u poslednjih par mjeseci mi malo trza motor pri ubrzavanju, 2-3 puta od 1500 pa do 3000 obrtaja, slabo se osjeti vise na pedali gasa i samo vozac malo osjeti, nije da citav auto da krene da trza. Slican problem je imao kolega sa posla i on je ocistion egr ventil i nije ima vise trzanja. Na dijagnostici nije bilo nikakvih gresaka vezano za dizne ili neku drugu komponentu motora. U ovlascenom servisu nisu htjeli da mi ociste egr ventil, oni samo menjanju po potrebi, oni navodno nisu osjetili trzanja. DPF je OK, tecnost dosuta. Kada sam sipao gorivo u inostranstvu (Austrija) trzaji se manje osjete, kod nas na "obicnom" dizelu trzaji su vise izrazeni, a na "ultra" dizelu manje. Malo mi je cudno sto kvalitet goriva utice na to, ako je egr u pitanju onda bi trebalo biti isto...
Citroen C4 1.6hdi 92ks, 2013, oko 180k km na satu...
Ja bih pokusao sa ciscenjem egr-a za pocetak, mada vidim na internetu da svi preporucuju dekabornizaciju motora... Koja su vasa misljenja? Sta bi u mom slucaju bilo bolje uraditi? Da li imate preporuku za majstora/servis koji bi to kvalitetno odradio? Ili da li se neko susreo sa slicnim problem i nesto drugo je bilo u pitanju?
Hvala