Letnje gume
Re: Letnje gume
Naravno da je placebo.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Naravno, da li je 78 ili 83 ili 89 posto azota u gumi nije moguce objektivno osetiti culima koje imamo.
CO2 se koristi ali su posebni uslovi, gume i felne nisu one sa standardnih auta a i ne koristi se u uslovima hladnih guma tj na nacin kako mi koristio nas auto a to nije staza.
CO2 se koristi ali su posebni uslovi, gume i felne nisu one sa standardnih auta a i ne koristi se u uslovima hladnih guma tj na nacin kako mi koristio nas auto a to nije staza.
- zeljkokg76
- Pridružio se: 19 Okt 2015, 18:49
- Garaža: Honda Civic 1.5T Sport plus, Mazda 2 1.3, Renault Clio IV 1.5 dci, Renault Megane 1.5 dci
Ваљда NO2, азот-диоксид. Мада иде чист азот (N) све остало су отрови.
C, ugljenik dioksid.
Nije nikakav otrov u pitanju.
Nije nikakav otrov u pitanju.
- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Prvi put cujem da CO2 ide u gume, samo za azot sam cuo. Mislim barem bih ja izbegao duvanje jos vise kiseonika umesto standardnih 21% 

Being second is to be the first of the ones who loose...
A jesi li cuo da se CO2 koristi u klima sistemima, rashladni agent tzv freon. Pogodan za siroki temperaturni opseg.
Kiseonik O2 je nesto sasvim drugo od CO2, i ne uduvava se
Kiseonik O2 je nesto sasvim drugo od CO2, i ne uduvava se

- YUgisa
- Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
- Garaža: Yugo 1.1EFI
- Kontakt:
Zaista nemam dodirnih tacaka sa klimama
Nit je na kuci imam niti je u autima imam
Ali prvi put cujem od tebe da se koristi za pumpanje guma, do sada sam iskljucivo cuo za azot.

Being second is to be the first of the ones who loose...
Ovo može biti opipljiva kvaka, najveći molekul, neće lako da pobegne iz gume, za razliku od ostalih gasova u sastavu vazduha.Pure oxygen will leak out of a tire 3-5 times faster than pure nitrogen, because of oxygen's smaller size. But carbon dioxide will leak out much faster than that, up to 12 times faster than nitrogen.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Dok naduvas cetvrtu gumu sa co2 mozes prvu opet da dopumpas 
Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока

Послато са Mi MIX 2 помоћу Тапатока
Dal su ove goodyear eagle f1 supersport ok za normalnu upotrebu ili su samo za bas sportske automobile?
Pa ako se ne varam one su u klasi PS4S, što će reći civilna guma sa izraženim sportskim karakteristikama.
Jesu, to je guma u segmentu sa PS4S, UUHP. Još malo je, doduše, tvrđa, udaljenija od potreba za svakodnevno vozilo, ali daleko je to još od gume čisto za stazu, ako na to sugerišeš. Nije brža od Mich, ali jeste zabavnija, ali kako rekoše, nijanse su u pitanju.
Ja je ne bih uzeo ispred Mich sad kad znam sve ovo, a lomio sam se jer nije postojao nijedan jedini red teksta o njoj, kada se pojavila u cenovnicima. Verovatno ne bi bio smak sveta da je i ona uzeta, ali za svakodnevni auto rekao bih da je PS4S najdalje gde treba otići što se tvrdoće i povratnih informacija tiče.
Ja je ne bih uzeo ispred Mich sad kad znam sve ovo, a lomio sam se jer nije postojao nijedan jedini red teksta o njoj, kada se pojavila u cenovnicima. Verovatno ne bi bio smak sveta da je i ona uzeta, ali za svakodnevni auto rekao bih da je PS4S najdalje gde treba otići što se tvrdoće i povratnih informacija tiče.
- Shone STI
- Pridružio se: 07 Nov 2012, 11:59
- Garaža: Subaru Impreza WRX STI
Najdalje što bih ja išao je Michelin Pilot Sport Cup 2. Odlična guma za track day plus može da se vozi svaki dan. 
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
To je mnogo dalje od gy supersport. Ja sam mislio da je u rangu sa ps4 a u stvari je sa ps4s. Valjda ce biti ok.
Cup već, po meni, odlazi predaleko za svakodnevni auto, sa više mana nego prednosti. Kao i za svaki drugi street legal poluslik.
Edit:
Ako si već poručio bar ćeš nam dati utiske iz prve ruke. Teško da ćeš biti razočaran.
Edit:
Ako si već poručio bar ćeš nam dati utiske iz prve ruke. Teško da ćeš biti razočaran.