Mobilne telekomunikacije
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Mobilne telekomunikacije
Nisam je nešto puno koristio ali ovako na prvi pogled rekao bih da nije ništa posebno. Verovatno isto kao i na tom koji pominješ. Škljocnuću par fotki čim uhvatim priliku i okačiću ovde... 

Ma imas i launchera brdo na marketu, koji mogu da se podesavaju "u sitna crevca".Saša napisao:Instalirao sam exDialer no i on ima neke sitne mane koje mi se ne sviđaju. Izgleda da sam se previše navikao na Samsungov Touch Whizz...![]()
Probaću još par aplikacija pa će nešto valjda ostati u telefonu. Ono što mi se baš sviđa kod ovog telefona odnosno njegove verzije Androida/launchera (ili šta je to već) što da je daleko prilagodljiviji od onog na Galaxy Ace-u, iako u oba valjda "Gingerbread"... Svašta može da se čačka, menja i instalira, odnosno podešava kako korisniku najviše odgovara...
A cudi me malo da nema pretragu po kontaktima, mora da ima makar kad udjes u dialer. U principu, android je android. Moze da izgleda malo drugacije ali je sve to isto pod haubom.
@dunx
Ma cim ima manjka svetla, sa vecinom pristupacnih telefona ne treba ni pokusavati da se fotografise.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Mobilne telekomunikacije
Nema, ili ja idiot ne mogu da nađem. Ima gore u vrhu polje u koje bi se trebalo kucati pri pretrazi ali dodirom na njega neće da otvori tastaturu već samo pokaže poslednji pozivani broj. Duže držanje tog polja aktivira opcije "paste" i metod unosa. Uspeo sam jednom "peške" nekako da podignem tastaturu sa slovima no ne poziva kontakte iz imenika prilikom kucanja ni karaktera ni brojki. Čudno ali je tako. A kod SMS-a sve radi kako treba. Čak i kada uđem u kontakte nema pretrage niti onaj red slova sa strane nego se u sredini na pritisak pojavi polje sa slovom i onda tu u tom polju vrtiš ostala početna slova kontakata. Umrsili su ga tu baš junački. No dobro, označio sam omiljene/često pozivane brojeve i napravio grupe kontakata pa brzo mogu da uđem i odaberem odgovarajući. 
Tapatalk

Tapatalk

Ja svaki anroid telefon koji sam koristio/probao ima identican dialer. kao ovaj na slici
A u okviru tabova na svakom su i kontakti. E sad, necu da te ucim, ali sigurno si importovao sve sa sim/sd kartice. Naravno i u okviru podesavanja u kontaktima odredjujes sta zelis da vidis, telefon, karticu ili oboje...
- Saša
Da, dialer je takav, samo su ti tabovi smešteni u dno...
Malo sam uporedo čačkao Samsung Galaxy Ace i ovaj Telenor Smart HD (Alcatel OT-995):
Ono što me najviše zbunjivalo je da kada kod Ace-a uđeš u kontakte, lepo imaš polje za pretragu na vrhu i otkucaš početno slovo kontakta i odmah ti izlista šta treba. Kod Smart HD-a toga nema, i to je ono što me je najviše zbunjivalo. No, otkrio sam kako ipak doći do pretrage: uđem u kontakte i držim duže pritisnuto krajnji levi "taster" dole u dnu telefona (prvi od četiri ukupno). Tada iskoči tastatura sa slovima i kada kreneš da kucaš prvo slovo - tek onda se pojavi i to famozno polje za pretragu i onda sve funkcioniše kao i kod Ace-a. Pa mislim stvarno, treba tri dana da se čovek zahebava da otkrije kako je to već neki pametnjaković "zavukao" u sabmenije odnosno "podkontekst", umesto da bude onako očigledno, jednostavno i intuitivno postavljeno na vrh kontakata kao što je kod Samsunga...
Dalje, ne držim na SIM kartici ništa od kontakata, svi su u telefonu, a imam i backupe na računaru. Ovde su malo još zapetljali stvar odnosno kontakte tako što telefon inicijalno povuče sve moguće mailove, kontakte i skype adrese (sa Facebooka, GMail naloga, Skypa i koječega) - jer naravno ne kapiraš kao novi vlasnik telefona/ovakvog OS-a šta te pita odnosno šta to sve tačno podrazumeva kod tih silnih "sinhronizacija" (napominjem da uopšte nisam prosečan korisnik, a mogu misliti kakav ovo može haos napraviti kod nekog takvog) pa odjednom dobiješ kao kontakte i mail adrese na koje si pre 3 godine jednom u životu poslao neki hebani mail.
Umesto da telefon pri prvom konfigurisanju samo povuče kontakte iz prethodno napravljenog i pedantno sređenog backupa kao što sam mu zadao (recimo *.vcf fajla koji sam baš lepo napravio) on odjednom "grune" uz njegov sadržaj i svu tu silesiju mailova, telefona, skype nickova i ko zna koječega, pa se ti hebavaj tri dana da sve pročistiš ili nađeš opcije koje to poisključuju odnosno selektivno prikažu...
Ali dobro, to je valjda ta cena "napretka" koju moraš platiti, navići ćemo se već i na to... Dok nam opet nešto drugo ne uvale...
Malo sam uporedo čačkao Samsung Galaxy Ace i ovaj Telenor Smart HD (Alcatel OT-995):
Ono što me najviše zbunjivalo je da kada kod Ace-a uđeš u kontakte, lepo imaš polje za pretragu na vrhu i otkucaš početno slovo kontakta i odmah ti izlista šta treba. Kod Smart HD-a toga nema, i to je ono što me je najviše zbunjivalo. No, otkrio sam kako ipak doći do pretrage: uđem u kontakte i držim duže pritisnuto krajnji levi "taster" dole u dnu telefona (prvi od četiri ukupno). Tada iskoči tastatura sa slovima i kada kreneš da kucaš prvo slovo - tek onda se pojavi i to famozno polje za pretragu i onda sve funkcioniše kao i kod Ace-a. Pa mislim stvarno, treba tri dana da se čovek zahebava da otkrije kako je to već neki pametnjaković "zavukao" u sabmenije odnosno "podkontekst", umesto da bude onako očigledno, jednostavno i intuitivno postavljeno na vrh kontakata kao što je kod Samsunga...

