Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Corona virus

Post od Bax »

Imas u moju sliku zavoda za statistiku iz UK.
Jasno opovrgava to sto pises da je smrtnost slicna kao i bez Kovida, bar za mart.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Uporediti Bergamo 2019 uporedo sa 2020 pa doneti zakljucke? Isti broj mrtvih u jedinici vremena?

Kamioni sto nose na kremaciju u italiji hladnjace u NY i italiji tako bilo.i ranije? To predstava za nas sa jeftinim ulaznicama?

Bolnice u NY preopterecene nema mesta smene po 16h?
Tako bilo i prosle godine?

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Citao sam jutros na DW da Austrija gleda da za nekoliko meseci otvori granice sa DE za slobodno putovanje, kako bi neki vid turizma mogao da funkcionise, jer su Nemci 30% svih turista u AT.

Kazu da ce to biti moguce i sa jos nekim zemljama koje stanje drze pod kontrolom, ali da veruju da nece za par meseci biti otvorenih granica.

Ako stvarno bude ovako, verovatno ce sve zemlje u okolini imati slicnu kontrolu granica, pa i Srb, pa putovanja u GR ili izmedju Srb i EU mogu biti dosta ogranicena.

Citam u Spiglu da je procena da distanciranje moze da potraje jos vise od godinu dana, i da se moramo navici na novu realnost, tj. da povratak na staro definitivno nece biti moguc u skorije vreme.

Tako da nemam predstavu kada cu moci da vidim moje opet.

Gesendet von meinem SM-T580 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

@steva_anya koji je drugi stomatolog koji je preminuo u NS?
Moja komšinica zubarka je zaglavila koronu oko 10.marta, žena između 55-60godina. Već je dugo na KCV i baš se pitam šta je s njom. Možda znaš o kome se radi.

Edit: jeste ona. Baš mi žao. Bila je divna žena.
Poslednja izmena od member u 19 Apr 2020, 14:35, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Evo Vam studija na osnovu seroloskog testiranja (neuporedivo bitnija i pouzdanija za izvidjenje finalnih brojki), Stanford univerzitet,,prof Ioannidis

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20062463v1

Vec je obiasnjeno zasto se to desilo u Italiji a ne u drugim delovima Ita ili drugim zemljama. I brojke govore u prilog tome. Kamioni, kremiranje, tuzne slike ne menjaju cinjenicu i brojeve. Ako menja, dajte da se vidi i uporedi.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

steva_anya napisao: 19 Apr 2020, 13:30 #4 kako je kod nas Corona dosla nesto posle Ita, Nem, UK, i kako su nasi videli da se gastosi vracaju mozda su stekli utisak "kao da beze od lavine snega". Ako se na to doda SNS kampanja i Vuciceve izjave kako su gastosi jedni od krivaca i kako se kaje sto nije zatcorio granice ...
Kako se zaraza pojavila u Srbiji? Preko chemtrailsa? :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Odgovori nam ti kako se pojavila? A onda kako se rasirila?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

steva_anya napisao: 19 Apr 2020, 14:40 Evo Vam studija na osnovu seroloskog testiranja (neuporedivo bitnija i pouzdanija za izvidjenje finalnih brojki), Stanford univerzitet,,prof Ioannidis

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20062463v1

Vec je obiasnjeno zasto se to desilo u Italiji a ne u drugim delovima Ita ili drugim zemljama. I brojke govore u prilog tome. Kamioni, kremiranje, tuzne slike ne menjaju cinjenicu i brojeve. Ako menja, dajte da se vidi i uporedi.
Znam za ovu studiju, ovo nema veze sa onime o cemu mi pricamo sada, a to je da sada ne umire vise ljudi nego sto je visegodisnji prosek u datom mesecu.
Poslednja izmena od Bax u 19 Apr 2020, 15:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Ja ne vidim drugi način osim uvoza preko naših iseljenika. A kad je uvezen virus videlo se kako se zaraza širi i u kojim delovima zemlje. Za područje Vojvodine, kao mesto prvog udara, bi se moglo reći da je tu prva tačka kontakta sa razvijenim zemljama, ali je broj iseljenika povratnika manji, jer je dosta vojvođana ipak ostalo u zemljama u koje su se zaputili. Uzmi samo u obzir broj građana sa duplim pasošima. Drugi talas širenja je započeo kada su se svi bez drugog državljanstva vratili svojim kućama. A to su uglavnom naši sugrađani iz južnijih delova zemlje.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Sta vi diskutujete :) Jednostavno bas zarazan virus, zimski period i velika pokretljivost ljudi, globalna ekonomija u punom zmahu.

Inace ovih dana sam masovno poceo da dobijam sve sto sam narucivao preko Aliexpres-a. Cak zadnje sto sam narucio pre nedelju dana stiglo. Ovde (NL) kod nas prelepo vreme ljudi se voze po prirodi sa bajsevima. Juce zena cekala u mesari za jagnjetinu 30 min, strasno... Ja u nekom luksuznom restoranu kupio razlicite baklave neke srednje velicine 1eur po komadu, svi sada rade samo prodaju sa nogu, i kafe i sve sto zelis... Saobracaj na ulici minimalno smanjen, ljudi su se bas opustili, mada se drzi rastojanje...

PS: Bas slusam jednog protestanta juce kako to isto prica sta se sada diskutuje. Ljudi umiru, idemo dalje mora da se zivi i ide dalje, posebno dok ne dobijemo neku jasniju viziju sta moramo da radimo. Najvaznije je da se sacuva jedinstvo naroda i psiha...
Poslednja izmena od ljuba u 19 Apr 2020, 15:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Ljubo, ovde je bila blaga zima, bez snega sve do marta, temperature iznad proseka.
Kod nas je frka sa kurirskim službama, poručio sam patike pre 10 dana, ne verujem da će stići pre utorka, iako stoje više od nedelju dana u magacinu kurira.
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Inace danas se vozili bajsom kroz prirodu i krenemo do McDonaldsa da kupimo shake kad ono ne moze bajsom nego samo automobilom u McDrive. Koja je to diskriminacija :) Verovatno bi mogli da im kukamo, i onako su otvorili 2 trake, ali na kraju ostade cerka bez shake-a :) Kod nas zadnjih mesec dana nikada lepsih i suncanijih. Imam osecaj da ce celo leto biti jezivo :)
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Naravno da je virus dosao spolja, samo ja ne krivim kao Vucic te ljude. Ako pak postoji dokaz da je neko bio Covid pozitivan a krsio mere koje su mu recene i zarazio druge - treba da odgovara.
Kroz medije nisam cuo za tako nesto, samo optuzbe generalnog tipa. Ako pak ima: dajte link
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

U Vojvodini se generalno bolje živi nego južnije.
Oni koji su otišli preko iz Vojvodine često to nisu uradili smo trbuhom za kruhom, nego jednostavno otišli. Takvi se ne vraćaju.
Dok južnije, ljudi su otišli trbuhom za kruhom, što na crno što na određeno, i takvi su verovatno "najureni" nazad.

Eto jedna od teorija.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

U vojvodini ima mnogo duplih pasosa, hrvatskih, madjarskih, slovackih, rumunskih, a ima i dosta ljudi koji sa srpskim imaju regulisan status preko.. kao sto neko rece ti ljudi rade prijavljeni u eu, nisu imali potrebe da se vracaju.
Zaključana tema