Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Zanimljivi oglasi

Post od ljubitelj »

stefanan napisao: 03 Avg 2020, 10:55
Pulp Fiction napisao:
ChobbyNS napisao: 03 Avg 2020, 09:48 Znam par ljudi iz NS koji su se zaleteli pa uzeli 159 za ~3k€, uglavnom su svi završili u servisu sa računima od oko 2k€ da se auto dovede u red.
Ja lično devetku ispod 5k ne bih ni gledao, ne može da bude dobra.
Pa šta može da ne valja. Bukvalno ovih 1.9 ima u svemu mogućem po oglasima, nije 159 nikakav raritet ni ekskluziva u tehničkom smislu?
Pogledaj oglase čak ih ni nema nešto mnogo i rekao bih 80% su od 3k do 4k... De bre 5k da se daje za nju?

A onda staviš na papir i shvatiš da imaju po soma evra ulaganja minimum. Veliki servis + klapne/nova usisna 400-500e, kvačilo 20k, zamajac 30k,mozda oba, menjac ako treba 300ak evra, gume 30k (većina vozi pogrešnu dimenziju m+s I jos te ubeđuju da je to za sva doba), registracija ako treba. Gde su tu jos neka ulaganja kojih će sigurno biti... Klima, trap, neki senzor, egr, dpf.

Unutra od opreme ako treba volan, menjač bude izlizan, sedišta loša.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Jel realno da je ta Alfa baš toliko loše napravljena ili baš toliko izakana od vlasnika da ima toliko defekata istovremeno?

Jel se samo Alfe u nevoznom stanju uvoze, barem tako liči prema opisu, koje su tamo namenjene otpadu odnosno rasturanju za delove?

U čemu je ta Alfa toliko specifična da se računa u startu da svaka ima te pobrojane defekte? Poneki je realno da se očekuje kod kupovine polovnog bez istorije održavanja i to ima svaka marka i model ali ovako u zbiru još nisam sreo niti čuo da je neko takav kupio i odmah krenuo u remonte.

Nisam pratio Alfe pa ne znam šta je priča oko uvoza i prodaje ali mi deluje čudno da svi voze bez ikakvog održavanja i ulaganja od kada izadje iz fabrike i onda kada je u defektima žele da se otarase. Kod drugih marki nije tako jednoznačno, otkuda takvo stanje (ako je stalno i uvek tako) ponude ??

Pitam jer poznajem lično nekoliko vlasnika Alfi iz NS i svi oni sa velikom pažnjom su održavali svoje Alfe i auti su im bili baš u dobrom stanju što mehanički što estetski. Doduše to je bilo pre 10tak godina.
Dread Lord
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2017, 02:11
Garaža: Peugeot 307 1.6

Post od Dread Lord »

DukeNS napisao: 04 Avg 2020, 01:30 https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _date=true

Da li ima poznavaoca koji bi prokomentarisali ovaj auto?
Imam istog ovakvog službenog samo sa manuelnim menjačem, ako te nešto zanima pitaj. Ne znam da li te interesuje generalno Yaris ili konkretno primerak iz oglasa.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

ljubitelj napisao: 04 Avg 2020, 08:38
U čemu je ta Alfa toliko specifična da se računa u startu da svaka ima te pobrojane defekte? Poneki je realno da se očekuje kod kupovine polovnog bez istorije održavanja i to ima svaka marka i model ali ovako u zbiru još nisam sreo niti čuo da je neko takav kupio i odmah krenuo u remonte.

Nisam pratio Alfe pa ne znam šta je priča oko uvoza i prodaje ali mi deluje čudno da svi voze bez ikakvog održavanja i ulaganja od kada izadje iz fabrike i onda kada je u defektima žele da se otarase. Kod drugih marki nije tako jednoznačno, otkuda takvo stanje (ako je stalno i uvek tako) ponude ??
Interesantan je auto za kupovinu, i dalje je atraktivan, lepo se vozi itd. i zbog toga je uveženo mnogo zapuštenih krševa koji se malo doteraju i prodaju se ovde. Druga opcija je da je neko uzeo, vozio dok ide, pa sad prodaje. To su te 159-ke od 3k evra.

S obzirom na to da je ponuda 159-ki odlična, može da se nađe i dosta dobrih koje su lepo održavane.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nekako sam naslućivao da mora biti i dobrih tj u normalnom stanju primeraka u ponudi, kao i kod drugih marki gde kupiš, sipaš gorivo i voziš godinu dve tri pre prve potrebe za servisom nečega.

E sad, i ti imaš Alfu i ona je super i stanje i održavanje ali šta me buni je deo kada kažeš da je uvezeno mnogo zapuštenih krševa. Kako je moguće da ih ima toliko (mnogo?) kada ljudi koje znam lično da imaju Alfe su prilično pedantni i čuvaju/održavaju ih.
Jel su tamo negde odakle dolaze Alfe neki drugi ljudi, običaji ili šta već da se toliko zapuste do stanja krša pa onda u prodaju, to me zbunjuje jer ipak 159 je srednja/viša srednja klasa a to kupuju bogatiji valjda koji mogu i da je održavaju.

Ili je možda tamo na zapadu neproporcionalno skupo održavanje Alfi pa se onda pri pojavi potrebe tipa redovni veliki servis umesto održavanja u ispravnom stanju zapusti/ ide u prodaju?