Dalje, ne držim na SIM kartici ništa od kontakata, svi su u telefonu, a imam i backupe na računaru. Ovde su malo još zapetljali stvar odnosno kontakte tako što telefon inicijalno povuče sve moguće mailove, kontakte i skype adrese (sa Facebooka, GMail naloga, Skypa i koječega) - jer naravno ne kapiraš kao novi vlasnik telefona/ovakvog OS-a šta te pita odnosno šta to sve tačno podrazumeva kod tih silnih "sinhronizacija" (napominjem da uopšte nisam prosečan korisnik, a mogu misliti kakav ovo može haos napraviti kod nekog takvog) pa odjednom dobiješ kao kontakte i mail adrese na koje si pre 3 godine jednom u životu poslao neki hebani mail.
Umesto da telefon pri prvom konfigurisanju samo povuče kontakte iz prethodno napravljenog i pedantno sređenog backupa kao što sam mu zadao (recimo *.vcf fajla koji sam baš lepo napravio) on odjednom "grune" uz njegov sadržaj i svu tu silesiju mailova, telefona, skype nickova i ko zna koječega, pa se ti hebavaj tri dana da sve pročistiš ili nađeš opcije koje to poisključuju odnosno selektivno prikažu...

stari k800 koji mi cami u ormanu je tatamata za ovaj moj sto se toga veruj mi....superboss napisao:@dunx
Ma cim ima manjka svetla, sa vecinom pristupacnih telefona ne treba ni pokusavati da se fotografise.
Sasa,jel si probao (a verovatno jesi) sa "lupa" tasterom al aj da pitam?
Kad ga pipnem aktivira pretragu kontakata a i aplikacija u isto vreme.

Ponekad mi se cini da je K750 izmislio kameru za sve ove telefone. A tek kad se setim NIGHT rezima na 6600, kao da si ukljucio NIGHT Vision

Nisam probao P1 po mraku da iznesem sud(ima stvarno dobru kameru) ali od svih popularnih ''5MP'' kamera na telefonima, nocu je apsolutno neupotrebljiva...vec kad ima manje svetla slike nisu nizasta.
Doduse, ja telefon najmanje koristim za to. I ne volim kada nema pravi taster za kameru(pa makar bio vol+-).
Ma samo kucas u pretrazi na marketu launcher, izbacice ti mali milion. A to oko povlacenja kontakata sa svih strana je nesto na sta moras da obratis paznju vec kod prve konfiguracije. Kao i implementiranje lokacije.Saša napisao:Nema
Tapatalk
E,k800 je bio za koplje ispred 750ke,sto je i logicno jer je imao xenon blic. Macro je takodje bio odlican, imam nekih fotki od oba pa cu okaciti.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk
- Saša
Pazi kad nisam to ni primetio.dunx81 napisao:Sasa,jel si probao (a verovatno jesi) sa "lupa" tasterom al aj da pitam?
Kad ga pipnem aktivira pretragu kontakata a i aplikacija u isto vreme.

Izgleda da se taj Android dosta razlikuje od klase do klase odnosno veličine telefona. U osnovi je sve isto, ali ima i dosta sitnih razlika. Treba se navići, ništa drugo.
Tapatalk
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
K750 je bio legendarno dobar telefon, a i kamera s njim. Pravio je bolje slike nego moj sadasnji Samsung.
Nisam nasao slike sa k750 al evo par sa k800 koji je zbog xenonskog blica bio jos bolji..

I danas je pojam sto se tice fotki za mnoge.
Uradicu bas sutra par uporednih s ovim mojim sadasnjim sokocalom.

I danas je pojam sto se tice fotki za mnoge.
Uradicu bas sutra par uporednih s ovim mojim sadasnjim sokocalom.
Pa da. Ma vazno da sljakaSaša napisao:Pazi kad nisam to ni primetio.dunx81 napisao:Sasa,jel si probao (a verovatno jesi) sa "lupa" tasterom al aj da pitam?
Kad ga pipnem aktivira pretragu kontakata a i aplikacija u isto vreme.A funkcioniše. Ipak.
Izgleda da se taj Android dosta razlikuje od klase do klase odnosno veličine telefona. U osnovi je sve isto, ali ima i dosta sitnih razlika. Treba se navići, ništa drugo.
Tapatalk

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kako vam deluje ovaj telefon?
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... r/Smart_HD
cackao sam ga malopre i super mi deluje, mnogo bolje izgleda uzivo nego na slikama.
Ekran mu je bas dobre velicine, a cena je 6000 za moj paket..
I onako ce mi sluziti za surfovanje po netu..
Bas me je zaintrigirao.
Samsung modeli su preskupi.. Doslovno..
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... r/Smart_HD
cackao sam ga malopre i super mi deluje, mnogo bolje izgleda uzivo nego na slikama.
Ekran mu je bas dobre velicine, a cena je 6000 za moj paket..
I onako ce mi sluziti za surfovanje po netu..
Bas me je zaintrigirao.
Samsung modeli su preskupi.. Doslovno..
Brzine idu u H-a !!!

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Aha,fino nasisan tek skinut s dzukca.
sent using Tapatalk
sent using Tapatalk