Opel Astra J šištanje klime
Opel Astra J šištanje klime
Pozdrav svima,
Prije 10ak dana sam napunio klimu i majstor reče da je sve okej i da nema nikakvih problema sa klimom. Juče klima radila čitav dan bez problema i danas upalim auto i kad upalim klimu ona šišti kao da curi gas, kao kad otvoriš flašu Coca-Cole i polako puštaš gas. Čini mi se kao da šištanje dolazi iza kontrolne table. Klima hladi ali čini mi se da je slabije nego čim sam je napunio. Ima li ko slična iskustva i preporuku?
Hvala
Prije 10ak dana sam napunio klimu i majstor reče da je sve okej i da nema nikakvih problema sa klimom. Juče klima radila čitav dan bez problema i danas upalim auto i kad upalim klimu ona šišti kao da curi gas, kao kad otvoriš flašu Coca-Cole i polako puštaš gas. Čini mi se kao da šištanje dolazi iza kontrolne table. Klima hladi ali čini mi se da je slabije nego čim sam je napunio. Ima li ko slična iskustva i preporuku?
Hvala
Re: Opel Astra J šištanje klime
Tako se obicno cuje kad nema dovoljno freona
Što dalje implicira da sistem curi s obzirom da je punjen prije 10ak dana?
Odes napunis opet klimu ali nek ti sipa i UV kontroler. Vozis dan, dva sa upaljenom klimom i odes na kontrolu, UV ce da pokaze gde pusta.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Hvala na odgovorima. Na kraju ću najvjerovatnije opet napuniti klimu i tražiti da li pušta. Mada, logično bi mi bilo da je automehaničar to provjerio kad je punio posljednji put al' ko će ga znati...
Obicno se kod nas napuni pa se gleda, jer se UV dodaje namenski i doplacuje se, ne znas da li je pre sipan pa i ne vredi gledati. Napuni opet, dodajte boju i videce se problem.
Da dam jedan mali "apdejt", možda nekome zatreba. Meni je hladnjak klime navodno otišao.
Pa dobro tu je gubio freon i zato sistala, zasto kazes navodno? To se lako ispita pod pritiskom
Nije to neki problem da se zameni. Od boljih, finansijski prihvatljivih, imas danski Nissens, a ima i poljskih zamena odlicnih tipa Polcar. Samo nemoj polovan.
Poslednja izmena od vladan266 u 16 Jul 2020, 20:57, izmenjeno 1 put ukupno.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Nemoj poljski, ja se napatio sa njima(2stavljao jedva resio da ne curi na spoju jer su rupe malo vece), bolje kinez.
Ja stavljam VanWezel obi su ok a cene su od 50-80e zavisi od auta, prosecno oko 7500.
Послато са SM-G973F помоћу Тапатока
Ja stavljam VanWezel obi su ok a cene su od 50-80e zavisi od auta, prosecno oko 7500.
Poslednja izmena od dag81 u 16 Jul 2020, 20:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Ne znam sta si uzeo, sa Polcarom se nisi napatio sigurno. Mozda ako je neki no name onda verovatno jesi.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Iz Winta pre neke 3god. Mozda se promenilo, ne znam.