Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Registracija vozila

Post od ljubitelj »

Heinz napisao: 30 Apr 2020, 12:03
ljubitelj napisao: 30 Apr 2020, 09:12 Kao što sam napisao kod nas istekle isprave nastavljaju da važe prema Uredbi...
Ne važi za vozila, moraju se registrovati.
Samo za ona vozila koje se mogu registrovati, za ona koja nije moguče sada može se voziti dok se ne steknu uslovi tj MUP ne proradi. Tako mi je preneto, nema kontrole registracionih nalepnica dok ovo traje-neko interno uputstvo ministra. Ukinute su one tzv. rutinske kontrole.
Zbog toga što nije moguće sva vozila registrovati, sada se rade samo procedure produženja i prve registracije vozila.
Sve ostale procedure, obnavljanje ranije već registrovanog vozila kome su istekle tablice, promena podataka vozila, atesti, promena reg. područja, promena vlasnika u saobraćajnoj i slično sada nije moguće obaviti.

Info je od poznanika koji je upućen, tj dobijeno je od nekog šefa lokalne saobraćajne policije.

I zaista za ovih mesec i malo jače nisam video ni jedno zaustavljanje, prošao sam barem pored 20tak patrola, prevezao blizu 2,000km, a i radio još nešto što nije za forum.
Nikakav problem niti sam ja imao niti sam čuo da je neko imao usled istekle nalepnice.

ps. odmah da napišem, ne znam koji je delovodni broj ili nazive te uredbe/ depeše/ zaključka/ naredbe šta već, tako mi je rečeno i ono što sam video u praksi se poklapa sa time da se ne vrši zaustavljanje radi provere. Osim naravno ako se načini saobraćajni prekršaj pa zaustavljanje radi kažnjavanja.
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

OMP napisao:ne zanosite se kombinacijama, neko je napisao da ti neko dobaci šlepkom do srbije i u prvom gradu registrujes auto, to je naravno nemoguce, mozes da uradis samo tehnicki u tom prvom mestu ali auto se ne moze registrovati nigde druge sem u mestu prebivalista vlasnika iz LK.
Mislim da su tu nešto menjali i da može nalepnica i ako si drugo registraciono područje. Drugar iz VP pre 10-tak dana registrovao auto u KG.

Sent from my S10e using Tapatalk Pro

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

znam da nije moglo, mozda nesto u skorije vreme ako je promenjeno mada nisam cuo, drugar je pre par meseci morao da dodje u KŠ da registruje auto koji vozi u BG-u

evo i pravilnik o reg. vozila sta kaze... clan 3 stav 3
Na osnovu upisanih podataka organ nadležan za registraciju vozila vlasniku vozila izdaje saobraćajnu dozvolu, registarske tablice i registracionu nalepnicu, odnosno potvrdu o privremenoj registraciji vozila koji važe za propisani period i čijim izdavanjem se obezbeđuje pravo učešća registrovanog vozila u saobraćaju.

Po isteku godinu dana od dana izvršenog upisa u registar, pravo učešća vozila u saobraćaju za svaku narednu godinu obezbeđuje se izdavanjem registracione nalepnice.

Podatke u registar upisuje organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, teritorijalno nadležna prema prebivalištu vlasnika vozila, odnosno sedištu ako je vlasnik vozila pravno lice (u daljem tekstu: organ nadležan za registraciju vozila).
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Valjda neka odluka sa početka vanrednog stanja. Velika Plana nema nijedan TP koji izdaje nalepnice i drugar završio sve u KG.

Sent from my S10e using Tapatalk Pro

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

e pa to je druga stvar ako je zbog vanrednog stanja i sto odredjeni grad nema teh. pregled koji izdaje nalepnice a MUP ne radi.
moja firma recimo se vodi na jedno manje mesto ali istog registarskog podrucja medjutim tamo nema teh pregled koji izdaje nalepnice pa sad kad MUP ne radi resavamo sve u Krusevcu a kad radi MUP onda u tom mestu uzimamo nalepnice
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

1 -
ljubitelj napisao: 30 Apr 2020, 19:03 Svi komentari se odnose na putnika i njegov auto koji se prevoze, tako da si sa teretnim vozom promašio temu na postavljeno pitanje. Dalje ne bih komentarisao, već sam objasnio, deo posta koji nisi citirao.
Lepo sam napisao da nismo dovodili u pitanje kojim vozom se može obaviti predmetni transport. Slobodno pročitaj ponovo prvu rečenicu mog posta koji si citirao "1-...".
Teretni voz sam pomenuo i postavio fotografiju zbog onog što sam naveo u drugom delu mog posta gde sam te citirao "2-...."

