Jel realno da je ta Alfa baš toliko loše napravljena ili baš toliko izakana od vlasnika da ima toliko defekata istovremeno?stefanan napisao: 03 Avg 2020, 10:55Pulp Fiction napisao:Pa šta može da ne valja. Bukvalno ovih 1.9 ima u svemu mogućem po oglasima, nije 159 nikakav raritet ni ekskluziva u tehničkom smislu?ChobbyNS napisao: 03 Avg 2020, 09:48 Znam par ljudi iz NS koji su se zaleteli pa uzeli 159 za ~3k€, uglavnom su svi završili u servisu sa računima od oko 2k€ da se auto dovede u red.
Ja lično devetku ispod 5k ne bih ni gledao, ne može da bude dobra.
Pogledaj oglase čak ih ni nema nešto mnogo i rekao bih 80% su od 3k do 4k... De bre 5k da se daje za nju?
A onda staviš na papir i shvatiš da imaju po soma evra ulaganja minimum. Veliki servis + klapne/nova usisna 400-500e, kvačilo 20k, zamajac 30k,mozda oba, menjac ako treba 300ak evra, gume 30k (većina vozi pogrešnu dimenziju m+s I jos te ubeđuju da je to za sva doba), registracija ako treba. Gde su tu jos neka ulaganja kojih će sigurno biti... Klima, trap, neki senzor, egr, dpf.
Unutra od opreme ako treba volan, menjač bude izlizan, sedišta loša.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Jel se samo Alfe u nevoznom stanju uvoze, barem tako liči prema opisu, koje su tamo namenjene otpadu odnosno rasturanju za delove?
U čemu je ta Alfa toliko specifična da se računa u startu da svaka ima te pobrojane defekte? Poneki je realno da se očekuje kod kupovine polovnog bez istorije održavanja i to ima svaka marka i model ali ovako u zbiru još nisam sreo niti čuo da je neko takav kupio i odmah krenuo u remonte.
Nisam pratio Alfe pa ne znam šta je priča oko uvoza i prodaje ali mi deluje čudno da svi voze bez ikakvog održavanja i ulaganja od kada izadje iz fabrike i onda kada je u defektima žele da se otarase. Kod drugih marki nije tako jednoznačno, otkuda takvo stanje (ako je stalno i uvek tako) ponude ??
Pitam jer poznajem lično nekoliko vlasnika Alfi iz NS i svi oni sa velikom pažnjom su održavali svoje Alfe i auti su im bili baš u dobrom stanju što mehanički što estetski. Doduše to je bilo pre 10tak godina.