Mada opet ne kapiram u čemu bi Alfa bila posebno drugačija da se održi u ispravnom stanju, posebno pomenute popravke oko motora tipa DPF, EGR, senzori, kvačilo-zamajac...kada to je manje više isto kod svih i po konstrukciji i istih proizvodjača delova.

Alfe sam uvek posmatrao kao neku izdvojenu višu kategoriju, tj premium proizvod za ljude koji traže više od proseka.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Pa ne vidim da i drugi polovnjaci ne pate od istih problema. Kvačilo, zamajac, turbo, dizne, klapne, lanci, kaiševi, sve su to kola koja se pred prodaju istroše do daske, retko ko je lud da uloži pa onda proda.
Možda se na volvo-u ništa od toga ne menja dok vlasnik ne umre ali ja vidim da i drugari koji voze ostale brendove isto imaju razne zajebancije s polovnjacima iz uvoza.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Alfa i bmw vise privlace napaljene klince, koji em kupuju krseve pa ubijaju trziste, em kidaju automobile i kada se docepaju dobrog primerka.

Naravno ima paljevina u svim automobilima, ali ove "sportske" vise od proseka privlace takve likove :)

Pre ~3g sam jedva prodao alfu za 5-5.5k, a bila je iznad proseka mehanicki i estetski, ali nije bila TI (a sad se masa, cak i matoriji likovi loze na sportske pakete, amg line, rline, sline, m paket itd.).
Sada ne verujem da bih mogao da dobijem i 4k za odlicnu alfu 159 iznad proseka, tako da te price o 5k za dobru 159 ne razumem.

Jednostavno malo ima dobrih 159 jer ih je pregazila masa ljudi i preko i kod nas, jer to je auto koji se gazi iznad proseka.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

DukeNS napisao:https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _date=true

Taj auto je do pre mesec dana bio na nekom placu u Vršcu, sad vidim da je u BG i registrovan.
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Na oglasima je samo 255 komada, 159-i, to baš nije neka cifra, govorim za PA...

Recimo b6 je mnogo opljuvaniji auto pa ih ima preko hiljadu!

Inače, da mislim da je nemoguće da baš svakoj to sve ne valja i da ćeš odmah pući 2k evra na neku koja košta 3.5 do 4k. A to da se daje preko 5 ili čak 6k za nju nema nikakvog smisla osim ako nije neka sa ispod 100k...A gde to ima?
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

@Skipper , hvala za info.

Dread Lord napisao: 04 Avg 2020, 09:33
DukeNS napisao: 04 Avg 2020, 01:30 https://www.polovniautomobili.com/auto- ... _date=true

Imam istog ovakvog službenog samo sa manuelnim menjačem, ako te nešto zanima pitaj. Ne znam da li te interesuje generalno Yaris ili konkretno primerak iz oglasa.

Za pocetak sam mislio generalno o Jarisu i ovom motoru...
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Motor je nov u ovom yarisu pa nije dugo u eksploataciji da bi pokazao kako vrline tako i mane.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

DukeNS napisao: @Skipper , hvala za info.

Dread Lord napisao: 04 Avg 2020, 09:33

Za pocetak sam mislio generalno o Jarisu i ovom motoru...
Uzeli smo za kevu yarisa trece generacije (ali drugi restajling(2017) - pre ovog sa dugackim stop svetlima), ali isti je auto sustinski... enterijer je potpuno isti, jedina razlika je instrument tabla i oblik dugmica

Ja sam prilicno prijatno iznenadjen kvalitetom, jedino plastika na rukohvatima je tuga, sama tabla je mekana, nema cvrcaka u voznji (ovaj je sad na ~40kkm)

Izolacija je pristojna, na autoputu se prijatno kruzira sa 130kmh, sedista su druga dimenzija u odnosu na prethodnu generaciju jarisa, a rekao bih da su bolja i od clia IV(koji je bio u opticaju vs yaris za kupovinu) (mada ja volim malo tvrdja sedista)

osim toga, nema sta puno reci, kamera za rikverc je okej, senzori se ne nude ni u jednom paketu sto je meni zalosno, multimedija je skroz okej - ne radi savrseno brzo ali ni ne zabada,
auto ima skoro 4 metra a vozi se kao da je pola metra manji, prvi utisak kad se sedne je da je nepregledan ali se brzo promeni misljenje...

nema bas puno za razmisljati oko ovakvih autica... ova cena deluje strava, toliko strava da mi je nesto sumnjivo :D

za novi motor nemam sta reci jer 2017 se i dalje prodavao dobro poznati 1.33 koji je u kevinom yarisu pa... cuo sam reci hvale, ali samo cuo...
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... -i-fabrika

dal malo promeniti? :) volan mi je katastrofa :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Klasican Sport Line volan.

Professional navigacija, HUD, elektricna sedista, a manuelna "sporet" klima :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

ahahahaha! pa to nisam ni pogledao :D svaka cast na kombinaciji :D

sad gledam, mozda bi ovo resilo taj problem:
https://www.ebay.com/itm/Bmw-F30-F31-F3 ... SwMolZtloi

edit: ipak ne, malo je to komplikovanija prica :)
https://f30.bimmerpost.com/forums/showt ... ?t=1300027

mada, razmisljam, ja u principu drzim uvek istu temp na obe zone, jebe me malo ocd i kad vidim da je neko pomerio poludim :D ovo bi to resilo :D
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ružno izgleda I nema duvaljke nazad, meni je to deal breaker. Po meni, mora da ima digitalnu klimu, xenone i sport sedišta. Ostalo se da srediti...

Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk

Odgovori