O kamerama za snimanje saobraćaja

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od Ogi »

Sa 65 ??? Daj bre ne zajebavaj nas... :rofl:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Jel ti nije niko svirao zato sto usporavas saobracaj? Neki autobus? :kezo:

Salim se. Ne, ne radi, koliko je za sad poznato...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Srecni dobitnik kazne za brzinu se i dalje ceka :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja se oslanjam na Nextove dojave. Kad Next bude rekao da su poceli da kaznjavaju, tada pocinjem da pazim na kamere. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Kad ti on dojavi plava koverta ce vec mozda biti na putu :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ako tako bude, prosledicu mu broj ziro racuna na koji ce da uplati kaznu, a za vreme zabrane ce da mi obezbedi neku E klasu sa vozacem. A bodove cu da mu oprostim. :rofl:
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Ogi napisao:Sa 65 ??? Daj bre ne zajebavaj nas... :rofl:
Ranije sam prolazio sa 80 ali u zadnje vreme primetim 10-tak automobila koji idu 50 dok ostali pice pa nisam siguran.

Zar nije na takvim mestima ogranicenje 50km/h ?

Nisam se cimao ali reko da pitam vas :)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Pa ovde i ne moze brze od 50 da se vozi, osim nocu ili mozda izmedju 10 i 12h kad je zatisje posto je tek pocelo radno vreme po NBGD-u.

Inace, ja postujem propise, retko se desi da vozim brze od 60 bilo gde po gradu, a tu gde su kamere vozim 50 i zaustavljam se na trepcuce zeleno. Zahebi da me uslika, posto sad kaznjavaju i za prolazak na zuto.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ovi novi propisi i ZOBS ce napraviti vise stete no koristi, u nekim situacijama.

Sada ljudi strahuju od zutog i pesaka "kao djavo od krsta". To je dobro, ali nije prijatno kada zabadaju kocnice iznenada, cim vide pesaka ili zeleno zatrepce. Ne krivim vozace, ali samo cekam kada ce neko da me prikuca kada stanem na trepcuce zeleno, ili na pesacki. Jednom prilikom sam poceo da kocim na zuto, a sleper je presao u levu traku i proleteo pored mene, kao da nema semafora. Da druga traka nije bila prazna, ko zna sta bi bilo... Na Pancevackom putu, ukoliko je iza mene kamion (ili ako sam izmedju kamiona), ni pod razno ne konstatujem semafore - drazi mi je zivot i auto, nego crveno.

Na Zrenjaninskom putu ima par semafora gde je iskljuceno trepcuce zeleno. Ej bre, magistralni put na kojem ti se na par metara od semafora pali zuto...I ako vozis 60, po ogranicenju, nema sanse da stanes. Iza jednog od tih semafora je redovna ceka (bila neko vreme) radara. Prijatelja su dva puta zaustavljali za zuto, a ako je on kao vozac zasluzio da mu pisu nesto, onda bi svi ostali trebali da robijamo.

Kamere jesu druga stvar i one bi trebale biti preventiva pre svega. To sto su ogranicenja takva kakva su...
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja sam se jednom kao najtezi debil vracao u rikverc na raskrsnici kod studanjeka i 11. Aprila. Usao u raskrsnicu da skrenem levo ka Zemunu, i krajickom oka vidim trepce zeleno. Sva sreca nikog iza mene blizu, po gasu u rikverc i vratih se na semafor u trenutku paljenja zutog. Da sam nastavio da skrenem kad propustim vozila iz suprotnog smera, garant bi mi stigla cestitka jer osecam da se onom baji tamo je*e sto sam ja stajao propisno u raksrsnici pustajuci prvenstvo prolaza onima iz suprotgnog smera kad cu biti zabelezen na kameri kako sam krenuo a bilo upaljeno crveno ili zuto a to sto sam uredno prosao na zeleno i stao u raskrsnici da propustim vozila po propisu nikog ne bi bilo briga.

Uostalom, kako je to regulisano - nigde ne pise u zakonu!

(Slucaj gde je kamera koja belezi prolazak na crveno a imas obavezu da propustis vozila iz suprotnog smera jer skreces levo - pravilo desne strane - a usao si u raskrsnicu kad je bilo zeleno. Jer kamera salje i slika te samo kad se upali crveno - tj belezi prekrsaj. Cisto sumnjam da ce baja da mota snimak unazad da vidi da si ti prosao na zeleno, stao u raksrsnici da propustis druga vozila po zakonu).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od Sloba »

Nisam čuo da neko može imati problem ako je prošao kroz zeleno i ostao u raskrsnici nakon paljenja žutog i crvenog.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Moze, al to nema veze sa prolaskom na crveno.
A kamera mora da te snimi i pre semafora, vidjali smo takve probne slike po netu.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Uvek prolazim na trepćuće zeleno, a neretko i na žuto, ako je pregledna raskrsnica, i ako bih morao jako da kočim da bih se zaustavio.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od Sloba »

Upravo to. Oni koji voze svakodnevno i ne broje takve situacije.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nešto mi se čini da je ovih dana grad pun sačekuša, možda na njih treba obratiti više pažnje nego na kamere.
Odgovori