Tizen je niti laksi, niti brzi.
A sa mnom se slaze i 90% ljudi koji profesionalno kalibriraju i testiraju televizore, pored vecine ljudi koji imaju malo vise iskustva sa televizorima.
Licno sam proveo oko 50ak sati podesavajuci drugarima i drugaricama WebOS, Tizen i Android(Sony) televizore, a moj tv znam napamet svaku opciju tacno gde se nalazi, mogu napamet u svaku da udjem po broju klikova na daljinskom, koliko sam ga puta namestao

I danas, posle 2 godine, i dalje ga nekada namestam, kako mi se cefne, a OLED su medju bolje fabricki setovanim televizorima.
Prvo sto je Samsung izbacio njihov "magic remote", drugo sto za sve treba vise vremena da se uradi.
Lg ima vise quick menija i skracenica(jedan od primera je da svaki broj moze da bude skracenica za aplikaciju ili opciju po zelji-meni je na 7 Youtube, 8 usb input i 9 PC input), vise moze da se upravlja glasom i search je mnogo bolji, a pored svega toga, ima magic remote kojim je sve neuporedivo lakse i brze upravljati.
Sve je intuitivnije na WebOSu nego na Samsungovom Tizenu.
A sada, obavezno se raspitajte koje aplikacije si na kom OSu podrzane u kojoj regiji, pa na osnovu toga mozda i da setujete TV.
Odabir aplikacija moze dosta zavisiti od zemlje u kojoj se tv koristi.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk