Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Kućni ljubimci i njihovi vlasnici

Post od Geza »

Mačići su polako postali proždrljivi predatori. Spavanje im je i dalje omiljeni sport :)

Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Zna li neko od vas kako da komšijske mačke držim dalje od mog dvorišta?
Predloge tipa otrovi, vazdušna puška i sl. u startu odbijam.
Do sada sam pokušavao sa biberom i prskanjem šmrkom ali nije upalilo, jer se opet vrate.
Jel ima neko iskustva sa onim ultrazvučnim rasterivačima?
Pas čuvar isto nije opcija jer bi prljao jednako kao i mačke kojih pokušavam da se rešim.
Zimi je problem još veći jer uleću u garažu čim je otvorim.
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Probaj da lajes na njih :D
Macke ces tesko oterati, narocito ako kod tebe ima neke hrane koju mogu da uzmu.
Ne znam na koji nacin ti prljaju dvoriste, ali mogu biti jako korisne. Dok sam imao macora, cesto sam ispred kuce nalazio mrtve krtice, miseve i gustere. To su zivotinje koje se vrzmaju po dvoristu i koje je Dragisa nemilosrdno tamanio. Pre oko 2 meseca je Ka (kerusa) sredila zmiju, a slepice (guster bez nogu, slicno zmiji) redovno davi.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Zveroljub napisao:Probaj da lajes na njih :D
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Smesno ili ne, ali mu ostaje to ili da zapisa oko kuce i obelezi teritoriju, mozda ustuknu...
:mrgreen:
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Zveroljub napisao: Ne znam na koji nacin ti prljaju dvoriste, ali mogu biti jako korisne.
Ono što one izbacuju iz sebe ni za travu nije korisno. Trava se osuši na mestu istovara.
Da je jedna u pitanju ne bi bilo strašno, ali ima ih 5-10, a svaka ima urednu stolicu.
Mislio sam da im dam crne čokolade, čuo sam da steže, pa će bar biti lakše za čišćenje.
Zveroljub
Reactions:

Post od Zveroljub »

Ma to je organskog porekla, raspasce se :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ona moja nesreca od psa je opet pobegla nekud. Vec 5 dana ga trazim nema ga nigde, kao da je u zemlju propao. Nasao sam 20ak drugih pasa, ali njega nigde. Izgleda da ga je opet neko uzeo, mada sad je vec odrastao. Nadam se da ce ga odvesti nekad kod veterinara da ocitaju chip.
Koja rasa je privrzena kuci i ukucanima i ne bezi svake zime od kuce? :)
Ovaj mesanac labradora i zlatnog retrivera to ocigledno nije, posto je mesecima miran kulira i kada je kapija otvorena, a onda odjednom, kao sad u nedelju, kao oparen izleti napolje cim otvorim kapiju, dok ja isteram auto, on je vec nestao u nepoznatom pravcu.
Izgleda da sam ipak trebao da ga drzim zatvorenog, previse slobode je imao :)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Zabrana zoofilije u Nemačkoj
IZVOR: TANJUG
Berlin -- Dosad tolerantna prema zoofilima, Nemačka je odlučila da udovolji zahtevima udruženja za zaštitu životinja i zabrani seksualni odnos ljudi sa životinjama.

Kako prenose nemački mediji, Bundestag je sinoć izglasao zakon kojim se zabranjuje polni odnos sa životinjom. Za osobe koje bi prisilile živitinju na "radnje protivprirodne vrste" predviđena je kazna do 25.000 evra. Počinioci mogu biti i sudski gonjeni ukoliko se dokaže da je živitinja bila žrtva zlostavljanja.

Nemačka se tako pridružila svojim susedima u kojima slični zakoni već postoje.

Seksualni odnos sa životinjama zabranjen je u mnogim evropskim zemljama. U Velikoj Britaniji je zakon promenjen 2003. godine, kada je maksimalna kazna doživotnog zatvora smanjena na dve godine. U Francuskoj se zoofilija kažnjava sa dve godine zatvora i 30.000 evra globe, a u Švajcarskoj kazna može da ide i do tri godine zatvora.

Mobilisani već nekoliko nedelja, članovi nemačkog udruženja za zaštitu prava zoofila (Zeta), prema čijim procenama u Nemačkoj ima 10.000 ljubitelja seksa sa životinjama, najavili su da će podneti žalbu Ustavnom sudu.

"Moralni zakoni, kao što je zabrana zoofilije, nemaju svoje mesto u liberalnoj pravnoj državi", ističe se u saopštenju Zete.

Predsednik ovog udruženja Mihael Kiok želi da spreči "diskriminaciju i progon nemačkih zoofila".

"Zoofili shvataju životinje kao partnere. Ne prisiljavaju ih ni na šta. Životinje je lakše razumeti nego žene", objasnio je Kiok u jednom intervjuu datom krajem novembra listu "Tagescajtung" .

Sa svoje strane, udruženja za zaštitu životinja sa velikim odobravanjem dočekala su odluku Bundestaga.

"Pozdravljamo zabranu", kazao je za AFP portparol Nemačke federacije za zaštitu životinja koja smatra da će ovom merom zaštita životinja biti dovedena u skladu sa evropskim direktivama.

Ova organizacija, međutim, zamera Bundestagu što će zakonom do 2019. godine i dalje biti dozvoljeni pojedini "nehumani" postupci u stočarstvu, kao što je štrojenje svinja i obeležavanje konja usijanim gvožđem bez anestezije.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

:padasneg: :hladno: :pas:

Slika

Slika
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Zveroljub
Reactions:

Post od Zveroljub »

nikaragva napisao:Ona moja nesreca od psa je opet pobegla nekud. Vec 5 dana ga trazim nema ga nigde, kao da je u zemlju propao. Nasao sam 20ak drugih pasa, ali njega nigde. Izgleda da ga je opet neko uzeo, mada sad je vec odrastao. Nadam se da ce ga odvesti nekad kod veterinara da ocitaju chip.
Koja rasa je privrzena kuci i ukucanima i ne bezi svake zime od kuce? :)
Ovaj mesanac labradora i zlatnog retrivera to ocigledno nije, posto je mesecima miran kulira i kada je kapija otvorena, a onda odjednom, kao sad u nedelju, kao oparen izleti napolje cim otvorim kapiju, dok ja isteram auto, on je vec nestao u nepoznatom pravcu.
Izgleda da sam ipak trebao da ga drzim zatvorenog, previse slobode je imao :)
Svaki pas se moze nauciti da bude privrzen, samo mu treba posvetiti vreme.
Pokupi jednog sa ulice, nahrani ga i spavace sa tobom u krevetu.
Naravno, pored tebe, a ne... :kezo:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Moj mali vuk, tacnije vucica :djavo: :kezo:

Slika Slika Slika Slika Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pas je pronadjen posle 9 dana potrage. Bio je kod nekih ljudi od petka. Gde je bio od ponedeljka do petka, nemam pojma. Prosto mi neverovatno da smo se mimoilazili 6 dana, nije ovo velik grad.
Ali sam sad konacno bio i prvi put u nekih ulicama :)

kvcali, oduvek sam zeleo da imam haskija, ali mi je nekako bilo strasno za njih ovde na 40 stepeni leti. Ne znam kako oni to podnose?
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Slika

Uploaded with ImageShack.us
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

kvcali napisao:Moj mali vuk, tacnije vucica :djavo: :kezo:

Slika Slika Slika Slika Slika
:o :srce:

Drugarica ima sibirskog malamuta, prelepa je..
Odgovori