Grčka
Re: Grčka
O tome sam i ja razmišljao. Neka ekonomska logika kaže da kada je velika ponuda, a mala tražnja, cene padaju. To naravno važi na slobodnom tržištu. Možda će Grci da se dogovore da podignu cene i naprave kao neki kartel, ali iskreno teško mi je u to da poverujem, zato što ima mnogo pojedinaca i praktično je nemoguće da se dogovore tj. da svi pristanu na to. Dovoljno je jedan da neće i sve pada u vodu.
Inače, primetio sam da sa jedne strane tur. agencije malo dižu hajp, kao velika potražnja, požurite i sl., a sa druge strane, kada pogledam ljude iz svoje okoline, rekao bih da bar 80% ne planira odlazak. Pričam o ljudima koji svake godine letuju u Grčkoj.
Inače, primetio sam da sa jedne strane tur. agencije malo dižu hajp, kao velika potražnja, požurite i sl., a sa druge strane, kada pogledam ljude iz svoje okoline, rekao bih da bar 80% ne planira odlazak. Pričam o ljudima koji svake godine letuju u Grčkoj.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Verujem da će u apsolutnom broju manje ljudi otići u Grčku nego inače. Ali može lako da se desi da jun i jul budu prazni zbog neizvesnosti, a da se do avgusta smiri sitacija i da tad svi nagrnu i da bude i veća gužva nego inače. Nagađam samo, ali da se kladim kad će biti i jeftinije i bolje stavio bi pare na narednih mesec dana.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Juče sam svratio u Cosmos tržni centar i cene nekih stvari koje sam i ranije gledao su značajno otišle gore.
Vidi se i da je bilo zastoja u nabavci robe.
Retko koja radnja uopšte i ističe na izlogu, "akcije", "popusti".
Ovo iznad i može, ali i ne mora da se oslika na tržište turističkih aranžmana.
Ja lično mislim da neće biti neke velike razlike u ceni u odnosu na prethodne godine, samo možda bude većeg izbora.
Juče je bilo baš malo naših ljudi, na granici SRB/BGR je bilo samo par auta, od toga nisam primetio više od dva auta sa našim tablicama.
Kroz Bugarsku sam video dva auta sa BG tablicama, jedan sa Niškim i jedan Svilajnac.
Na granici sa Grčkom jeste bilo gužve, ali je u trenutku kada sam ja stigao bilo ne više od 10 auta sa našim tablicama koji su predali pasoše pa čekaju u redu, koji jako sporo ide. (Uglavnom porodice, tako da iz jednog auta bude i 4 njih koji čekaju u redu)
Bugara i Rumuna je bilo mnogo.
Na autoputu kroz Grčku nije bilo gužve i naišao sam možda na samo jedan auto sa našim tablicama.
Oseti se olakšanje, "nema" gužvi, obilaznica oko Soluna je kao u Novembru...do Mudanje iz Soluna sam stigao nikad brže.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Vidi se i da je bilo zastoja u nabavci robe.
Retko koja radnja uopšte i ističe na izlogu, "akcije", "popusti".
Ovo iznad i može, ali i ne mora da se oslika na tržište turističkih aranžmana.
Ja lično mislim da neće biti neke velike razlike u ceni u odnosu na prethodne godine, samo možda bude većeg izbora.
Juče je bilo baš malo naših ljudi, na granici SRB/BGR je bilo samo par auta, od toga nisam primetio više od dva auta sa našim tablicama.
Kroz Bugarsku sam video dva auta sa BG tablicama, jedan sa Niškim i jedan Svilajnac.
Na granici sa Grčkom jeste bilo gužve, ali je u trenutku kada sam ja stigao bilo ne više od 10 auta sa našim tablicama koji su predali pasoše pa čekaju u redu, koji jako sporo ide. (Uglavnom porodice, tako da iz jednog auta bude i 4 njih koji čekaju u redu)
Bugara i Rumuna je bilo mnogo.
Na autoputu kroz Grčku nije bilo gužve i naišao sam možda na samo jedan auto sa našim tablicama.
Oseti se olakšanje, "nema" gužvi, obilaznica oko Soluna je kao u Novembru...do Mudanje iz Soluna sam stigao nikad brže.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Drugar stigao jutros na Halkidiki, imaju kucu tamo.
Kaze 16 sati je putovao i generalno je drkanje na granici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kaze 16 sati je putovao i generalno je drkanje na granici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Sta konkretno?carov2 napisao: 17 Jun 2020, 08:56 Juče sam svratio u Cosmos tržni centar i cene nekih stvari koje sam i ranije gledao su značajno otišle gore.
Ja sam pazario plocice kod Siarampisa u Atini, nasao online. 27 EUR pre korone, 17 EUR za vreme korone, kupio sam ih sada za 8.50 EUR. Italijanske, granitne, 9mm debljine, 30x60cm. Bez cenjkanja, oni su sami spustili cene jer moraju da prazne stockove da bi imali gde da stave novu robu.
Ovo je bas masivno sranje na granici, ne znam da li ce ista biti bolje na Evzoniju od jula ako je problem rucno unosenje podataka.
-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
Evo i zvanično
LAND
The land border with Turkey, Albania and North Macedonia is open only for goods transportation services.
The land border with Bulgaria is open, also for Serbian citizens, and visitors are subject to sample testing.
https://www.mfa.gr/en/current-affairs/s ... -2020.html
LAND
The land border with Turkey, Albania and North Macedonia is open only for goods transportation services.
The land border with Bulgaria is open, also for Serbian citizens, and visitors are subject to sample testing.
https://www.mfa.gr/en/current-affairs/s ... -2020.html
https://insajder.net/sr/sajt/vazno/1897 ... garske.htm
Srpski državljani mogu u Grčku preko tri prelaza iz Bugarske
Srpski državljani mogu u Grčku preko tri prelaza iz Bugarske