Tuzno i zalosno sta se je desavalo, prebacivanje loptice sa jednih na druge a na kraju zna se krivi su oni koji vise nisu zivi. A na kraju da se i fizicki dokazi uniste i udari zavrsni ekser u sanduku slucaja helikopter. Pretopiti ga i fizicki dezintegrisati, tuzno i jadno.
PIA A320 crew lowered, then raised, undercarriage before gear-up touchdown
Neverovatno!
Na 10-oj milji je imao duplo vecu visinu od one na kojoj je trebao da bude, a sleteo je sa 220kts sto je brzina u clean konfiguraciji, bez flapsa. Sve sa infikacijama da su tockovi uvuceni!
Ja ne razumem ove siledzije...
Lazne dozvole nisu tajna ni u najblizem komsiluku (o tome sam odavno pisao), npr. u Bugarskoj i Rumuniji, da ne idem dalje po zemljama bivseg Istocnog Bloka.
Kada kazu "fake license", to se odnosi na letaca koji je vec leteo neki drugi avion, a sebi napravio dozvolu za konkretan tip (recimo u ovom slucaju A319/320/321).
Ne odnosi se na kompletnog neznalicu koji je, eto, zaseo na levo ili desno sediste bez prethodnog iskustva.
A neka pravila vaze za sve saobracajne avione bez obzira da li su u pitanju turbo prop ATR, medium range (srednje teski avioni) ili long range (teski avioni).
Znaci na odredjenoj daljini od aerodroma mora da ima odredjenu visinu i odredjenu brzinu, i postoji vise cross checkova na razlicitim udaljenostima. Ako se brojevi ne poklope - znaci da nesto ne valja.
Ni jedan avion se ne slece sa brzinom od 220 KTS.
Imao pravu ili laznu dozvolu, taj ko ga leti, zna da u tom momentu siluje sletanje....
zuzazu napisao: 27 Jun 2020, 12:20
Lazne dozvole nisu tajna ni u najblizem komsiluku (o tome sam odavno pisao), npr. u Bugarskoj i Rumuniji, da ne idem dalje po zemljama bivseg Istocnog Bloka.
Kada kazu "fake license", to se odnosi na letaca koji je vec leteo neki drugi avion, a sebi napravio dozvolu za konkretan tip (recimo u ovom slucaju A319/320/321).
Ne odnosi se na kompletnog neznalicu koji je, eto, zaseo na levo ili desno sediste bez prethodnog iskustva.
A neka pravila vaze za sve saobracajne avione bez obzira da li su u pitanju turbo prop ATR, medium range (srednje teski avioni) ili long range (teski avioni).
Znaci na odredjenoj daljini od aerodroma mora da ima odredjenu visinu i odredjenu brzinu, i postoji vise cross checkova na razlicitim udaljenostima. Ako se brojevi ne poklope - znaci da nesto ne valja.
Ni jedan avion se ne slece sa brzinom od 220 KTS.
Imao pravu ili laznu dozvolu, taj ko ga leti, zna da u tom momentu siluje sletanje....
Ja nisam pilot pa znam da u ovom slucaju nista nije bilo kako treba. Apsolutno mi nije jasno kako je uspeo sve ovo da izvede. Pogotovu sletanje sa uvucenim stajnim trapom, a Bus pisti na sve strane u toj situaciji, plus vizuelno te upozorava, plus sobizrom da mu je stajni trap bio uvucen bilo je i too low terrain upozorenje sigurno. Ti sve to ignorises i dalje nastavis da sleces, tek kad ti motori krenu da grebu po pisti skontas i odes u go around???
Upoznao sam Bugarina koji je leteo AN-2 i na neku foru lazirao B738. Provalili su ga na simulatoru. Otisao je u Indiju, “oprao” nalet i posle godinu dana se nasao u Turkisu, i zatim u Kataru na b787. Mislim da su ga i tamo provalili. Za ovo treba biti beskrajno bezobrazan ili imati velika 00.
Na simulatoru sam radio sa mladim, nadrkanim Poljakom. Navodno kapetan. U trenutku se vidi koliko je tanak. Njega je u$r@lo, presao je isti put - Turkis, pa Katar. Sad je veliki baja na 787.
Neko prodje kroz reseto, neko ne...
Slovenačka vazduhoplovna kompanija proizvela je prvi električni avion na svetu koji je sertifikovan od strane Agencije za vazduhoplovnu sigurnost Evropske unije (EASA), što znači da ispunjava sigurnosne standarde i može se komercijalno koristiti.