Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Grčka

Post od carov2 »

Tašta i svastika su danas stigle u Grčku, davale su adresu i broj telefona, ali nisu nikoga testirali.
Bilo je dosta auta, ali ide relativno brzo. (Uglavnom su EU tablice bile)

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šta će oni sad s tim podacima?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Baš ništa. Uživajte ko se dokopao Grčke, pošto je u houmlend raspad sistema. Na trenutak zaboravite cirkus.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Dakle, 7-10 dana pre polaska otići u samoizolaciju pa ondak fruštuk i na put?
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Na koji način vrše selekciju?Izdvajaju automobile sa srpskim tablicama a strance propuštaju?

Gesendet von meinem SM-A750FN mit Tapatalk

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Iznad i Gazza piše, a ja znam za danas, nisu testirali nikog u tom periodu kada je prošla moja tašta, a to je bilo oko 10h.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Kao testiraju
https://www.keeptalkinggreece.com/2020/ ... s-june-25/
...
Among the 5 “imported” cases, 2 have been detected in arrivals through the Promachonas border crossing with Bulgaria, and 3 on flight passengers.
...
gazza
Banned
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano

Post od gazza »

meidling napisao: 25 Jun 2020, 20:41 Na koji način vrše selekciju?Izdvajaju automobile sa srpskim tablicama a strance propuštaju?
Na tom granicnom prelazu su uvek izdvajali srpske tablice, parkiras se sa strane i cekas da bratko nesto tamo uradi u kucici. Ono sto ranije nisam primecivao je integrisani granicni prelaz kao na srpsko makedonskoj granici. EU tablice prolaze bez duzeg zadrzavanja, niti je bilo testova. Moja zena i ja smo isli u paketu srpski i nemacki pasos, ona ih nije zanimala, samo je mene Grk pozvao da mu dam adresu boravka i broj telefona. E da pitao me je i koliko ostajem. I to je sve upisivao u neku podebelu knjigu koja je vec imala istampana polja za odgovore, malo nalik na ono gde se unose podaci kada se radi npr overa ugovora samo manje.

Veca je pisijada formular koji dobijes pre ukrcavanja na brod. Ima jedno 10 glupih pitanja na koje niko normalan nece odgovoriti sa "da", tipa da li ste prelezali kovid, da li ste bili u kontaktu sa zarazenim, da li ste bili u kontaktu sa medicinskim kovid osobljem i slicno. Znaci kao formular za americku vizu kada te pitaju da li si se druzio sa Osamom Bin Ladenom, sta mislis o Al Kaidi i slicno. Ortak koji ti cekira kartu na ukrcavanju je kupio te formulare i nabijao ih sebi u dzep od pantalona, prilicno zguzvano. Cemu tek to sluzi ne znam.

Ali je kad je brod stigao na Limnos, rutinski usao medicinski tim sa ostrva da meri temperaturu svim zaposlenim sa broda....
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

https://www.rts.rs/page/stories/sr/%D0% ... 6-jun.html
...
08:18
Severna Makedonija otvorila granice, nekoliko vozila na Preševu

Severna Makedonija otvorila je granične prelaze za sve građane, bez obaveznog pi-si-ar testa i izolacije od 14 dana.

Kako javlja reporter RTS-a, na Prelazu Preševo trenutno se nalazi samo nekoliko automobila.

Frekvencija saobraćaja je mnogo manja nego što je uobičajeno.

Od 1. jula biće moguć i avio-saobraćaj sa Severnom Makedonijom i pored nepovoljne epidemiološke situacije u toj zemlji.
...
gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Za one koji su u frci šta ako ih testiraju pozitivno, ako nemate ozbiljnije simptome, bicete zamoljeni da napustite Grčku. Čuo sam da je za par Bugara u obližnjem surf kampu stigao pozitivan test, odmah su se vratili za Bugarsku. Pretpostavljam isto i za Srbe.
BRABUS
Reactions:
Pridružio se: 14 Dec 2016, 08:51

Post od BRABUS »

carov2 napisao: 25 Jun 2020, 20:49 Iznad i Gazza piše, a ja znam za danas, nisu testirali nikog u tom periodu kada je prošla moja tašta, a to je bilo oko 10h.

10 uvece ili ujutro?
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Ujutru...

gazza
Banned
Reactions:

Post od gazza »

Ko ima nameru da ide za Grčku savetujem da požuri. Juče smo bili u udarnom delu vesti o koroni odmah iza priloga o kojim sve zemljama nije dozvoljen ulaz. Srbija u sledećoj vesti, sa pričom o zaraženoj vladi i generalnom raspadu sistema, koliko sam uspeo da pohvatam.

To sto nas još uopšte puštaju za mene je misterija i više ima veze sa pritiskom iz turističkih krugova nego sa realnošću.

Svakim danom se sve više uveravam koliko su Grci ozbiljno shvatili koronu, moje selo je u teškoj zabiti na ostrvu koje je samo u nedođiji i ljudi i dalje ne prilaze blizu, uglavnom se ne pozdravljaju rukovanjem i drže distancu. Komšija nas je pozvao juče na ručak, sedeli napolju na po najmanje metar i po razdaljine.

Za razliku od Srbije ovde je 2 meseca sve stajalo, nije bilo radova, poljoprivrede, građevina i slično - niko ne želi da se vrati na to stanje. Udarni kapaciteti na ostrvu će ostati zamandaljeni ovo leto. Puno ljudi je ostalo bez posla, aktivirane su baštice oko kuće, gaji se povrće da se smanje troškovi. Cenim da Srbija još nije ovako osetila razmere korone ili bar da su ljudi toga svesni. Ovde su masovni otkazi vec stigli. Moj vodoinstalater je ostao bez posla u velikom turistickom kompleksu koji se nece otvarati i otisao je trbuhom za kruhom.

Mislim da za turiste neće biti bolje sezone od ove, kome je starinski odmor na pameti. Ko traži ludovanje možda bolje da ostane kod kuće, ovde žurki neće biti.
zex24
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2018, 21:39

Post od zex24 »

Novi protokol za ulazak u grcku od 01-07-2020

http://utas.co.rs/vazno-obavestenje-nov ... 1-07-2020/
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ma nema vajde od letovanja ove godine ja sam kao i gajio neke nade u septembru da odem ali nema nista od toga a jos i da popunjavama neke formulare i da se jebavam nemam nameru nece svet propasti za jedno letovanje ma koliko mi se ide
Odgovori