Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Re: Corona virus

Post od BRABUS »

Evo ovde fino objasnjeno za laike sta se desava u telu

https://www.zerohedge.com/health/visual ... -your-body

Mislim da je pogresno protumaceno to za preveliki odgovor imunog sistema, tzv cytokine storm. To ne znaci da je imuni sistem prejak, nego da reaguje previse naglo. Koliko sam ja shvatio, to se bas i desava najcesce kod ljudi kojima je kompromitovan imuni sistem (uglavnom ljudi koji imaju auto-imune bolesti tipa reume, dojabetesa, psorijaze) kao i kod gojaznih ljudi
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Ni u šta. Što manje ''korona'' sadržaja na TV ili internetu i super. Juče spamuju kako BSG vakcine možda pomažu, a onda opet kažu da ali i ovi stariji ljudi što po Evropi sad umiru su isto vakcinisani. Tek kasnije se prestalo, pa onda znači da ipak ne znači ništa...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nemaju veze gojazni ljudi sa imunim odgovorom, nego su problematicni za respirator. Nema snage kompresor da digne i naduva ogromnu i pretesku mesinu.
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

Juce izasla studija koja je posmatrala preko 4000 slucajeva u NY i nasli su da je uz godine gojaznost najveci rizik da se pacijent hospitalizuje. Ovo sto ti kazes moze biti mehanicki problem i mozda utice na procenat smrtnosti, ali je rizik Da zavrsi covek na respiratoru mnogo veci kod gojaznih ljudi

https://www.zdnet.com/article/nyu-scien ... cal-cases/
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kućni pritvor od petka u 17 časova do utorka u 5.
Dobar jedan komentar na Fb:
Ljudi ja neznam do kad ce ovo da traje ja sam danas i badnjak kupila
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Stoka nesposobna.

Mada me više potresaju vesti o upadu virusa na gerontologiju i druge ustanove, daj bože da se to ne završi loše kao u Italiji.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ovde piše da je 8% smrtnost preko 80 godina:

https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1327

Taj procenat se povećava ako se zdravstveni sistem preoptereti. Nadam se da bar do toga neće doći.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ako treba nekome za posao
https://www.paragraf.rs/savetovanja_str ... dac74341c0

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Pisao sam da znam 4 osobe koje su zakačile koronu. 2 su još uvek u bolnici, evo više od 20dana. 2 osobe su izašle kući i pre neki dan sam sreo tu jednu ženu. Au, bleda ko krpa,smršala jedno 10-15kg, prepolovila se. Kaže da joj je bilo strašno. I sad kad je ozdravila kaže da teško diše i da joj fali vazduha,lako se umori, teško joj da nosi 2 kese iz marketa.
Hvali osoblje na KCV , da su svi bili divni, trudili se maksimalno, stalno su je ohrabrivali ko da im je rod rodjeni.

Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Member kojih su godina bili ti pacijenti i da li su imali dodatnih bolesti?
Kad slusas KŠ ispada da im dolaze uglavnom stari i bolesni.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Kako li je ozdravila kad jedva stoji na nogama ta gospodja.
Inace svojevremeno pre 20ak godina sam imao neko stanje za koga su rekli da je koksaki virus. Radio sam neku analizu na Torlaku u nekom poznom trenutku od pocetka.
2.5 godine sam imao temperaturu, i nisam mogao uz stepenice da se popnem, niti sam spavao, recimo kao da mi je neko uzeo te dve godine, onako mucno strah od smrti i slicno. Svi nalazi svega su mi bili uredni.

Posle je prslo kao da nista nije ni bilo.

Tacno se decam kad je i pocelo sa snaznom upalom zdrela, pa je onda islo mesec dana kasljanje cim legnem u krevet, na svaki izdah, onda se to stanje smirilo, i to stanje opste slabosti koje se razvuklo na preko 2 godine.

Nikakva terapija nije bila sem kao odmor i hrana.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ova žena koja je ozdravila ima oko 48-50g, ne znam baš tačno. Ne znam da li ima nešto od dodatnih bolesti, ali ono što se videlo golim okom da ranije nije bila baš turbo šlank riba, već pomalo gojazna ali takvih je 2/3. Ovi ostali su takodje izmedju 50-60godina.
Kako izgleda to ozdravljenje, i kakve posljedice ostavlja - to i jeste ogroman problem kod ovog virusa. Neko ga i ne oseti, neko zaglavi na respiratoru.
Npr.baba od 80god. koja je umrla u Temerinu pre 10ak dana, nju je zarazila unuka koja nije ni znala da je zaražena. Unuci ništa, a baba ode u zemlju.

Eh sad, možda je baba imala još 1-5-10 usputnih bolesti od kojih se ne umire preko noći, i mogla je tako da gura još X godina.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moj kolega sa sprata ispod mene u firmi, je preminuo, 50ak godina, zdrav je bio.
Inace velika zgrada, stotine zaposlenih, centralna klima, kolege sa njim u kancelariji, nisu do sada imale problema.
Bio je bolestan od sredine marta, posle respirator, ali na zalost nije pomoglo, nije bio gojazan.

Brat od kuma na respiratoru u indukovanoj komi, 72 godiste, njegov kolega od koga se razboleo preminuo, ne znam vise informacija.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Od 40 do 49 godina preminulo je samo 12 osoba, a 927 je zarazeno. Dakle, manje od jedne cetvrtine zarazenih.

Sve lepo imate ovde:

https://covid19.rs/%d1%81%d1%82%d0%b0%d ... %81%d1%83/

Svi do sada preminuli su imali pridruzene bolesti, kao i neke neotkrivene (visok pritisak uglavnom).

Za one koji su pitali cime se moj prijatelj bavi, direktor je firme Poseidon Clinical Research Organisation koja ima dugogodisnje iskustvo i u virusologiji, a on sam je epidemiolog dugi niz godina. Radi trenutno i saradjuje sa KCV u NS. Nisam se javio ranije, u medjuvremenu mu je preminuo otac u Tunisu (prirodna smrt), pa nisam hteo da iznosim podatke. Mozete pronaci sve podatke na netu i APR-u, ako bas nekog zanimaju sitna crevca. Ima uvid u sve podatke. Kao sto sam vec rekao, sve ovo sam znao vec krajem februara i pocetkom marta, a procena je da ce trajati do juna. Sredinom juna ce krenuti, bar kod njega, ispitivanja u vezi lekova i vakcine.

Preko 90 procenata pacijenata je zarazeno direktnim, kapljicnim kontatkom.

Kod mladih osoba, tipa 25 do 50 god desava se neadekvatan odgovor imunog sistema, ARDS je posledica, pa se desava da cesto i mladje osobe imaju tezi oblik.

Slika

Slika

Slika

Slika
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Sta je njegov savet? Sta da je jedemo, pijemo, unosimo.. imali virus ili ne..
Zaključana tema