Corona virus

Razne teme, pitanja, iskustva
Zaključana tema
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Corona virus

Post od starac vujadin »

Manje ozbiljno gledaj Utisak, pa ćeš biti malo veći optimista ;)
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Ma ne moze to da utice na moje rasudjivanje. Pogledam pocetak kako bih video ko su gosti i bude mi zanimljivo da vidim utiske. Vec duze vreme pokusavam da izbegnem gledanje/citanje medija politickog predznaka-suvise se iznerviram i rušim svoje zdravlje. Politički sam svestan od neke ‘90. ili ‘91. i mislim da mogu kvalitetno percipirati i anticipirati dogadjaje, te odatle potice moj pesimizam. A iznad svega bih voleo da nisam u pravu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Samo treba biti realan i strpljiv. Okreni se iza sebe dve godine unazad i videćeš da su se ljudi ohrabrili, da se onaj primarni strah i šapat da se kritikuje vlast u prve 3-4 godine ove vlasti (čak i u privatnim pričama) potpuno izgubio, da se solidan broj potpuno neutralnih i apolitičnih ljudi okrenuli protiv, da su splasli sa agresijom i arogancijom, da su sebi zabili gomilu autogolova u poslednje dve tri godine. Da li je to dovoljno? Nije. Ima još mnogo da radimo i da savladavamo mnoge opstrukcije. Jedna od glavnih je da se non stop sipa pesimizam, atmosfera beznađa i često isprazno kritizerstvo čak i iz "naših redova" koje zasipa svaku ideju i odmah je devalvira i uništava i često daje materijal Vučiću da poentira (recimo npr. na temu 100 evra - kada svi dobiju 100 evra (a dobiće) Vućić se da se trijumfalno iskezi i da kaže - "pa gde su oni koji su rekli da će telefon kaže "tu-tu", itd...često se pada na iste fore vlasti). Neki to rade prikriveno namerno, neko iz iskrenih i dobrih namera. Ljudi su dosta sluđeni i to je teško izbeći pored društvenih mreža i gomile lažnih vesti.
Opozicija je takva kakva je, manje je loša nego pre dve, tri godine, a nije dovoljno jaka da pobedi. Neka druga, nova, apsolutno čista i čedna opozicija, stvorena bezgrešnim začećem se neće pojaviti jer je to nemoguće. I to je jedna od iluzija koju namerno podgreva vlast, a prima se i kod opoziciono nastrojenog sveta.
Konkretno, Utisak je emisija koja realno nije toliko jaka i bitna kao pre. Vlast neće da dođe, jedan deo opozicione javnosti nije podoban za uređivačku politiku kuće, pa ostaje treći deo javnosti koji se skupe kao prijatelji na sedeljci i to je onda priča istomišljenika. Prija nečijim ušima, ali posle toga tim istim ljudima nije ništa bolje. Samim tim se gubi težina i realna slika u komentarima. No, treba je gledati i dobro je da postoji....a do skora nije postojala i to je takođe napredak.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Tadic nas poziva da lupamo u serpe u 20:05.
Tadic je da bi sebi i zutima produzio vreme u fotelji potpisao istorijski sporazum sa SPS, nakon cega je Dacic vodio Slobinu partiju do mesta premijera, potpredsednika Vlade RS, sefa policije, zajedno sa ljudima kao sto su Bajatovic, Antic ...
Posle toga je SPS napravio dil sa SNS, i tu je pocela nova era zla ...
Tadicu, ZAKOPAO si nas da bi sebi i svojima omogucio fotelje!
I sad hoces da teramo one kojima si ti omogucio da budu tu!

U serpe ne lupam, samo glasam na izborima protiv bagre.

Evo sta sam na Tviteru pisao: kad se preklope mape Ita, Spa i USA, sa mapom starackih domova i umrlih vidi se da je vise stete panika napravila sa neopravdanim merama nego sam virus.

stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da Tadić tada nije napravio dil sa sps, vrlo moguće da bi Nikolić došao po vlast ranije, nego što jeste. Ovako su malo prolongirali.

A za koga glasaš na izborima, kada tamo na listiću se mogu videti samo ta bagra protiv koje glasaš i njihovi poltroni?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

starac vujadin napisao: 28 Apr 2020, 01:30 Konkretno, Utisak je emisija koja realno nije toliko jaka i bitna kao pre. Vlast neće da dođe, jedan deo opozicione javnosti nije podoban za uređivačku politiku kuće, pa ostaje treći deo javnosti koji se skupe kao prijatelji na sedeljci i to je onda priča istomišljenika. Prija nečijim ušima, ali posle toga tim istim ljudima nije ništa bolje. Samim tim se gubi težina i realna slika u komentarima. No, treba je gledati i dobro je da postoji....a do skora nije postojala i to je takođe napredak.

Dobra analiza Utiska! Dodao bih da se voditeljka prilicno pogubila i previse ostrasceno vodi svaku emisiju, sto je u suprotnosti sa opstim nacelima novinarstva (onakvog kakvo bi trebalo da bude). Postaje polako antipod voditeljima sa rezimskih televizija...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

@nikaragva na poslednjim parlamentarnim izborima sam glasao za DJB. Ti?
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Nažalost emisije su nam circle jerking, na ovim režimskim televizijama je to standardno, ali i Utisak je takav. Bio je i pre sedeljka istomišljenika, ali mnogo manje, stvarno su razni dolazili pa i ovi današnji vladari.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Odoste u politiku.
Ukratko moje vidjenje: Vučića će s vlasti skinuti oni koji su ga i doveli =stranci tj. Ameri. On ga doveli, oni ga i drže. Kad im dopizdi, obrisaće ga gumicom. Brisali su i mnogo jače likove od njega, njega mogu za doručak.
Kad će to biti, možemo samo da nagadjamo.
Dalje,moje mišljenje, Vučić nema konkurenciju. Ovde opozicija ne postoji. Djilas, Tadić, Boško itd.nisu opozicija nego ispušena cigara. Njih neće niko, zgadili su se svima.
Neke naznake opozicije su postojale u vidu PSG, ali je to Vučić lako eliminisao, sklonio Jankovića a instalirao Sergeja. DJB je raskomadao. I to je to.

Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Djb se sam raskomadao, pohlepa i novac.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

steva_anya napisao: 28 Apr 2020, 08:18
Evo sta sam na Tviteru pisao: kad se preklope mape Ita, Spa i USA, sa mapom starackih domova i umrlih vidi se da je vise stete panika napravila sa neopravdanim merama nego sam virus.
Pa zar ti ovo sve nije logično da bude obzirom da na stare najviše i deluje i da je oko 80% populacije asimptomatsko?
A od ostalih 20%, polovina ima ozbiljne komplikacije, tako kažu i ukupne cifre...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Da li znas kako su i zasto umrli stari u Italiji, tj od cega /zbog cega?!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

od komplikacija povezanih sa SARS-Covid19 bolešću?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:

Post od steva_anya »

Ne. Oko polovine je umrlo u starackim domovima koje su med radnici, negovatelji i lekari napustili usled panike i histerije nastale na osnovu pogresno interpretiranih podataka i pogresno napravljenih projekcija oko bolesti. (izmedju ostalog ono o cemu sam davno pisao ovde)
Zaključana tema