2 -
ljubitelj napisao: 30 Apr 2020, 19:03 Ili je tebi posebno potrebno naglasiti da se putnici prevoze putničkim vozom da bi odmah shvatio suštinu posta da sada voz te namene ne radi.
Ne, meni to nije potrebno naglasiti. Ali tebi jeste potrebno naglasiti kako smo i zašto došli do pominjanja teretnog voza.

3-
ljubitelj napisao: 30 Apr 2020, 19:03 Konkretno pitanje je jasno- ne treba danas ili sutra već do 20,tog maja, taj datum je postavljen u pitanju.
Stevanovo pitanje je jasno, ali se ne radi o transportu vozila 20og maja. Ako se pročitaju njegovi postovi ponovo/pažljivo, videće se da tog datuma ističe registracija. Dakle do tog i tog dana auto nije problem dovesti kada bi funkcionisale granice.
Dakle on po auto može otići tek kada se otvore granice za putnički saobraćaj.

4-
ljubitelj napisao: 30 Apr 2020, 19:03 Ako i dalje ne kapiraš o čemu se radi u temi prevoza ili ne vozom zaista ne znam u čemu može biti problem.
Kapiraš li ti sad iz svega ovog napisanog šta sam zapravo predložio i pod kojim je to uslovima moguće izvesti?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Radili su ljudi prenos vlasništva, tako da ovo što ljubitelj piše zanemarite.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Stjepa napisao: 30 Apr 2020, 23:06 Ili je tebi posebno potrebno naglasiti da se putnici prevoze putničkim vozom da bi odmah shvatio suštinu posta da sada voz te namene ne radi.
Ne, meni to nije potrebno naglasiti. Ali tebi jeste potrebno naglasiti kako smo i zašto došli do pominjanja teretnog voza.
[/quote]
Kako- Ti ubacio teretni voz u temi prevoza putanika i njegovog auta.
AKo ti nije bilo potrebno naglasiti čime se prevoze putnici otkuda onda potreba da reaguješ na konstataciju da ti vozovi ne funkcionišu u ovo vreme..

Zašto- to samo ti znaš imajuću u vidu izjavu da ti nije poterbno naglasiti da se radilo o putničkom vozu.
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Heinz napisao: 01 Maj 2020, 11:01 Radili su ljudi prenos vlasništva, tako da ovo što ljubitelj piše zanemarite.
Ja baš pitao na tehničkom i rekli da važi stara dok traje vanredno stanje a da novu saobraćajnu /čime se postaje vlasnik/ dobija po okončanju vanrednog stanja.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nalepnica?
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Saobraćajna. Nalepnica nema uticaja na vlasništvo, i sam prenos istog.
Zokili
Reactions:
Pridružio se: 31 Dec 2018, 22:51

Post od Zokili »

Te priče rekla kazala interno uputstvo ministra koje nigde ne postoji okačite mačku o rep. Pričam za produženje registracije.
Zašto onda nema nikakvog zvaničnog obaveštenja na sajtu Mup-a. A i ja svašta pitam. Kad tamo radi gomila idiota pa im je misaona imenica da istaknu javno jedno obaveštenje - uredbu - naredbu kako god.
Ako policajcu dune da vas kazni dunulo mu je. A to da nema zaustavljanja apsolutno nije tačno. Pre neki dan pri povratku sa posla (Beogead je u pitanju) vidim dva cajkana uredno zaustavili automobil.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

ljubitelj napisao: 30 Apr 2020, 19:21 Samo za ona vozila koje se mogu registrovati, za ona koja nije moguče sada može se voziti dok se ne steknu uslovi tj MUP ne proradi. Tako mi je preneto, nema kontrole registracionih nalepnica dok ovo traje-neko interno uputstvo ministra. Ukinute su one tzv. rutinske kontrole.
Da se vratimo na početak: vozilo se mora registrovati, mora imati važeću nalepnicu.
Na TP ne izdaju za sva vozila nalepnice (ima spisak: taxi, vozila preduzetnika, hitna pomoć itd), i ona se upućuju na MUP.
Korisnikov avatar
djole155
Reactions:
Pridružio se: 19 Avg 2012, 10:54
Garaža: Alfa Romeo 167

Post od djole155 »

Ima li negde zvanicna informacija kad pocinju salteri mup-a da rade? Bio sam u cetvrtak u ljermontovoj, rekose mi da nezvanicno pocinju u ponedeljak sa radom svi, bice informacija preko medija prosledjena. Da li je neko mozda ulovio vest o tome?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pa ukinute su te uredbe o neradu.
Odgovori