shandu90 napisao:A mozete i kolegi koju vaspitnu. Ako je 🦧 onda mu lepo objasnite da ne zelite da vas direktno ugrozava. Gde firma i procedure zataje, tu nastupa ljudska ruka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa čuo sam se sa ostalim kolegama i malo je reći da su besni. Videćemo sutra kad popričamo sa rukovodiocima šta i kako funkcioniše, jer neverovatno je da nečija samovolja može da ugrožava većinu.
BigMazzy napisao: 19 Jul 2020, 09:38
Kod mene u firmi, dečko koji je u mojoj smeni pozitivan na koronu. Momci koji rade u njegovoj neposredno blizini su kontaktira i od strane nadređenih da se testiraju preventivno o trošku firme. Od njih četvorice, dvojca su pristala a druga dvojca odbila testiranje. Od tih dvojice koji su odbili, jednom je supruga u poodmakloj trudnoći a drugi je u fazonu, mlad sam boli me tuki!
Toliko o odgovornosti, što ličnoj, što društvenoj.
Lično, ako neko od kolega koji sutra ide na testiranje bude pozitivan, idem i ja da se testiram. Bez obzira na simptome.
shandu90 napisao:A mozete i kolegi koju vaspitnu. Ako je 🦧 onda mu lepo objasnite da ne zelite da vas direktno ugrozava. Gde firma i procedure zataje, tu nastupa ljudska ruka.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa čuo sam se sa ostalim kolegama i malo je reći da su besni. Videćemo sutra kad popričamo sa rukovodiocima šta i kako funkcioniše, jer neverovatno je da nečija samovolja može da ugrožava većinu.
Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Najkasnije do 10 avgusta svaki poslodavac mora da donese plan za sprecavanje i sirenje epidemije i taj plan treba da bude deo akta o proceni rizika.
Pretpostabljam da tu moraju da budu predvidjeni ovakvi slucajevi. https://www.paragraf.rs/propisi/praviln ... emije.html
Sve napisano u navedenom textu je u primeni od prvog dana kad je proglašeno vanredno stanje. Što se poslodavca tiče, sve je is poštovao pa i više od propisanog.
Inače, kolege koje su testirane jutros, u popodnevnim satima su dobili na email rezultate testova. Negativni su.
Al paradox je da dok su čekali na testiranje, oko 3 sata u redu, mogli su da pokupe virus od prisutnih oko njih. Barem ja tako rezonujem.