Sagem 810 moj prvi privatni telefon, pa jos kada sam povezao na radio u kolima handsfree kit bilo je wow koja tehnika. Ne mogu da se setim, uzet bese krajem 1997 ili vec bila 1998. godina, uglavnom ono sto sigurno znam je da su bili redovi i cekanje po 5 sati ispred poslovnice telekoma da se uopste udje radi kupovine SIM a ovo danas za 1dinar ili na rate uy ugovor nije ni postojalo. Samo kes, i telefoni su uglavnom bili cist sverc, tzv. skinuti sa mreze cesto i zakljucani.
Pa se to onda softverski otkljucavalo, da ne kazem tjuning da bi primio nase SIM
Imam ga i dan danas, ispravan osim baterije koja ipak njie izdrzala.
Psole su razni dosli a u sjajnom secanju je Ericsson T610 koji i dan danas radi potpuno ispravno sa originalnom baterijom koja i dalje drzi 5 dana.
Imao kolor ekran cak.
Kvalitet koji se danas tesko moze dobiti od bilo kog proizvodjaca bilo kojeg cenovnog ranga.
Onda dosao moj prvi smart telefon Hewlett Packard iPac koji je lepo radio ali je baterija bila krs. Originalna jedva izgurala garanciju, zamenska nikada nije nesto htela da se puni. Najrkrace sam taj telefon koristio, jedva godine, HTC je bio izgleda OEM a HP preprodavac uz nesto svog softvera.
Stoji mi ispravan bez baterija na polici, ko u muzeju