broj ljudi koji će istovremeno biti napolju. Sada ne može uopšte. Oni koji su privremeno ili trajno ostali bez posla, naravno imaju vremena da šetaju sebe i decu tokom nedelje. Ali će uskoro ostati bez novca, a šta tada sledi, možemo samo da pretpostavljamo.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Pa eto, i ti ne procenjuješ rizik adekvatno. Izvođenje dece na igralište, ako pod igralištem smatraš ljuljaške, klackalice i ostalo, praktično garantuje širenje virusa.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Stoji ali šetnja ulicom ili vožnja bicikla nikoga ne ugrožava dok konstanti redovi i gužve u radnjama garantuju zlo.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Slažem se. Nisu mediji trebali da demonizuju te solo-porodične aktivnosti koje nisu rizične. Ali mislim da su računali na opštu nedisciplinu, "neće to mene" i "boli me za sve", i da je najsigurnije sve zatvoriti. Što je najgore, u pravu su. Čak i ovih dana, kad su i sprave za vežbanje ograđene trakama, i dalje vidim ekipe kako vežbaju. Ako jedan ima virus, to je skoro sigurno širenje, i ne samo na te što vežbaju nego i na njihove porodice.

Sa jedne strane smetaju mi oštre mere kao i svima nama. Sa druge, znam, i podsećam se svaki dan da mi nismo Nemačka ni Švedska i da nam disciplina nije jača strana, a i da se kod nas skoro nikad neće desiti da komšija zove policiju kad vidi takvo ponašanje. Tako smo vaspitani, ni ja ne bi drukao čak i kad znam da to ugrožava širu okolinu.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

@grujicd

Konkretno, mislio sam na pešačke staze između zgrada, jedno "šetalište" od nekih 400 x 10 metara i jednu betonsku površinu za zemljom/travom okolo površine oko 200 x 100 metara. Manje-više su se aktivnosti svodile na šetnju, trčanje, igru loptom ili vožnju bicikla (starija deca). Ljudi su baš pazili da bude svako sa svojima i da se pravi razmak od nekoliko metara između.

Za klackalice, ljuljaške, penjalice i sl - tamo gde ih ima - si potpuno u pravu. Deca ih pipaju rukama, i onda ruke guraju u usta.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

DukeNS napisao: 10 Apr 2020, 18:54 http://rs.n1info.com/Vesti/a587539/Penz ... ovini.html

S obzirom da brat i ja sve nabavljamo mojima u toku radne nedelje ja sam im savetovao da to vreme kad smeju da izađu iskoriste da prošetaju, sami, bez ikakavih kontakata sa drugim ljudima. Ovo što im rade je veliko poniženje, jadni oni ljudi koji nemaju nikoga.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

U tim redovima ispred apoteka, prodavnica i sl. najvise cirkulise virus. Ne moze me niko ubediti da nije tako.

Sent from my iPhone using Tapatalk
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Danas je bila nezapamcena guzva u mom mestu. Penzije stigle plus svi pune gepeke da bi obezbedili dovoljno industrijske hrane i slatkisa za 2 dana. Mesare da ne pominjem....

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Zasigurno jedan od najboljih klipova koji sve objedinjuje, i koji se uklapa u moje vidjenje: imunitet krda - izolovati stare i medicincke rizicne, sve ostale pustiti da imaju normalan poslovni i socijalan zivot.

Neke zemlje imaju taj koncept, videcemo njihove brojke uskoro.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Zaključana tema